metalshow

Nori de taguri in recrutarea IT

In premiera pentru portalurile de recrutari din Romania, primul portal de joburi IT – Joobs.ro introduce tag cloudul in recrutarea IT.
 
Noua functionalitate vine in ajutorul oricarui vizitator, astfel incit utilizatorii vor putea gasi cu un singur clic ceea ce cauta sau li se pare relevant din lista afisata de cuvinte.
 
Portalul Joobs.ro include 4 categorii de tag-uri: cautari, companii, joburi si locatii.
  Ce este un tag cloud? Este un set de etichete, cuvinte cheie, de marimi diferite care permit clasificarea si identificarea informatiilor. Ponderea acestor cuvinte se face dupa diverse criterii de relevanta, astfel incit cuvintele mai relevante vor fi afisate cu un font diferit si marime mai mare.
 
Conform Wikipedia, prima utilizare a unui tag cloud a fost implementata de Jim Flanagan pentru o mai buna vizualizare a cuvintelor cheie referite de motoarele de cautare, in anul 2003. Bazat pe aceasta prima implementare, Flickr, ceva mai tirziu, avea sa fie primul portal care era larg acceptat in privinta acestei functionalitati.
 
Amazon.com a lansat la sfirsitul anului 2005 functionalitatea de a introduce taguri pentru produsele listate si ulterior cautare dupa aceste taguri.

"Din moment ce clientii isi creau propriile liste, propriile recenzii, procesul extinderii si adaugarii acestei functionalitati a fost unul de la sine inteles. O provocare a fost modul in care controlam introducerea spam-ului si a continutului irelevant. Aceasta in conditiile in care Amazon.com are peste 60 milioane utilizatori inregistrati si unul din cel mai mare trafic de pe internet" a declarat Florin Manolache – Software Development Manager la Amazon Romania.
 
Pe scurt, tagurile ajuta utilizatorii sa vada topicurile de mare interes, devenind in multe cazuri o metoda rapida si eficienta de cautare.
Joobs.ro a fost lansat pe 9 iulie 2007 dorind sa aduca o alternativa la serviciile actuale de recrutare, abordind o nisa, specializata pe IT. Actualizarile lunare si companiile mari care au anunturi active fac din acest portal unul de succes.

Bucuresti, 2.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *