free download 78 travel guides written by experts

NOU: Studiu despre Piata de HR din Romania oferit de catre compania Evolution-HCC

DE CE ESTE NIVELUL DE STRES ATAT DE RIDICAT IN COMPANIILE DIN ROMANIA? De ce avem angajați tot mai demotivați?

Numărul de persoane specializate în domeniul Resurselor Umane raportat la numarul de persoane active in campul muncii este mult mai mic în România comparativ cu cele mai dezvoltate tari din Uniunea Europeană. Aceasta este concluzia unui studiu al companiei Evolution HCC, care a analizat situația de la nivel național, comparând datele cu cele din statistica europeană. Deficitul de personal se observă în câteva dintre cele mai dinamice din punct de vedere economic zone/judete si se remarcă în special pe segmentul Recrutare, Motivare/Retentie si Evaluare de Personal.

De exemplu, în cea mai puternică economie a Europei, Germania, la fiecare 100 de persoane active in campul muncii exista, în medie, 2,4 persoane care se ocupa strict de motivarea si recrutarea personalului, fara a fi luat in calcul numărul celor care gestionează activitatea de salarizare, iar in Romania media este sub 1 persoana. „Nevoia unei specializari mai mari pe acest segment al resurselor umane este evidenta. Este necesara si chiar vitala in Romania o echilibrare a situației, pentru cresterea performatei in sistem, dar si pentru diminuarea nivelului de stres din companii. Aceasta este, de altfel, una dintre problemele acute ale secolului nostru.

La analiza situatiei specialistilor din domeniul Resurse Umane, se observa o diferenta foarte mare intre judete. Dinamica sectorului IT si prezența companiilor straine din zonele Cluj și Timișoara au influențat vizibil piața. Oricum, numărul celor specializați în Recrutare și Motivare/retenție de personal este foarte mic comparativ cu alte orase din UE”, a mentionat Geo Ivanov, CEO-ul companiei de consultanta in HR si Headhunting EVOLUTION HCC . Compania a lansat cateva programe unice de training premium pe recrutare/headhunting, motivare/retentie si evaluarea personalului, care se concentrează pe activități practice timp de 2 zile intensiv.

Statistica oamenilor de HR specializati pe Recrutare si Motivare/Retentie pe principalale judete din Romania arata in felul urmator in procente:

Locatie : Personal HR

BUCURESTI:

60%

CLUJ:

17%

TIMIS:

12%

IASI:

7%

SIBIU:

4%


Datele se regăsesc sub forma unui infografic pe site-ul companiei: Analiza si studiu de piata pe HR-Infografic.

De aici fiecare poate trage concuziile necesare.

Despre companie:
Evolution HCC este o companie specializata in servicii HR- recrutare/headhuntig, traininguri, teambuldinguri, evaluare, strategii de motivare si retentie a personalului. Compania a lansat anul acesta cateva programe unice de training premium pe recrutare/headhunting si motivare personalului , care se concentrează pe activități practice, cu mare impact in randul persoanleor de HR si a managerilor care coordoneaza echipe.

Bucuresti, 25.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *