Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Nokia 5500 Sport

un telefon inteligent, cu un trup de invidiat

Telefonul Nokia 5500 Sport s-a lansat în arena mondială pe malurile celebrei Lagune Albastre din Islanda, revelând un design şic, sportiv, extrem de potrivit pentru utilizatorii cu un stil de viaţă activ. Nokia 5500 Sport încorporează toate elementele de tehnologie necesare pasionaţilor de mişcare – şi a fost special creat pentru a rezista optim la „testele” de fiecare zi, fie că îl folosiţi la serviciu sau în timpul activităţilor sportive. 

„Nokia 5500 Sport îmbină spiritul sportului şi pasiunea specifică acestuia cu cele mai recente tehnologii din domeniul comunicaţiilor mobile. Este un instrument ideal pentru un stil de viaţă urban, activ”, a declarat Heikki Norta, Senior Vice President, Mobile Phones, Nokia. „Există foarte mulţi utilizatori care solicită produse inspirate din lumea sportului – chiar dacă nu sunt sportivi profesionişti. Nokia 5500 Sport le oferă acestor utilizatori exact lucrurile de care au nevoie de la un telefon mobil – pentru alergările în parc, pentru zilele petrecute la plajă, ba chiar şi pentru momentele în care e nevoie de o ţinută deosebită, precum primele întâlniri amoroase.”

Un mod de funcţionare pentru fiecare stare de spirit 

Cu o singură tastă, aveţi acces la trei „moduri” dedicate – modul telefonic, pentru momentele în care vreţi să comunicaţi; modul muzical, pentru momentele în care vreţi să vă relaxaţi sau să vă energizaţi; şi modul sportiv, pentru momentele de „transpiraţie” maximă. Nokia 5500 Sport oferă şi tehnologia „text-to-speech” – redarea orală a unui text scris. Aşa că nu mai trebuie să vă desprindeţi ochii de pe pista de alergări sau de pe revista cu care vă delectaţi – Nokia 5500 Sport vă va citi „cu voce tare” mesajele primite, iar pentru acest lucru nu e nevoie decât de o simplă atingere. Atunci când alegeţi modul sportiv, Nokia 5500 Sport vă poate oferi vocal informaţii despre antrenamentul pe care îl realizaţi în acel moment, permiţându-vă să vă concentraţi în continuare asupra exerciţiilor dumneavoastră.

Iar atunci când aveţi poftă de muzică, Nokia 5500 Sport vă poate conecta imediat la ritmul preferat. Telefonul este compatibil cu o diversitate de formate digitale pentru muzică, acceptând şi cartele de memorie de până la 1 GB (cartele microSD) – astfel, puteţi stoca pe dispozitivul dumneavoastră Nokia 5500 Sport aproximativ 750 de melodii.  Având la îndemână colecţia de muzică preferată, veţi putea să creaţi o coloană sonoră pentru fiecare activitate pe care o desfăşuraţi. 

În modul sportiv, Nokia 5500 vă permite monitorizarea atentă a diverselor activităţi sau a antrenamentelor sportive pe care le desfăşuraţi.  Pedometrul integrat măsoară distanţa parcursă pe jos şi numărul de calorii consumate de utilizator – fie în timpul unei plimbări prin oraş, fie în timpul unei sesiuni extrem de intense de exerciţii cardiovasculare. Pentru durabilitate extinsă, Nokia 5500 a fost înzestrat cu o carcasă ergonomică din oţel inoxidabil, la care se adaugă un capac rezistent la praf şi la apă şi inserţii de cauciuc, pentru o manevrare uşoară. La realizarea dispozitivului s-au folosit materiale utilizate şi pentru încălţămintea sportivă profesională de ultimă generaţie; de aceea, Nokia 5500 Sport arată excelent – atât pe terenul de sport, cât şi în afara acestuia.

Nokia 5500 Sport funcţionează în bandă triplă (GSM 900/1800/1900). Disponibilitatea comercială a dispozitivului este planificată pentru trimestrul al III-lea din 2006 (vara 2006), iar preţul de vânzare este estimat la aproximativ 300 EUR. Acest preţ nu include taxele şi subvenţiile aplicabile produsului.

Despre Nokia
Nokia este liderul mondial în comunicaţii mobile, stimulând creşterea durabilã în cadrul mai larg al industriei mobilitãţii. Nokia îi ajutã pe oameni sã comunice unul cu celãlalt şi sã aibã acces la informaţiile care îi intereseazã, prin intermediul unor produse inovatoare şi uşor de folosit, printre care telefoane mobile, dispozitive şi soluţii pentru imagini, jocuri, informaţie şi afaceri. Nokia oferă echipamente, soluţii şi servicii pentru operatorii de reţele mobile şi pentru corporaţii.

Bucuresti, 10.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *