Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Nou de la BCR – MaxiPlus

BCR lanseaza un tip de credit unic in Romania, destinat populatiei

Banca Comerciala Romana (BCR) lanseaza un nou produs de creditare destinat populatiei, unic pe piata bancara romaneasca – MaxiPlus BCR.

MaxiPlus BCR imbina avantajele unei linii de credit, care permite beneficiarului sa aiba acces continuu la bani pe o perioada mai indelungata de timp, cu avantajele creditului de nevoi personale garantat cu garantii reale – care ofera o limita mare de credit.

Creditul MaxiPlus se acorda pe termen de pana la  20 de ani. Din aceasta perioada, in primii 5 ani se pot efectua trageri si rambursari multiple in limita plafonului de credit disponibil, timp in care creditul functioneaza ca o linie de credit. Dupa primii 5 ani, pana la scadenta, beneficiarul poate efectua numai rambursarea creditului, care se va derula in conditiile imprumutului de tip MAXICREDIT Clasic.

La solicitarea clientului, perioada de tragere din credit se poate prelungi cu inca 5 ani, cu respectarea unor conditionalitati privind, intre altele, capacitatea de rambursare.

In cadrul perioadei de 5 ani (sau 10 ani in cazul prelungirii), daca beneficiarul ramburseaza, partial sau integral, suma imprumutata, el poate face noi trageri in limita soldului disponibil in contul de credit, fara a putea depasi termenul limita stabilit pentru trageri.

“Este un produs bancar foarte flexibil care revolutioneaza practic piata creditului in Romania, fiind extrem de atragator intrucat beneficiarul are la la dispozitie o linie de credit din care poate efectua oricand trageri integrale sau partiale fara a fi nevoie sa justifice platile, in primii 5 ani (sau 10 ani) are posibilitatea efectuarii de trageri si rambursari multiple in limita plafonului disponibil si poate beneficia de o suma mare de bani” a subliniat Dorin Cojocaru, director executiv al Directiei de credite retail din BCR.

Banca poate acorda pana la 150.000 echivalent EUR, solicitantul avand posibilitatea de a alege creditarea in lei, EUR sau USD.

Pe parcursul primilor 5 ani (sau 10 ani) de creditare, clientul poate solicita suplimentarea sau diminuarea liniei de credit (cu conditia incadrarii in conditiile de creditare ale bancii si asigurarii cu garantii).

Clientul va beneficia gratuit de un card de debit atasat liniei de credit precum si de o conventie de plati facturi si rambursare credit prin ATM, ceea ce ii ofera posibilitatea de a-si achita aceste obligatii de plata in orice moment si de la oricare bancomat BCR.

Dobanda pe primii 5 ani (sau 10 ani) este variabila, de 11% pentru creditele in EUR, 11,25% pentru creditele in USD si 12,1% pentru creditele in lei. Dupa aceasta perioada de trageri si rambursari, dobanda va fi cea aferenta creditului MAXICREDIT clasic.

In situatia in care clientul incaseaza veniturile pe card BCR, beneficiaza de o diminuare cu 0,4 p.p. a nivelului de dobanda la credit.

BCR accepta drept garantie la credit atat garantii imobiliare (ale imprumutatului sau ale unei terte persoane) cat si depozite colaterale, certificate de depozit cu discount, certificate de depozit la purtator marca BCR sau titluri de stat.

Banca ofera pentru acest nou tip de credit asigurarea de viata in mod gratuit.

In cazul tragerilor partiale, banca percepe un comision de neutilizare de 1% la soldul ramas in contul de credit.

La angajarea creditului, banca percepe o taxa de 70 de EUR pentru analiza dosarului si evaluarea garantiei imobiliare si un comision de 0,3% pentru acordarea imprumutului. Pe parcursul derularii creditului banca incaseaza un comision lunar de administrare a creditului de 0,05% din valoarea imprumutului.

Bucuresti, 3.04.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *