Baby Boom Show Virtual

Nokia face o notificare cu privire la acumulatorul BL-5C

Nokia a dat astăzi publicităţii o informare privind unul dintre produsele sale, acumulatorul marca Nokia BL-5C, fabricat de compania japoneză Matsushita Battery Industrial Co., Ltd. în perioada decembrie 2005 – noiembrie 2006. Această notificare cu privire la produs nu este aplicabilă niciunui alt acumulator marca Nokia.

Nokia a constatat că într-un număr foarte redus de cazuri, acumulatorii marca Nokia BL-5C care fac obiectul notificării s-ar putea supraîncălzi în timpul încărcării, ca urmare a unui scurtcircuit, ceea ce face ca acumulatorul să se disloce. Compania Nokia colaborează cu Matsushita şi va colabora şi în continuare cu autorităţile relevante pentru a investiga această situaţie. Nokia lucrează cu mai mulţi furnizori pentru fabricarea acumulatorilor BL-5C, aceştia fabricând în total peste 300 milioane acumulatori BL-5C. Prezenta notificare se aplică exclusiv unui număr de 46 milioane acumulatori fabricaţi de Matsushita în perioada decembrie 2005 – noiembrie 2006, din rândul cărora s-au raportat la nivel global aproximativ 100 incidente de supraîncalzire. Nu au fost raportate vătămari corporale sau pagube materiale grave.

Consumatorii care deţin acumulatori BL-5C ce fac obiectul prezentei notificări trebuie să reţină că toate cele aproximativ 100 incidente au avut loc în timpul încărcării acumulatorului. Potrivit informaţiilor deţinute de compania Nokia, acest aspect nu afectează nicio altă utilizare a terminalului.

Cu toate că incidentele care au implicat acumulatorii BL-5C fabricaţi de Matsushita în perioada de timp specificată mai sus au o frecvenţă foarte redusă, consumatorii preocupaţi de acest aspect pot solicita înlocuirea oricărui acumulator BL-5C în condiţiile prezentei notificări.

Este important de remarcat că acumulatorul BL-5C nu este utilizat pentru toate produsele Nokia şi că doar o parte a acumulatorilor Nokia BL-5C aflaţi în uz cad sub incidenţa acestei notificări.

Identificarea unui acumulator BL-5C fabricat de Matsushita în perioada specificată

Pentru a stabili dacă un acumulator cade sub incidenţa prezentei notificări, este necesară scoaterea acumulatorului din terminal. Un acumulator Nokia va avea inscripţionate pe partea frontală cuvântul ,,Nokia” şi menţiunea ,,BL-5C”. Pe cealaltă parte, marca Nokia apare inscripţionată în partea superioară, iar numărul de identificare a acumulatorului (format din 26 caractere) se află în partea de jos. Consumatorii trebuie să reţină acest număr de identificare pentru a stabili dacă acumulatorul acestora este unul dintre cei fabricaţi de Matsushita în perioada decembrie 2005 – noiembrie 2006. O analiză comparativă a acestui număr cu cifra care face obiectul prezentei notificări va stabili capacitatea consumatorului de a obţine înlocuirea gratuită a acumulatorului.

Consumatorii pot accesa adresa www.nokia.com/batteryreplacement sau pot contacta serviciul local Nokia pentru clienţi.

Informaţii referitoare la acumulatorul BL-5C

Modelul BL-5C este unul dintre cele 14 modele de acumulator diferite, utilizate pentru produsele Nokia. Aşa cum se întâmplă şi în cazul componentelor sale, Nokia dispune de o strategie care se bazează pe mai mulţi furnizori producători de acumulatori, inclusiv pentru modelul BL-5C. Matsushita este unul dintre furnizorii Nokia pentru acumulatorul BL-5C.

O listă a produselor Nokia care includ acumulator BL-5C poate fi consultată la adresa www.nokia.com/batteryreplacement.

Espoo, Finlanda, 14.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *