free download 78 travel guides written by experts

Noile episoade ale serialului thriller spaniol ȘTIU CINE EȘTI, în premieră din 21 septembrie la DIVA

Finalul apoteotic al serialului thriller spaniol poate fi urmărit, toamna aceasta, numai la DIVA. Oare va găsi Juan Elias o cale să își dovedească nevinovăția? Nimeni nu este pe deplin convins că acesta chiar suferă de amnezie, nici măcar partenerul său, Ricardo Heredia, care îi sugerează să recunoască, însă planurile lor sunt întrerupte brusc. Continuarea serialului spaniol Știu cine ești poate fi urmărită numai la DIVA din 21 septembrie, joia, la 22:45. În fiecare joi va fi difuzat câte un episod.

Serialul thriller spaniol urmărește povestea unui bărbat de 55 de ani care se trezește clătinându-se pe o șosea, după un grav accident de mașină, este amnezic și nu reușește să își amintească nici cum îl cheamă și nici cum a ajuns aici. Numele lui este Juan Elias (Francesc Garrido), e un avocat criminalist de succes, profesor universitar, căsătorit cu judecătoarea Alicia Castro (Blanca Portillo). Se pare, însă, că el nu își amintește absolut nimic din viața sa premergătoare accidentului. Cu ajutorul soției sale încearcă să reconstituie evenimentele, dar lucrurile sunt mult mai întunecate decât par la început.

Stiu cine esti, sezon 2, Diva

Serialul se întreabă „Putem să o luăm de la capăt? Ce s-ar întâmpla dacă într-o zi ţi-ai pierde memoria şi ai începe să descoperi despre tine lucruri care nu ţi-ar plăcea deloc?”.

Urmăriți noile episoade din Știu cine ești, joia, la 22:45, începând din 21 septembrie, la DIVA. În fiecare joi va fi difuzat câte un episod.

ȘTIU CINE EȘTI

Sezonul 2

Dosar de presă

Sé quién eres/I Know Who You Are – Știu cine ești

OBSERVAŢIILE REGIZORULUI

“Experienţa extinsă a companiei de producţie spaniole Filmax în lumea marelui ecran combinată cu priceperea şi expertiza cinematografică a regizorului Pau Freixas dau producţiilor noastre de televiziune o calitate de nota 10 şi le conferă efectul unei producţii pentru marele ecran, evidenţiindu-le într-o mare de conţinut TV.
Din punct de vedere creativ şi al punerii în scenă, Știu cine ești este un proiect extrem de ambiţios şi interesant, al cărui scop este crearea unui serial la fel de bun ca producţiile internaţionale cu care s-au obişnuit în ultimii ani telespectatorii.”

„La noi, în Catalonia, serialul Polseres vermelles/The Red Band Society a fost un succes total; am avut rating-uri mari, am depăşit recordul pentru cel mai mare număr de descărcări şi am generat mult zgomot pe reţelele de socializare. La nivel an internaţional, serialul a fost vândut în peste 20 de ţări. Inclusiv în SUA, unde Fox a făcut deja un remake american (Red Band Society, 2014 – 2015). Şi în timp ce scriu aceste cuvinte, serialul îşi extinde orizonturile internaţionale.
Succesul imens al show-ului a însemnat că următorul serial marca Filmax urma să fie o adevărată provocare pentru noi. Am vrut să profităm de oportunităţile de producţie şi credibilitatea de piaţă câştigate odată cu Polseres vermelles/The Red Band Society, dar nu am vrut să facem orice fel de serial.
Am vrut ca următorul nostru serial să fie unul excelent, unul de care să fim mândri. După câteva luni de muncă intensă, am venit cu ideea unui serial care ne entuziasmează pe toţi şi pe care vrem să îl vedem pe micul ecran, devenit realitate. Este o poveste despre justiţie, în cel mai larg sens al cuvântului, o poveste care întreabă dacă luăm decizii importante în viaţă determinaţi fiind de inimă sau de minte. Care dintre aceste două filtre produce cele mai bune rezultate? Acest serial nu oferă telespectatorilor multe răspunsuri, dar deschide multe uşi în spatele cărora se află întrebări.”

INTRODUCERE

Are hainele rupte şi este rănit pe faţă – deci aparent a avut un accident, dar nu-şi aduce aminte cine este sau cum a ajuns aici. Nu are buletin, telefon mobil sau orice alt act care îl poate identifica. Este amnezic. Îl cheamă Juan Elias, este un avocat de succes care visează să devină decanul facultăţii şi profesor al celui mai râvnit curs de master din ţară. Este însurat cu judecătoarea Alicia Castro şi împreună au un fiu de 19 ani (care îl admiră) şi o fiică de 11 ani (care este o rebelă). Relaţia dintre soţi nu este construită doar pe dragoste, ci şi pe sinceritate şi complicitate totală.
Acum, doctorii îi recomandă lui Elias să meargă acasă şi speră că prezenţa într-un loc familiar îl va ajuta să îşi aducă aminte totul. Bărbatul se întoarce acasă, descoperă ce fel de tată şi soţ era şi începe să reconstuiască vechile legături emoţionale – treabă deloc uşoară pentru Juan Elias. Dificilă se dovedeşte a fi şi cealaltă provocare în faţa căreia este pus.
Când poliţia descoperă resturile maşinii lui Elias, găsesc şi telefonul mobil al nepoatei sale de 22 de ani, Ana Saura, care îi era şi studentă şi care a dispărut în noaptea accidentului. Conform tuturor dovezilor, Elias ar fi omorât-o, iar acesta trebuie să gădească o modalitate de a dovedi că este nevinovat, în ciuda faptului că nici măcar el nu ştie dacă e sau nu responsabil.

LINII NARATIVE

A doua şansă
Serialul se întreabă „Putem să o luăm de la capăt? Ce s-ar întâmpla dacă într-o zi ţi-ai pierde memoria şi ai începe să descoperi despre tine lucruri care nu ţi-ar plăcea deloc?”.

Alegere liberă
Cât de importantă e moştenirea genetică şi cât de important este modul în care creştem? Până la ce punct ne este determinat comportamentul de către gene? Este modul în care ne comportăm predeterminat de biologie sau suntem capabili de a ne schimba caracterul în urma experienţelor trăite?

O linie trasată fin
Știu cine ești pune în balanţă părţile pozitive şi cele negative din comportamentul uman, atât de des judecate de oameni, şi se întreabă „Pot fi cumva parţial justificate infidelitatea, abuzul de putere sau şantajul?”.

 

PERSONAJE

Acuzatul
Juan Elias, 54 de ani, profesor şi avocat, partener al uneia dintre dintre cele mai prestigioase firme legale din oraş.
„Există două tipuri de justiţie. Cea a cărei definiţie se regăseşte în dicţionar şi cea pe care o caută clienţii noştri când ne angajează. Jobul uneui avocat bun este să îi convingă pe membrii juriului că există o singură justiţie.”

Victima
Anna Saura, 22 de ani, studentă la Drept şi instructor de Kite Surf, dispărută
„La 4 metri deasupra valurilor nu există examene, nici părinţi care să îţi spună ce să faci, nici băieţi enervanţi, nici prietene geloase… La 4 metri deasupra valurilor nu există nimic, dar ai totul…”

Familia acuzatului
Alicia Castro, 45 de ani, judecătoare, soţia lui Juan Elias
„Viaţa nu este decât o succesiune de înţelegeri pe care trebuie să le faci pentru a avea succes pe plan personal, profesional şi familial.”

Pol Elias, 19 de ani, fiul lui Juan Elias
„Vocaţia tatălui meu a fost aceea de a fi avocat, iar a mamei mele a fost aceea de a fi judecător. Vocaţia mea este aceea de a mă distra şi a fi fericit. Încă lucrez la asta…”

Julieta Elias, 11 de ani, fiica lui Juan Elias
„Viaţa e ca un joc video pe care îl poţi juca doar la nivelul Expert.”

Familia victimei
Ramon Saura, 60 de ani, inginer şi Decan al Universităţii din Barcelona, tatăl Annei şi cumnatul lui Juan Elias
„Nu devii automat un tată bun după ce faci copii, la fel cum nu devii automat un pianist extraordinar doar dacă posezi un pian.”

Silvia Castro, 47 de ani, casnică, soţia lui Ramon Saura şi sora Aliciei
„Mereu am fugit. Credeam că fug de oameni şi de locuri, dar fugeam de mine însămi. Alături de Ramon mi-am găsit, în sfârşit, refugiul.”

Marc Castro, 27 de ani, fratele vitreg al Annei Saura
„Oamenii nu îşi dau seama cât de mult valorează o familie, vă spun eu, pentru că mie mi-a luat 16 ani să îmi găsesc una.”

ACUZAREA
Eva Duran, 33 de ani, avocat, fosta amantă a lui Joan Elias şi procurorul principal în cazul împotriva lui.
„Nu poţi să înţelegi total pe altcineva decât atunci când începi să vezi lucrurile din punctul lui de vedere.”

David Vila, 38 de ani, avocat, partenerul de afaceri al Evei Duran
„Dacă eşti sigur de propriul destin, atunci calea de urmat e uşoară. Trebuie doar să te asiguri că nimeni nu încearcă să îţi schimbe direcţia.”

APĂRAREA
Ricardo Saenz Heredia, 50 de ani, avocat, partenerul de afaceri al lui Joan Elias.
„Juriul este compus din 9 oameni, a căror misiune este să decidă cine are cel mai bun avocat. Clienţii mei nu câştigă niciodată, câştigătorul sunt mereu eu.”

DISTRIBUȚIA ȘI ECHIPA DE PRODUCĂTORI

Regizor și producător executiv
PAU FREIXAS

Scenariul
IVAN MERCADÉ

Arca (filmax)
Producători executivi
PAU FREIXAS, CARLOS FERNÁNDEZ, LAURA FERNÁNDEZ, ORIOL MAYMÓ

Mediaset
Producători executivi
ROCÍO LÓPEZ, TONI SEVILLA, CRISTINA CASTILLA

Distribuția:

Juan Elías – FRANCESC GARRIDO
Alicia Castro – BLANCA PORTILLO
Pol Elías – ÀLEX MONNER
Julieta Elías – NOA FONTANALS
Eva Durán – AIDA FOLCH
David Vila – CARLES FRANCINO
Ricardo S. Heredia – ANTONIO DECHENT
Ramón Saura – NANCHO NOVO
Silvia Castro – MAR SODUPE
Ana Saura – SUSANA ABAITUA
Marc Castro – MARTIÑO RIVAS

FILMAX

Filmax are sediul la Barcelona şi este una dintre principalele companii de spaniole independente de producţie de conţinut audiovizual. Centrată pe 3 zone (de producţie, de distribuţie şi industrială), Grupul Filmax răspunde cererii de afaceri din pieţele de entertainment europene şi internaţionale. Filmax produce filme de succes pentru industria cinematografică internaţională de peste 20 de ani. Printre titlurile populare se află Maşinistul, seria [REC], Darkness şi Transsiberian. Pe lângă lungmetraje, Filmax este acum concentrată pe producţie TV. După imensul succes naţional şi internaţional al serialului Polseres vermelles/The Red Band Society şi recenta adaptare a formatului E1 Dates, compania lansează un ambiţios nou proiect: I Know Who You Are. Această nouă producţie este cea mai nouă dovadă că Filmax este o companie dedicată producţiei de seriale-eveniment, de înaltă calitate, cu potenţial internaţional.

MEDIASET

Mediaset España este principalul grup audiovizual al Spaniei şi cea mai profitabilă companie media din ţară. Varietatea canalelor care compun grupul – Telecinco, Cuatro, Factoría de Ficción, Boing, Divinity şi Energy – permite atingerea unei diversităţi din ce în ce mai mari de publicuri-ţintă. Mediaset España activează în câmpul audiovizual al agenţiilor de presă şi cinema; Atlas e companiea de producţie de ştiri nr. 1 din Spania, iar Telecinco Cinema a devenit un nume de referinţă în industria cinematografică spaniolă, produscând cel mai mare hit spaniol la box-office din istorie (Ocho apellidos vascos/A Spanish Affair), The Impossible (cu Naomi Watts şi Ewan McGregor), oscarizatul Labirint al lui Pan şi Agora, printre altele.

DESPRE SEZONUL 2 (episoadele 11-16)

Alicia Castro a fost înjunghiată și se află în comă. Elias a fost la fața locului și poliția îl consideră principalul suspect. De caz se ocupă inspectorul Barros, un detectiv misterios și sever, a cărui relație cu familia Elias este mai veche. Inspectorul Giralt nu reușește să descopere nimic și îi este luat cazul, fiind trimis forțat într-o vacanță. Grație declarației lui Elias, suspiciunile inspectorului Barros se orientează spre Santi Mur, pe care Elias spune că l-a găsit în fața casei lui, cu un cuțit în mână.

Tânărul student o roagă pe Eva să se ocupe de apărarea lui, iar aceasta trebuie să decidă dacă acceptă sau nu cazul. Deși este pe cale să renunțe la avocatură și să se distanțeze complet de Elias, nu-l poate abandona pe Santi. Așa că acceptă, cu o condiție: indiferent ce se va întâmpla, Santi nu trebuie să o mintă deloc.

Elias este eliberat condiționat și trebuie să rezolve situația nepoatei sale, Ana, care este convinsă că el a înjunghiat-o pe Alicia. După ce tatăl lui i-a spus unde se află Ana, Pol are de luat o decizie grea: să o ducă pe Ana înapoi sau să accepte planul tatălui său, pentru că Alicia e încă la spital și doctorii nu cred că are șanse să iasă din comă. În aceeași dimineață, Elias se întâlnește cu Santi Mur, care s-a întors, alături de Lola, fosta lui iubită și prietena lui Pol, pentru a lămuri dacă tânărul a fost sau nu implicat în atacul asupra Aliciei.

Silvia urmărește filmulețele pe care le ascundea Marc și începe să își pună întrebări serioase privind nevinovăția lui. Imaginile sunt surprinse pe camerele de securitate din casa lui Elias, în noaptea atacului, iar Marc apare în ele. Disperată să-și protejeze fiul, Silvia decide să meargă la spital și să-și deconecteze sora de la aparatele care o țin în viață, temându-se că – dacă se va trezi într-o zi – îl va incrimina pe Marc.

Dar, când Silvia închide aparatele, efectul obținut este unul complet opus: Alicia se trezește din comă. Primul ei vizitator este Elias. Alicia este convinsă că soțul ei a înjunghiat-o, deși nu o poate dovedi. Dar Elias îi spune Aliciei că nu a avut nicio legătură cu atacul asupra ei; și că băiatul lor, Pol, știe despre Ana și nu trebuie să spună nimănui nimic despre aceasta, dacă nu vrea să-și incrimineze fiul. Dar Alicia nu-l ascultă: îi spune lui Pol că Elias e cel care a atacat-o, deși nu l-a văzut, ea fiind înjunghiată de la spate.

Alicia și Barros se revăd, iar ea decide să-l folosească pe acesta pentru a-l trimite pe Elias după gratii, așa că îi spune inspectorului că l-a văzut atacând-o. Dar Elias insistă în continuare că este nevinovat și că Santi Mur este atacatorul.

În paralel, fata își așteaptă soarta, în pivniță. Elias a manipulat-o constant, dar Ana nu a reușit să-i treacă testele machiavelice. Acum, când Elias ajunge după gratii, Pol trebuie să decidă ce va face cu Ana. Când află că poliția se îndreaptă spre casa Castro, singura lui opțiune este să o mute pe Ana de acolo, păcălind-o că se vor preda. Când Eva, Giralt și poliția ajung la fața locului, găsesc pivnița în flăcări: Pol i-a dat foc, pentru a distruge toate dovezile.

Elias i-a spus Anei care e planul lui, parțial, așa că fata îl duce pe Pol la biserica veche, unde tatăl acestuia începuse să pună la cale detaliile menite să-l incrimineze e răpirea ei pe Hector Castro. Mai sunt destule de făcut la fața locului, așa că – înainte să fie prea târziu – Pol și Ana se apucă să termine ce a început Elias.

Elias e încă reținut de autorități și nu-și poate contacta fiul, dar acum are o problemă și mai mare: Heredia nu i-a putut opri planurile, iar Julieta a fost răpită de asasinul plătit Carlos Escalante. Trebuie să se miște rapid și să colaboreze pentru ultima dată cu Alicia. Dacă Elias nu mărturisește în 24 de ore, fiica lui va fi omorâtă.

În paralel, Ramon descoperă imaginile video din casa lui Elias, pe care le ascundea Marc, și – convins de vina fiului său vitreg – decide să le ducă la poliție. Marc e ajutat să fugă de mama lui, Silvia, care abia acum mărturisește că îi știa secretul.

În același timp, la secția de poliție, apare ceva nou în imaginile susprinse de camerele din casa lui Elias. La un moment dat, se vede ceva ce pare a fi umbra atacatorului, dar experții ajung la concluzia că imaginea a fost creată de o eroare a camerei.

Dis-de-dimineață, Ramon Saura este îngropat. Pe drum spre cimitir, Ana decide să discute cu presa. Aceasta le spune jurnaliștilor că Pol și Juan Elias nu au nicio legătură cu răpirea ei și apoi pune în aplicare planul unchiului ei.

Pol și Elias sunt eliberați, iar acesta din urmă încearcă imediat să dovedească faptul că Santi a înjunghiat-o pe Alicia. Dar Alicia încă îl bănuiește pe Elias și îi spune că, după calmarea situației, îl va părăsi. Eva vorbește cu ea și judecătoarea concluzionează că singurul mod în care va afla adevărul este să discute față în față cu Santi Mur. În cele din urmă, Santi mărturisește totul. Tatăl lui a fost implicat în atac, dar nu el a încercat să o omoare pe Alicia.

Poliția descoperă că, atunci când Marc a ajuns acasă la Elias, Alicia fusese deja înjunghiată. Temându-se că va fi implicat în atac, Marc a furat casetele cu imaginile video și a sperat că nimeni nu va afla că a fost acolo.

Eva, rămasă fără aliați, refuză să-l lase pe Elias să scape așa ușor și încearcă pentru ultima dată să-i dovedească vinovăția. Disperată să dea vina pe el, descoperă – în grădina lui de legume – dovezi că Elias era acasă când Alicia a fost atacată, că a privit totul și nu a făcut nimic pentru a opri atacul (a lui era umbra din imaginile video, cea presupusă a fi o eroare a camerei). Dar, înainte de a putea spune cuiva totul, apare Elias, care o înjunghie…

Eva Duran moare și, odată cu ea, dispare orice obstacol din calea familiei lui Elias. Ana Saura devine partener la firma de avocați a lui Elias, în schimbul tăcerii ei, iar Alicia îi iartă pe Silvia și Marc. Ea și Elias decid să mai dea o șansă căsniciei lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *