free download 78 travel guides written by experts

Nokia N82 castiga premiul TIPA pentru

"Cel mai bun dispozitiv pentru imagini din Europa"

Cea mai mare asociaţie de presă europeană în domeniul fotografiei şi al tehnologiilor pentru imagini premiază dispozitivul Nokia Nseries pentru capabilităţile sale pentru imagine. Nokia a anunţat ieri desemnarea computerului multimedia Nokia N82 drept “Cel mai bun dispozitiv mobil pentru imagini din Europa pentru anul 2008" de către Technical Image Press Association (TIPA) – cea mai mare asociaţie de presă europeană în domeniul fotografiei şi al tehnologiilor pentru imagini.

"Computerul multimedia compact Nokia N82 integrează GPS, funcţii pentru Internet, video şi muzică, având drept piesă de rezistenţă camera de 5 megapixeli de mare viteză, cu lentile f/2.8 şi focalizare automată," au declarat membrii juriului TIPA. "Dispozitivul dispune de lentile Tessar şi tehnologie optică de la Carl Zeiss cu o distanţă de focalizare de la 10 cm la infinit, iar imaginile imprimate se remarcă prin claritate, chiar şi atunci când depăşesc dimensiunile unei coli A4. De asemenea, dispozitivul dispune de mai multe moduri de vizualizare, care permit realizarea de imagini extraordinare, fie că sunt portrete sau fotografii realizate noaptea," au adăugat membrii juriului. Aceştia au apreciat, de asemenea, bliţul Xenon şi zoom-ul digital 20x de care dispune Nokia N82.

"Suntem încântaţi de recunoaşterea obţinută pentru funcţiile sale excelente pentru imagini" a declarat Juha Kokkonen, responsabilul diviziei Nokia Nseries."Nokia N82 exemplifică perfect modul prin care oamenii împărăşesc conţinut pe Internet datorită capabilităţilor extraordinare pentru imagini, aplicaţiei A-GPS integrate şi gamei largi de capabilităţi de conectivitate."

Beneficiind de aplicaţia A-GPS şi camera de înaltă rezoluţie, cu Nokia N82 sunt asociate direct coordonatele geografice ale imaginilor, acestea putând fi vizualizate fie pe Internet fie direct pe dispozitiv. În ceea ce priveşte împărtăşirea de conţinut, fotografiile şi materialele video pot fi încărcate pe Internet direct de pe dispozitivul Nokia N82 pe site-uri precum Share on Ovi, Flickr şi YouTube.
Printre caracteristicile computerului multimedia Nokia N82 se numără:
– Camera de 5 megapixeli cu tehnologie optică de la Carl Zeiss şi bliţ Xenon
– Funcţia de geotagging
– Posibilitatea de a realiza fotografii la calitate de tipar şi secvenţe video la calitate DVD
– Conectivitate WLAN; tehnologie HSDPA, pentru viteze ridicate de descărcare
– A-GPS integrat; acces la hărţi pentru peste 150 de ţări

Nokia N82 oferă suport pentru cartele de memorie de până la 8GB, permiţând astfel stocarea a până la 3600 de imagini de înaltă rezoluţie, materiale video cu durata de cinci ore, până la 6000 de melodii sau toate hărţile disponibile prin aplicaţia Nokia Maps.

Fondată în 1991, TIPA este o asociaţie independentă, non-profit, formată din publicaţii europene specializate în domeniul fotografiei şi al tehnologiilor pentru imagini. În prezent, TIPA este compusă din 31 de publicaţii reprezentând 12 ţări.

Espoo, Finlanda, 25.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *