free download 78 travel guides written by experts

Noroc sprijina redescoperirea gastronomiei traditionale autentice:

intre 1 şi 2 octombrie branza de Bran si carnatii de Plescoi sunt in festival

Între 1 şi 2 octombrie 2011, marca Noroc îi invită pe toţi cei dornici să savureze bucate tradiţionale autentice la Festivalul Brânzei şi Pastramei de la Bran şi la Festivalul Cârnaţilor de Pleşcoi de la Berca, judeţul Buzău. Noroc sprijină aceste evenimente în cadrul acordului încheiat cu Asociaţia Antrec, menit să promoveze redescoperirea gastronomiei tradiţionale autentice.

„Cele două festivaluri gastronomice care se desfăşoară la acest sfârşit de săptămână reprezintă un prilej excelent pentru toţi să ne deconectăm de la ritmurile cotidiene şi să degustăm bucatele tradiţionale pregătite de localnici după reţete transmise din generaţie în generaţie. Gastronomia tradiţională este o bogăţie naţională, de aceea am decis să sprijinim prin marca noastră Noroc evenimentele locale care o readuc la lumină. Berea Noroc cinsteşte lucrurile româneşti bine făcute şi pune în valoare savoarea bucatelor tradiţionale”, a declarat Tiberiu Mercurian, Director de Marketing Bergenbier S.A.

Festivalul Brânzei şi Pastramei de la Bran are loc în fiecare an, la început de octombrie, marcând încheierea anului pastoral şi coborârea oilor de la munte. Este o sărbătoare tradiţională importantă, prilej de bucurie pentru comunitate, marcată prin cântec, joc şi mese îmbelşugate. Între 1 şi 2 octombrie, cei care vor vizita zona Bran vor putea degusta brânzeturile locale, dar şi faimosul bulz de Bran şi pastrama de oaie pregătite de localnici după reţete tradiţionale.

În aceeaşi perioadă, la Berca, în judeţul Buzău, cârnaţii de Pleşcoi au şi ei un festival dedicat, ajuns în acest an la cea de-a patra ediţie. Fiind unul din puţinele produse româneşti atestate internaţional, cârnaţii de Pleşcoi au devenit o marcă specifică zonei. Producătorii locali se mândresc că savoarea lor unică este garantată de reţeta secretă, păstrată ca atare de peste 700 de ani.

În cadrul parteneriatului cu Antrec, marca Noroc sprijină organizarea a opt festivaluri de tradiţii locale, având toate şi o componentă gastronomică, pe durata întregului an 2011. În proiect sunt incluse Festivalul Bulzului (din comuna Turia, judeţul Covasna), Festivalul Naţional al Păstrăvului (de la Ciocăneşti, judeţul Suceava), Ziua Recoltei (de la Poiana Mărului, judeţul Braşov), Festivalul Brânzei şi Pastramei (de la Bran, judeţul Braşov), Festivalul Cârnaţilor de Pleşcoi (de la Berca, judeţul Buzău), Mozaic Gastronomic (de la Văliug, judeţul Caraş Severin), Festivalul Tradiţiilor (de la Sălciua, judeţul Alba) şi Festivalul Plăcintelor (de la Comăneşti, judeţul Bacău).

Aceste evenimente sunt un prilej pentru toţi cei pasionaţi de tradiţii să descopere imensa varietate a patrimoniului gastronomic românesc şi bogăţia tradiţiilor locale.

În cadrul fiecăruia dintre cele opt evenimente, berea Noroc va putea fi savurată de vizitatori la un stand creat special, al cărui design se inspiră din tema porţilor româneşti tradiţionale, integrându-se în ambianţa festivalurilor.

Bucuresti, 28.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *