free download 78 travel guides written by experts

Nokia inaugureaza fabrica din Cluj

Călin Popescu Tăriceanu, prim-ministrul României, a inaugurat astăzi la Jucu, în România, cea mai nouă fabrică de dispozitive mobile a companiei Nokia, împreună cu Anssi Vanjoki, Vicepreşedinte Executiv Nokia, Markets. Fabrica este situată la aproximativ 30 de kilometri de Cluj-Napoca, lângă comuna Jucu, şi a fost finalizată la un an de la debutul lucrărilor de construcţie. Nokia continuă să dezvolte capacitatea de producţie a fabricii din Cluj, estimând că aceasta va funcţiona la capacitate maximă la sfârşitul anului 2009.

“În România avem angajaţi foarte dedicaţi şi îmi face plăcere să anunţ că luna viitoare, în octombrie, estimăm că fabrica va atinge pragul de 10 milioane de dispozitive. Operaţiunile din Cluj au devenit parte integrantă a reţelei noastre globale de producţie şi distribuţie,” a afirmat Anssi Vanjoki. “Nokia este singurul producător de dispozitive mobile care deţine 10 fabrici în 9 ţări din întreaga lume, iar această prezenţă globală ne permite să răspundem prompt cerinţelor clienţilor”, a adăugat el.  

"Dezvoltarea treptată a fabricii s-a desfăşurat conform planurilor noastre. Am început prin a produce un singur model iar în timp am diversificat gama acestora,” a declarat John Guerry, Managing Director, Nokia România. “Ne bucurăm că Nokia a devenit un membru activ al comunităţii locale. Suntem mândri să sponsorizăm echipa de baschet U Mobiltelco din Cluj şi colaborăm îndeaproape cu autorităţile din Jucu pentru a sprijini construirea unui parc destinat copiilor din comună. De asemenea, Nokia sprijină programele educaţionale ale Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, inclusiv activităţile de cercetare şi publicistice ale acesteia,” a adăugat John Guerry.

Decizia companiei Nokia privind investiţia greenfield de 60 de milioane de euro în România a fost anunţată în luna martie a anului 2007. Fabrica a devenit operaţională într-un timp record. După 8 luni de la debutul lucrărilor de construcţie, care s-a petrecut în luna iulie a anului 2007, a fost fabricat primul dispozitiv mobil la Jucu, în februarie 2008. În prezent fabrica are peste 1.600 de angajaţi, iar compania estimează că numărul total de angajaţi va ajunge la 3.500 când facilitatea de producţie va funcţiona la capacitate maximă. Suprafaţa totală a noii fabrici este de 34.000 de metri pătraţi.

Nokia este unul dintre cei mai importanţi investitori din România, în domeniul telecomunicaţiilor. În prezent are aproximativ 1.800 de angajaţi în fabrica din Jucu, unitatea de servicii şi software din Cluj şi biroul de vânzări din Bucureşti.

Cluj-Napoca, 24.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *