free download 78 travel guides written by experts

Nokia anunta lansarea competitiei globale pentru dezvoltatori “Calling All Innovators”

organizate de Forum Nokia

Dean Kamen sprijină provocarea Forum Nokia

Forum Nokia a anunţat lansarea competiţiei Calling All Innovators, un concurs global adresat dezvoltatorilor pentru crearea de aplicaţii mobile care vor veni în sprijinul societăţii.
Calling All Innovators invită dezvoltatorii să creeze aplicaţii pentru mediul mobil care să aibă un impact pozitiv asupra calităţii vieţii umane. Nokia va oferi până la 150.000 de dolari în numerar şi premii şi va sprijini câştigătorii competiţiei în distribuirea aplicaţiilor mobile.

Dean Kamen, inventatorul care a revoluţionat tehnologia, cunoscut în special drept creator al vehiculului Segway PT şi fondator al FIRST, (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), o organizaţie care impulsionează elevi de liceu din întreaga lume să studieze materii legate de ştiinţă şi tehnologie, sprijină competiţia Calling All Innovators.

“De peste 15 ani îmi concentrez eforturile asupra cultivării curiozităţii inventatorilor în devenire, în special a celor foarte tineri, arătându-le că ştiinţa, tehnologia şi soluţionarea problemelor sunt domenii importante care aduc multe satisfacţii," a afirmat Kamen. “Având în vedere faptul că în prezent dispozitivele mobile sunt la fel de puternice ca şi computerele personale, fiind şi omniprezente, o provocare lansată tinerilor dezvoltatori pentru crearea unor aplicaţii extrem de utile poate transforma un simplu dispozitiv mobil într-un catalizator pentru sprijinirea societăţii în diferite modalităţi.”

Nokia şi Dean Kamen împărtăşesc convingerea că tehnologia poate reprezenta un element cheie în declanşarea unor schimbări sociale şi de mediu semnificative, în special în economiile emergente, unde lupta pentru puţinele resurse disponibile constituie adesea un obstacol în calea potenţialului de dezvoltare umană. “Ştim că 50% dintre bolile cunoscute ar putea fi eradicate dacă oamenii ar avea acces la apă potabilă”, a declarat Kamen, care a fost întotdeauna implicat în mod activ în proiecte sociale globale, primind în anul 2006 premiul Global Humanitarian Action decernat de Naţiunile Unite. Nokia şi Kamen lansează o provocare dezvoltatorilor care se înscriu în competiţia Calling All Innovators să analizeze multitudinea de posibilităţi existente. Ar fi o realizare importantă dacă un dispozitiv mobil ar putea testa potabilitatea apei sau ar permite locuitorilor unor sate situate departe de civilizaţie să gestioneze sau să distribuie resurse preţioase precum electricitate sau apă.

“Datorită importanţei acordate de Nokia responsabilităţii sociale, sprijinim eforturile continue ale lui Dean Kamen de a ajuta societatea prin intermediul tehnologiei,” a declarat Tom Libretto, Vicepreşedinte, Forum Nokia, “Calling All Innovators nu înseamnă doar crearea de aplicaţii pentru mediul mobil care ar putea ajuta societatea, ci crearea de aplicaţii mobile care cu siguranţă vor ajuta societatea. Imaginaţi-vă o aplicaţie care ar putea ajuta echipele de intervenţie în realocarea resurselor în timp real în zone afectate de dezastre — aceasta ar reprezenta un sprijin imens, atât pentru populaţia afectată, cât şi pentru echipele de intervenţie”

Calling All Innovators invită dezvoltatorii de aplicaţii mobile din întreaga lume să creeze aplicaţii care să optimizeze utilizarea dispozitivelor mobile în cadrul unor scenarii realiste. Competiţia are trei categorii:
· Provocarea ECO: Adu-ţi contribuţia creând o aplicaţie care să minimizeze impactul industriei mobilităţii asupra mediului la nivel global şi găsind metode de a dezvolta soluţii care să sprijine utilizatorii în luarea de decizii viabile, precum reducerea consumului de energie sau a amprentei de carbon.
· Pieţe emergente: Această categorie oferă dezvoltatorilor noi oportunităţi de a crea aplicaţii şi servicii inovatoare care să aibă un impact pozitiv asupra vieţii a milioane de oameni din ţări emergente, care pot să includă soluţii pentru educaţie, acces la date privind sistemul sanitar, agricultură, ştiri şi divertisment sau orice altă aplicaţie care ar îmbunătăţi calitatea vieţii în ţările emergente.
· Spectacol de tehnologii: Aceasta este o oportunitate de a crea şi expune aplicaţii complexe, bazate pe experienţă, utilizând orice tehnologie compatibilă cu dispozitivele S40 sau S60, precum Flash Lite, Java, Python sau cu sursă deschisă. De la aplicaţii cu scop unic la aplicaţii create pentru a ajuta societatea, prezentările din această categorie vor deschide minţile consumatorilor în legătură cu posibilităţile oferite de aceste aplicaţii.

Premiul oferit câştigătorilor locului întâi în fiecare categorie va consta în 25.000 de dolari, o călătorie la Congresul Mondial al Mobilităţii, care se va desfăşura în 2009 la Barcelona, precum şi distribuirea în mod gratuit a aplicaţiei dezvoltate de compania respectivă prin diverse canale de distribuţie Nokia. Dezvoltatorii clasaţi pe locul doi în fiecare categorie vor primi un premiu de 10.000 de dolari, iar cei care vor obţine locul al treilea vor primi 5.000 de dolari.

Competiţia a fost lansată în 16 septembrie 2008, iar aplicaţiile pot fi predate până la data de 15 decembrie 2008. Finaliştii vor fi selectaţi şi notificaţi în ianuarie 2009.

Pentru mai multe informaţii legate de competiţia Forum Nokia Calling All Innovators, inclusiv instrucţiuni privind înscrierea, regulile şi cerinţele concursului, vă rugăm să accesaţi www.callingallinnovators.com.

Bucuresti, 19.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *