metalshow

Nokia ofera harti descarcabile gratuite

pentru utilizatorii de dispozitive mobile

Platforma cartografică şi de navigaţie smart2go este acum disponibilă pentru cele mai cunoscute sisteme mobile de operare

Nokia a anunţat că, începând de astăzi, platforma cartografică şi de navigaţie smart2goTM poate fi descărcată gratuit (www.smart2go.com), oferind astfel, pentru milioane de utilizatori, cea mai extinsă acoperire cartografică disponibilă pentru dispozitive mobile. Platforma oferă hărţi pentru peste 150 de ţări, iar suportul complet pentru navigaţia „pas cu pas” (prin satelit) este disponibil în peste 30 de ţări. Prin intermediul aplicaţiei, utilizatorul îşi poate afla poziţia pe hartă, poate căuta puncte de interes şi poate trasa gratuit rute spre destinaţia dorită. Începând cu data de 10 februarie, Nokia intenţionează să ofere gratuit aplicaţia smart2goTM pe anumite dispozitive Nokia bazate pe S60 şi Windows Mobile 5.0 şi, ulterior, plănuieşte să o facă disponibilă pentru majoritatea sistemelor de operare mobile importante, inclusiv Nokia S60, Series 40, PoketPC, Linux şi alte versiuni de Windows Mobile.

Nokia intenţionează să preinstaleze aplicaţia de navigaţie smart2goTM pe viitoarele computere multimedia Nokia Nseries, sub denumirea de „Nokia Maps”. Aplicaţia poate fi, de asemenea, descărcată de către utilizatorii care deţin deja un dispozitiv Nokia compatibil. În plus, prin conectarea unui dispozitiv mobil fără funcţionalitate GPS la modulul GPS fără fir Nokia LD-3W sau la alt modul GPS compatibil, aplicaţia Nokia Maps poate oferi aceeaşi experienţă excelentă de navigaţie pentru o gamă şi mai extinsă de dispozitive Nokia.

Platforma conţine peste 15 milioane de puncte de interes, prin intermediul cărora utilizatorii pot fi îndrumaţi spre cele mai interesante destinaţii turistice, restaurante sau locuri de cazare aflate în apropierea lor. Utilizatorii pot să selecteze locaţiile preferate şi să le trimită prietenilor prin mesaje multimedia, prin tehnologia fără fir Bluetooth, prin infraroşu sau email. Aplicaţia permite, de asemenea, trimiterea de secţiuni de hartă sau de rute, precum şi salvarea de hărţi în galeria dispozitivului, sub formă de capturi de ecran. Mărci bine cunoscute, precum McDonald’s, îşi vor putea indica prezenţa într-o anumită zonă prin plasarea de pictograme cu însemnele mărcii pe hărţi digitale descărcate pe milioane de dispozitive mobile.

„Oamenii vor avea încredere şi vor utiliza acele hărţi care le sunt la îndemână atunci când au nevoie de ele – iar smart2goTM le oferă utilizatorilor libertatea de a alege hărţile pe care şi le doresc. Prin accesul gratuit de pe dispozitive mobile la aplicaţia Nokia Maps şi la platforma smart2goTM, costul nu va mai constitui o problemă pentru cei care doresc să beneficieze de servicii de navigaţie atunci când se află în mişcare,” a declarat Ralph Eric Kunz, vicepreşedinte, Nokia, Multimedia. „Nokia este pe cale să creeze cea mai extinsă platformă mobilă bazată pe locaţie. Această platformă deschide calea spre o serie de oportunităţi interesante pentru servicii viitoare.”

smart2goTM este o soluţie de navigaţie hibrid: datele cartografice furnizate de Tele-Atlas şi Navteq pot fi descărcate prin intermediul unei reţele fără fir (de ex. GPRS/3G/WLAN) şi stocate pe cartela de memorie a dispozitivului. După salvarea datelor cartografice, nu mai este necesară stabilirea unei conexiuni de reţea pentru ghidare şi navigaţie. Pentru descărcarea fişierelor de dimensiuni mari, platforma pune la dispoziţie o aplicaţie desktop pentru PC.

Platforma smart2goTM dispune şi de o opţiune pentru accesul la servicii de navigaţie avansate, „pas cu pas”. Utilizatorul poate achiziţiona licenţa pentru acest serviciu printr-un simplu click, transformndu-şi astfel dispozitivul într-un sistem de navigaţie cu instrucţiuni vocale. Există mai multe tipuri de licenţe, cu diverse perioade de valabilitate: de la o săptămână la trei ani. Înainte de a călători într-o ţară străină, utilizatorul poate descărca hărţile dorite prin intermediul PC-ului şi se poate abona la serviciul de navigaţie la un preţ convenabil, strict pentru perioada vacanţei.

Despre aplicaţia de navigaţie „smart2go”
smart2goTM este un concept nou: aplicaţia transformă computerele multimedia, telefoanele inteligente şi dispozitivele PDA în motoare de căutare locale de hărţi şi rute cu opţiune de navigaţie, oferind gratuit utilizatorilor hărţi ale ţărilor din întreaga lume. Astfel, această soluţie hibrid unică combină avantajele unui sistem de navigaţie intern cu cele ale unuia extern. Descărcarea hărţilor şi a conţinutului legat de locaţie nu trebuie să se facă decât o sigură dată  – ulterior, acestea vor putea fi accesate oricând de către utilizator. Platforma smart2go va fi încorporată pe numeroase dispozitive Nokia, sub denumirea de „Nokia Maps”, dar va deveni ulterior disponibilă şi pentru alte sisteme de operare, precum Windows Mobile 5 şi Linux.

Espoo, Finlanda, 8.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *