free download 78 travel guides written by experts

NOU la editura CORINT – Inima si minte. Calea catre sanatatea fizica si psihica

INIMĂ ŞI MINTE
Calea către sănătatea fizică şi psihică
de Valentin FUSTER şi Luis ROJAS MARCOS
În colaborare cu Emma Reverter

Valentin FUSTER – autorul cărţii Inimă şi minte este unicul cercetător care a primit toate premiile ştiinţifice ale celor mai importante organizaţii de cardiologie din lume.

„Minte sănătoasă în corp sănătos” rămâne o afirmaţie pe cât de veche, pe atât de universală, pe care Valentin Fuster, cardiolog şi cercetător de prestigiu, şi Luis Rojas Marcos, eminent psihiatru, şi-au însuşit-o de-a lungul a mulţi ani de experienţă.

În Inimă şi minte autorii pledează pentru necesitatea de a asculta mesajele pe care corpul şi mintea noastră ni le trimit pentru a ne menţine sănătoşi. Prin intermediul a douăzeci de cazuri reale de bolnavi care se prezintă la cardiolog, doctorii împărtăşesc cu cititorii experienţele lor cu aceşti pacienţi. Ei explică într-o manieră didactică natura fiecărui caz şi metoda adoptată de medic şi pacient pentru vindecare.

Scrisă în colaborare cu scriitoarea şi jurnalista Emma Reverter, Inimă şi minte include douăzeci de poveşti fascinante referitoare la complexitatea fiinţei umane. David este un copil în vârstă de şapte ani care este neliniştit şi care simte oboseală numai când se află la şcoală, Joe este un tânăr lipsit de motivaţie care acuză dureri în piept, Isabel este o femeie de vârstă mijlocie cu o hipertensiune arterială a cărei origine nu se cunoaşte şi care este îngrijorată pentru situaţia ei familială şi profesională. Sunt doar câteva dintre cele douăzeci de cazuri în care cititorul se poate regăsi şi de la care poate învăţa cum să-şi apere sănătatea.

O carte plăcută, informativă şi utilă pentru cei care doresc să aibă o viaţă sănătoasă şi fericită.

Traducere de Melania Constantinescu

ISBN: 978-973-135-598-6
Format:15×23 cm, 256 pagini (din care 8 pagini color)
Softcover cu clapete
Pret: 49,90 lei

Cardiologul Valentin Fuster (Barcelona, 1943) este directorul Institutului Cardiovascular al Spitalului Mount Sinai din New York, preşedinte ştiinţific al Centrului Naţional Spaniol de Cercetări Cardiovasculare şi, anterior, preşedintele Asociaţiei Americane a Inimii (AHA) şi al Federaţiei Mondiale a Inimii (WHF). Cercetările sale asupra originii accidentelor cardiovasculare i-au adus în 1996 Premiul Principele de Asturia pentru Cercetare. Este unicul cercetător care a primit toate premiile ştiinţifice ale celor mai importante organizaţii de cardiologie din lume. A primit titlul de doctor honoris causa din partea a douăzeci de universităţi şi este autorul a două dintre cele mai prestigioase cărţi dedicate cardiologiei clinice şi de cercetare. Împreună cu Josep Corbella a scris Învaţă să trăieşti sănătos, carte apărută şi la Editura CORINT, şi, împreună cu Jose Luis Sampedro şi Olga Lucas, La ciencia y la vida.

Luis Rojas Marcos s-a născut la Sevilla, în anul 1943. În 1968 a emigrat în New York, unde locuieşte şi în prezent, şi s-a dedicat medicinii, psihiatriei şi sănătăţii publice.

În 1992 a fost numit şef al Serviciilor de Sănătate Mentală, Alcoolism şi Dependenţă de Droguri ale municipiului New York. Între 1996 şi 2002 a coordonat sistemul sanitar şi spitalele publice din New York.

În prezent, este profesor de psihiatrie la Universitatea din New York şi membru al Academiei de Medicină din acelaşi oraş.

În Spania, este preşedintele Fundaţiei La Caixa şi preşedintele onorific al Fundaţiei ADANA şi colaborează cu instituţii dedicate temelor sociale şi de sănătate.

Emma Reverter este jurnalistă, scriitoare şi juristă în Barcelona. În prezent, locuieşte în New York şi colaborează cu diferite instituţii mass – media. Licenţiată în Drept şi Jurnalism, Reverter este autoarea a numeroase articole şi editoriale de opinie despre Naţiunile Unite, Guantanamo, criza refugiaţilor din Irak, sau pedeapsa capitală în Statele Unite. Reverter a urmărit evoluţia închisorii Guantanamo, Cuba, de la punerea sa în funcţiune în 2002. A vizitat de două ori această bază militară, iar în 2004 a publicat lucrarea Guantanamo, prizonieri în închisoarea legalităţii internaţionale. Este, de asemenea, autoarea lucrării Citas en Manhattan, primul său roman.

De acelaşi autor apărută la editura CORINT:

Învaţă să trăieşti sănătos de Valentin Fuster şi Josep Corbella

Învaţă să trăieşti sănătos este o carte despre sănătate care nu interzice nimic, care nu impune nimic şi care prezintă ultimele date ştiinţifice privind modalităţile de prevenire a afecţiunilor evitabile şi de întârziere a îmbătrânirii.

Traducere: Darius Aurelian Dragomir
ISBN: 973-135-415-6
Format: 15 x 23 cm; 320 pagini
Preţ: 47,50 lei

Bucuresti, 21.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *