free download 78 travel guides written by experts

Norauto participa la Saptamana Europeana a Mobilitatii

După cele 3 weekenduri de mobilitate/siguranţă rutieră pe 2 roţi organizate în luna mai în cele 3 magazine din Bucureşti (7-8 mai Norauto Militari, 14-15 mai Norauto Titan, 21, 22 mai Norauto Berceni), Norauto face încă un pas în susţinerea activităţilor dedicate mobilităţii alternative şi participă la Săptămâna Europeană a Mobilităţii (Europeen Mobility Week), care în acest an are ca temă Mobilitatea Alternativă.

În România, datorită parcărilor saturate, traficului intens, blocajelor, timpului pierdut, poluării si creşterii preţului la combustibil, Norauto încearcă să faciliteze viaţa clienţilor săi, prin oferirea de soluţii complementare la automobilul tradiţional – o veritabilă alternativă mai curată, mai simplă, mai economică:

Norauto propune clienţilor săi o gamă largă de produse 2 roţi pentru a le permite să se deplaseze în zonele urbane în funcţie de necesităţi. În magazinele Norauto puteţi găsi:
· biciclete pliabile
· biciclete asistate electric
· accesorii 2 roţi precum: suport bicicletă tavan, vestă galbenă cu 2 benzi reflectorizante, kit de reparat camera bicicletă, mini pompă pentru bicicletă, set triunghi reflectorizant, suport perete pentru bicicletă, separator de bicicletă, căşti de protecţie , huse căşti de protecţie.

Pentru Săptămâna Mobilităţii Europene (European Mobility Week) Norauto România:
· reduce preţul la gama sa 2 roţi (-5% la întreaga gamă de scutere şi -10% la întreaga gamă de biciclete).
· Sensibilizează clienţii/partenerii/angajaţii săi referitor la acţiunile din domeniul mobilităţii alternative care se fac în România, precum şi în alte ţări. În acelaşi timp, Norauto mobilizează angajaţii săi în vederea utilizării de mijloace alternative pentru a ajunge la birou/în centrele auto: mijloace de transport în comun, 2 roţi, co-voiturage, mers, transport intermodal.

Stiaţi că?

… o maşină consumă de 120 de ori mai multă energie decât o bicicletă asistată electric ?!
… că un traseu de 10 km în oraş costă în jur de 20 Lei, adică aproximativ 2 Lei pe Km?
… că un loc de parcare pentru o maşină este echivalent cu 10 biciclete staţionate?
… într-un oraş, chiar dacă bicicleta nu este mijlocul de transport cel mai rapid, cu aceasta mergem de fapt cel mai rapid!

Norauto o companie responsabilă:

Norauto România face parte din Grupul francez Mobivia, un Grup a cărui istorie a început în 1970 şi care numără astăzi 1150 de centre în toată lumea. Toate centrele Norauto dispun de un magazin de piese auto şi accesorii în sistem de autoservire, la care se adaugă un service auto rapid. Misiunea noastră este de a aduce soluţii automobiliştilor în materie de anvelope, accesorii şi piese de schimb, întreţinere, echipament confort şi siguranţă, şi nu în ultimul rând mobilitate – biciclete şi scutere. Norauto are mai mult de 326 de centre auto în întreaga lume, cu mai mult de 8000 de angajaţi direcţi.

Norauto, actor al dezvoltării durabile, a creat în 1993 un program de Siguranţă Rutieră, iar în 1995 un program Mediu. În 2005, a luat naştere Fundaţia Norauto care susţine proiectele întreprinse de actorii asociativi în domeniile siguranţei rutiere, a protecţiei mediului şi a ajutorului la mobilitate pentru persoanele cu dizabilităţi.

Prin semnarea Cartei Dezvoltării Durabile a Grupului Mobivia, Norauto şi-a luat următoarele angajamente:
• Noi respectăm reglementările locale, naţionale şi internaţionale.
• Noi valorizăm deşeurile generate de activităţile noastre.
• Noi reducem impactul activităţilor noastre asupra mediului, prin optimizarea utilizării resurselor şi reducerea emisiilor de gaz cu efect de seră.
• Noi sensibilizăm şi formăm colaboratorii noştri în spiritul respectului pentru mediu.
• Noi facem demersuri pentru obţinerea certificatelor de mediu.
• Noi dezvoltăm programe de acţiune cu o puternică valoare societală şi/sau de mediu, pe cont propriu sau în parteneriat, local, naţional sau internaţional.
• Noi comunicăm în mod regulat, rezultatele noastre şi progresul realizat în materie de Dezvoltare Durabilă şi stabilim un dialog de calitate cu toţi partenerii noştri : acţionari, colaboratori, furnizori, francizaţi, asociaţi, clienţi, autorităţi publice.

Bucuresti, 19.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *