Shadow

Noile sisteme SPARC de la Oracle oferă performanță, capacități de securitate și eficiență de 2-7 ori mai bune decât cele bazate pe tehnologia Intel

Cel mai avansat procesor din lume adaugă performanță și îmbunătățiri de securitate revoluționare Software-ului Silicon v2 destinat sistemelor și serverelor Oracle Cloud, dezvoltate de Oracle

REDWOOD SHORES, Calif. – Oracle a anunțat cea de-a opta platformă proprie SPARC, care asigură noi niveluri de capacități de securitate, performanță și disponibilitate destinate volumului de lucru critic al clientului. Având la bază noul microprocesor SPARC M8, sistemele noi de la Oracle și IaaS asigură o platformă modernă de activitate, inclusiv Software, cu performanță dovedită în Silicon cu noile inovații tehnologice v2, care oferă clienților posibilitatea de a-și configura în mod eficient cele mai importante aplicații, dar și de a-și suplimenta resursele aplicațiilor cu performanță extrem de complexă, atât pe serverul intern, cât și în Oracle Cloud.

Oracle logo

Sistemele care au la bază procesoare SPARC M8, inclusiv sistemele SuperCluster M8 dezvoltate de Oracle și serverele SPARC T8 și M8, sunt destinate integrării fără întreruperi a infrastructurii existente, incluzând virtualizare și management complet integrate pentru server privat în cloud. Toate aplicațiile comerciale și individualizate existente vor rula în sistemele nemodificate SPARC M8, fiind prevăzute cu niveluri noi de performanță, capacități de securitate și disponibilitate. Procesorul SPARC M8 cu Software in Silicon v2 extinde prima versiune a Silicon Secured Memory din domeniu, asigurând protecție permanentă și avansată pe hardware împotriva intervențiilor externe, criptare terminal-terminal și Data Analytics Accelerators (DAX) cu API publice pentru asigurarea unei performanțe și eficiențe revoluționare cu rulare instrumente analitice pentru Bază de date și procesare fluxuri Java. Serviciul Oracle Cloud SPARC Dedicated Compute va fi, de asemenea, actualizat cu procesorul SPARC M8.

“Oracle este, de o perioadă lungă de timp, o companie revoluționară în dezvoltarea de software și hardware, precum și a infrastructurii în condiții sigure, cu performanță superioară, pentru orice volum de lucru,” a declarat Edward Screven, Chief Corporate Architect, Oracle. “SPARC este considerat deja cel mai rapid și mai sigur procesor din lume pentru rularea Oracle Database și Java. SPARC M8 dezvoltă suplimentar această proprietate.”

Procesorul SPARC M8 oferă îmbunătățiri de securitate, asigurând o criptare și o dispersare a datelor de 2 ori mai rapide, comparativ cu x86 și de 2 ori mai rapide, în comparație cu microprocesoarele SPARC M7. Designul unic al procesorului SPARC M8 asigură, de asemenea, și securitate predefinită permanentă, dar și protecție încorporată a structurilor de date din memorie împotriva atacurilor și a erorilor de programare. Inovația reprezentată de includerea siliconului în SPARC M8 asigură niveluri noi de performanță și eficiență pentru toate tipurile de volum de lucru, inclusiv:
· Bază de date: Dezvoltată pentru rularea mai rapidă a Oracle Database în comparație cu orice alt microprocesor, SPARC M8 asigură o performanță de 2 ori mai rapidă a OLTP per core comparativ cu x86 și de 1,4 ori mai rapidă în comparație cu microprocesoarele M7, dar și de până la 7 ori mai rapidă pentru instrumentele analitice ale bazei de date comparativ cu x86.
· Java: SPARC M8 asigură o performanță Java de 2 ori mai bună comparativ cu x86 și de 1,3 ori mai bună în comparație cu microprocesoarele M7. DAX v2 oferă o procesare a fluxurilor Java de 8 ori mai eficientă, îmbunătățind performanța generală a aplicației.
· Instrumente analitice memorie: noul procesor inovator asigură de 7 ori mai multe interogări per minut (QPM)/core comparativ cu x86 pentru instrumentele analitice ale bazei de date.

Oracle și-a asumat angajamentul de a furniza clienților săi la nivel global cele mai recente tehnologii și servere SPARC și Solaris. Lunga tradiție a Oracle din domeniul compatibilității binare pentru toate generațiile de procesoare continuă cu M8, oferind o proprietate upgradată pentru clienții care ajung în această etapă. Oracle și-a asumat în mod public angajamentul de a oferi suport pentru Solaris până cel puțin în anul 2034.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *