free download 78 travel guides written by experts

Nokia isi extinde gama de dispozitive optimizate pentru muzica

prin lansarea noului Nokia 5800 XpressMusic

‘Bara de instrumente media’ şi ‘Bara de contacte’ inovatoare adaugă o interfaţă umană experienţei muzicale

Nokia Remix, Londra, Regatul Unit şSingapore – Nokia şi-a extins astăzi oferta muzicală prin lansarea noului model Nokia 5800 XpressMusic, un dispozitiv mobil optimizat pentru muzică ce aduce capabilităţi inovatoare pe piaţa globală  

Conceput potrivit viziunii Nokia de a oferi utilizatorilor o experienţă muzicală completă, Nokia 5800 XpressMusic se va număra printre primele dispozitive care vor oferi suport pentru Comes With Music, serviciul revoluţionar lansat de Nokia ce permite accesul nelimitat la întregul catalog Nokia Music Store timp de un an.

În ceea ce priveşte telefoanele cu capabilităţi pentru muzică, utilizatorii din întreaga lume doresc un dispozitiv care să oferă o experienţă muzicală superioară – o memorie extinsă, difuzoare mai puternice, sincronizare facilă – dar şi
funcţionalitate adecvată şi acces direct la conţinut şi contacte importante. Nokia 5800 XpressMusic oferă toate aceste capabilităţi şi permite utilizatorilor să acceseze şi să partajeze conţinut.

“Prin lansarea noului Nokia 5800 XpressMusic, dorim să conectăm oamenii printr-o experienţă universală care ne uneşte pe toţi – muzica,” a afirmat Jo Harlow, Vicepreşedinte Nokia. “Modalitatea în care oamenii din întreaga lume trăiesc o experienţă muzicală diferă. Creat pentru a răspunde acestor cerinţe, Nokia 5800 XpressMusic oferă utilizatorilor libertatea de a se bucura de muzica preferată în modalitatea dorită.”

Bară de instrumente media, bară de contacte – Putting People First

Beneficiind de avantajele tehnologiei afişajului tactil, dispozitivul Nokia 5800 XpressMusic dispune de o “Bară de instrumente media”, un meniu listă uşor de utilizat care asigură acces direct la muzică şi divertisment, inclusiv la melodiile, clipurile video şi imaginile preferate. De asemenea, Bara de instrumente media permite accesul direct la Internet, facilitând împărtăşirea de conţinut online. Nokia 5800 XpressMusic oferă suport pentru Flash, astfel că utilizatorii pot vizualiza orice tip de conţinut web. În plus, Nokia 5800 XpressMusic oferă toate capabilităţile esenţiale unei experienţe muzicale superioare, inclusiv egalizator grafic, memorie de 8GB pentru stocarea a peste 6000 de melodii şi suport pentru cele mai utilizate formate digitale de fişiere muzicale, precum şi un adaptor multimedia de 3,5 mm. Difuzoarele stereo integrate oferă cel mei puternic sunet din industrie.

Asigurând o experienţă muzicală completă, Nokia 5800 XpressMusic oferă, de asemenea, posibilitatea de căutare şi achiziţionare de melodii de la Nokia Music Store, acolo unde acest serviciu este disponibil, iar aplicaţia software actualizată Nokia Music PC permite transferul facil de piese muzicale şi gestionarea colecţiilor muzicale.

Bara de contacte inovatoare permite utilizatorilor să selecteze patru contacte favorite care vor apărea pe afişajul principal, iar printr-o singură atingere poate fi vizualizată istoria digitală a mesajelor text sau email recente, a apelurilor efectuate şi recepţionate, a imaginilor şi actualizărilor blogurilor.

“Fiind primul dispozitiv cu ecran tactil distribuit la nivel global, Nokia 5800 XpressMusic transformă “interfaţa cu utilizatorul” într-o “interfaţă umană”, punând cu adevărat oamenii pe primul loc. De exemplu, am introdus Bara de contacte Nokia, care este asemănătoare unui flux web digital de informaţii despre viaţa utilizatorului,” a declarat Jo Harlow. “Prin integrarea avantajelor oferite de tehnologia tactilă în cadrul platformei S60, cea mai avansată interfaţă pentru telefoane inteligente de pe piaţă, Nokia adaugă o atingere umană capabilităţilor deja familiare. Am utilizat tehnologia tactilă acolo unde este într-adevăr utilă, respectiv în cazul Barei de contacte, a Barei de instrumente media şi a modalităţilor de accesare rapidă a funcţiilor de meniu precum agendă, profiluri şi ceas.”

Dispunând de cea mai mare rezoluţie oferită de  un telefon mobil, afişajul de 3.2” de tip widescreen permite vizualizarea imaginilor, a materialelor video şi a conţinutului web în culori vibrante, oferind o calitate video superioară.  Cu un format al afişajului de 16:9 şi redare şi înregistrare la 30 de cadre pe secundă, dispozitivul este ideal pentru înregistrarea şi redarea de conţinut video la o calitate VGA.

Nokia 5800 XpressMusic etalează o cameră de 3.2 megapixeli cu obiectiv Carl Zeiss şi, printr-o singură atingere, utilizatorii pot împărtăşi imagini sau conţinut video prin intermediul comunităţilor online preferate, precum Share on Ovi, Flickr sau Facebook. De asemenea, titlurile melodiilor din lista de redare pot fi împărtăşite prin Bluetooth, mesaje multimedia sau partajare online.

Muzică universală

Nokia 5800 XpressMusic poate fi configurat în 60 de limbi, oferind astfel acoperire pentru aproape 90% din populaţia globului. Deoarece utilizatorii din întreaga lume îşi folosesc în mod diferit dispozitivele, Nokia 5800 XpressMusic oferă mai multe opţiuni de accesare şi introducere a datelor, inclusiv o tastatură alfanumerică virtuală, o tastatură virtuală QWERTY de tip PC, un stilou pentru afişajul tactil – iar pentru adevăraţii pasionaţi de muzică, un plectron.

Dispozitivul Nokia 5800 XpressMusic va fi disponibil la nivel global începând din al patrulea trimestru al anului 2008, la un preţ estimativ de 279 EUR, fără taxele şi subvenţiile aplicabile. Nokia 5800 XpressMusic va fi disponibil şi împreună cu serviciul Comes With Music la începutul anului viitor. Preţul urmează să fie anunţat.

Nokia a lansat astăzi şi patru noi accesorii pentru muzică, inclusiv un set cu căşti Bluetooth şi patru seturi cu căşti stereo, optimizând asfel experienţa muzicală.

Bucuresti, 03.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *