Shadow

Noile BMW Seria 8 Coupé, BMW Seria 8 Cabriolet, BMW Seria 8 Gran Coupé

Noua gama de modele BMW Seria 8 vine cu elemente de design restilzate şi, în mod remarcabil, cu o ediţie limitată THE 8 X JEFF KOONS care, în mod excepeţional, poate fi comandată şi în România.

Cu modificări atractive de design exterior şi un interior care a fost dezvoltat suplimentar prin numeroase detalii, producătorul de automobile premium BMW a perfecţionat profilul automobilelor sport de lux. O secţiune frontală reproiectată oferă un aspect exterior pe cât de dinamic, pe atât de elegant. În plus, toate variantele de model ale noilor BMW Seria 8 Coupé, BMW Seria 8 Cabriolet şi BMW Seria 8 Gran Coupé vin echipate standard cu pachet sport M. Confortul de operare şi conectivitatea sunt optimizate printr-un display central mărit la 12,3 ţoli (31,24 cm) pentru sistemul BMW iDrive.

Mai mult ca niciodată, automobilele sport de lux ale BMW Seria 8 întruchipează o pasiune pentru performanţe care inspiră şi stil exclusivist. Grila BMW “Iconic Glow”, care este standard pentru toate variantele de model, adaugă acum un accent foarte expresiv în designul exterior. La interior, tapiţeria BMW Individual din piele Merino – acum o echipare standard – contribuie la atmosfera luxoasă.

BMW M850i xDrive Gran Coupé, BMW M850i xDrive Coupé and BMW M850i xDrive Convertible

Automobil sport de lux în trei variante de caroserie

Noul BMW Seria 8 oferă un impuls plin de emoţie pentru ofensiva actuală de modele a mărcii în segmentul de performanţă de lux. Există trei caractere individuale din care puteţi alege, fiecare dintre ele oferind propria sa interpretare distinctivă a acestei combinaţii fascinante de fler sportiv şi lux. BMW Seria 8 Coupé întruchipează forma clasică a caroseriei cu două uşi, aşa că se menţine ferm în tradiţia maşinilor sport legendare ale mărcii, îmbinând liniile elegante cu caracteristicile dinamice. BMW Seria 8 Coupé a fost dezvoltat în paralel cu automobilul de curse de anduranţă BMW M8 GTE şi a avut întâi debutul pe circuit, apoi fiind prezentat pe şosele.

BMW Seria 8 Cabriolet combină performanţa sportivă cu cel mai înalt nivel de exclusivitate, precum şi atracţia distinctivă a plăcerii de a conduce o decapotabilă. Soft topul său clasic din material textil poate fi deschis sau închis complet automat în 15 secunde prin simpla atingere a unui buton.

Seria este completată cu un concept de automobile care combină performanţa dinamică tipică BMW cu un plus clar în ceea ce priveşte spaţiul şi este perfect adaptat pentru călătoriile pe distanţe lungi. Ca model cu patru uşi cu un nivel foarte ridicat de confort al scaunelor din spate pentru o maşină sport, BMW Seria 8 Gran Coupé ocupă o poziţie excepţională în segmentul de lux. Caracteristicile sale de performanţă remarcabile rezultă din faptul că este singurul model din mediul său competiţional care a fost derivat direct dintr-un automobil sport cu două uşi – BMW Seria 8 Coupé.

O gamă de trei motoare, tracţiune spate şi tracţiune integrală

Există mai multe opţiuni atunci când vine vorba de alegerea unei experienţe individuale a performanţei dinamice exclusive oferite de un BMW Seria 8 – nu numai în ceea ce priveşte diversitatea conceptelor auto, ci şi bazate pe tehnologia de propulsie. Sunt disponibile trei motorizări pentru fiecare dintre automobilele sport de lux. În vârful gamei de modele se află BMW M850i xDrive Coupé, BMW M850i xDrive Cabriolet şi BMW M850i xDrive Gran Coupé. Aceste modele transferă la drum puterea motorului V8 de 4,4 litri (390 kW/530 CP) cu ajutorul tracţiunii integrale inteligente.

Motorul pe benzină de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, de la modelele BMW 840i xDrive Coupé, BMW 840i xDrive Cabriolet şi BMW 840i xDrive Gran Coupé îşi transmite cuplul motor către toate cele patru roţi. Alternativ, motorul de 245 kW/333 CP poate fi combinat la modelele BMW 840i Coupé, BMW 840i Cabriolet şi BMW 840i Gran Coupé şi cu tracţiunea spate clasică.

Puterea de tracţiune, eficienţa şi plăcerea superioară de a conduce caracterizează tehnologia de propulsie a BMW 840d xDrive Coupé, BMW 840d xDrive Cabrio şi a BMW 840d xDrive Gran Coupé. Motorul diesel de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, generează o putere maximă de 250 kW/340 CP. Livrarea spontană a puterii, consumul de combustibil şi răspunsul la emisii ale motorului diesel turbo sunt optimizate suplimentar prin utilizarea tehnologiei mild-hybrid 48V.

THE 8 X JEFF KOONS: Precizie, rafinament şi măiestrie într-o ediţie limitată

Stilul de design şi performanţa dinamică ale noului BMW Seria 8 sunt fascinante – nu numai pe şosea. Pentru artistul american Jeff Koons, acestea servesc drept surse de inspiraţie pentru ediţia BMW 850i xDrive Gran Coupé pe care a proiectat-o, care va fi prezentată în premieră mondială pe 17 februarie 2022. THE 8 X JEFF KOONS întruchipează precizie, rafinament şi măiestrie, artistul fiind renumit pentru pasiunea fără limite pentru calitatea absolută a detaliilor şi manufacturierii. Un finisaj multistrat în 11 culori creează un aspect extrem de expresiv. Totodată, atmosfera impresionantă a interiorului este caracterizată de cea mai bună piele şi alte materiale rafinate, împreună cu tonurile bogate de roşu şi albastru ale BMW M GmbH şi semnătura gravată a artistului.

Jeff Koons şi BMW Group sunt legaţi printr-un parteneriat care datează de mai bine de un deceniu. În 2010, a proiectat BMW M3 GT2 Art Car care a participat la cursa de 24 de ore de la Le Mans. Acest nou proiect a venit să marcheze cea de-a 50-a aniversare a angajamentului global al BMW Group faţă de cultură. Ediţia limitată este produsă la uzina BMW Group din Dingolfing. Acest lucru face din THE 8 X JEFF KOONS o combinaţie exclusivistă de artă semnată de unul din cei mai valoroşi şi faimoşi artişti conteporani şi plăcere de a conduce într-un automobil sport de lux de la BMW.

Dealerii BMW din România pot primi comenzi pentru acest model deosebit de exclusiv şi unic în lumea automobilului, confirmarea comenzilor se face în ordinea primirii acestora, având în vedere numărul limitat de unităţi din acest model. România are şansa de a primi una sau două unităţi dintr-o ediţie deosebit de exclusivă la nivel mondial, un proiect fără precedent pentru marcă şi pentru industria auto.

Design exterior
Accente noi pentru performanţe dinamice fascinante

Suprafeţele cu design atractiv şi liniile precis trasate asigură eleganţă sportivă în designul caroseriei celor trei modele BMW Seria 8, în conformitate cu stilul de design actual al mărcii. Aspectul lor semnalează performanţă dinamică, exclusivitate şi estetică progresivă. Indiferent de forma caroseriei, BMW Seria 8 reprezintă un stil inconfundabil. La doar câteva săptămâni după lansarea pe piaţă a celei de-a treia variante de caroserie, întregul BMW Seria 8 a fost premiat cu “Golden Steering Wheel” drept “Best-looking Car of the Year”, pe baza unui sondaj efectuat în rândul cititorilor Auto Bild şi Bild am Sonntag, unele din cele mai citite publicaţii din spaţiul german.

BMW Seria 8 Coupé apare ca un automobil jos, cu o siluetă alungită şi o linie a plafonului care se prelinge elegant spre spatele puternic. O secţiune puternic evazată a umerilor şi ecartamentele largi semnalează potenţialul dinamic al modelului cu două uşi. Acoperişul său – opţional realizat din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP) – are o concavitate centrală care aminteşte de curbura dublă cunoscută drept “double bubble” la maşinile de curse clasice.

Şi BMW Seria 8 Cabriolet prezintă linii dinamice, cu soft top clasic. Soft topul se află plat în compartimentul său când este strâns asigurând o siluetă joasă, foarte elegantă. Pasagerii automobilului sunt înconjuraţi de suprafeţe proiectate coerent, care se extind de la bord până la pragurile uşii şi din spate până la compartimentul soft topului.

Pe lângă proporţiile sale distincte, designul exterior al BMW Seria 8 Gran Coupé prezintă şi secţiuni laterale şi spate cu design caracteristic. În plus, modelul cu patru uşi are un ampatament mai lung cu 201 milimetri decât cel al BMW Seria 8 Coupé, ajungând la 3.023 mm pentru un spaţiu deosebit de generos pentru pasagerii spate.

Parte frontală reproiectată, pachet sport M ca echipare standard

Designul vast modificat al noilor BMW Seria 8 Coupé, BMW Seria 8 Cabriolet şi BMW Seria 8 Gran Coupé pune un accent şi mai intens pe caracterul de performanţă şi prezenţa exclusivă ale acestor automobile sport de lux. Acum toate variantele de model sunt echipate standard cu un pachet sport M. Drept urmare, au dotări ale caroseriei optimizate aerodinamic, finisate în culoarea caroseriei în zona spoilerului faţă şi difuzorului, precum şi pe praguri. Prizele mari de aer inferioare din faţă sunt structurate acum prin bare orizontale. Inserţia difuzorului din spate este finisată în Dark Shadow metalizat. Aspectul şi mai sportiv de acum este completat cu jante M de 19 ţoli, din aliaj uşor, cu design double-spoke şi echipate cu anvelope mixte. În plus, echiparea standard include acum un sistem de frânare sport M cu etriere finisate în albastru.

Cele trei modele V8 foarte puternice – BMW M850i xDrive Coupé, BMW M850i xDrive Cabriolet şi BMW M850i xDrive Gran Coupé – continuă să fie produse cu dotări de design specifice M. În plus, acum prezintă pentru prima dată oglinzi exterioare M optimizate aerodinamic – într-un design care iniţial a fost dezvoltat exclusiv pentru automobilele sport de înaltă performanţă din gama BMW M8. Mai mult, fluxul de aer este ghidat şi mai precis de un ataşament pentru spoilerul faţă, iar la noul BMW M850i xDrive Coupé şi de un spoiler M spate. În plus, echiparea standard a celor trei modele vârf de gamă include o versiune puternică a sistemului de frânare sport M, diferenţial sport M şi jante M de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design Y-spoke şi anvelope mixte. Aceste caracteristici sunt incluse şi în pachetul M Sport Pro opţional pentru modelele cu motor cu şase cilindri ale noului BMW Seria 8.

În plus, la fel ca noul pachet M Performance pentru modelele cu propulsor cu opt cilindri, acesta include M High Gloss Shadow Line cu caracteristici extinse, etriere de frână de culoare neagră, lumini M Shadow Line cu inserţii întunecate – disponibile pentru prima dată – şi un spoiler spate M de culoare neagră pentru BMW Seria 8 Coupé.

Pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a BMW M GmbH, toate modelele din noile game BMW Seria 8 sunt oferite şi cu o opţiune care indică o legătură specială cu motorsportul. Opţional, toate modelele noului BMW Seria 8 dispun de sigla clasică “BMW Motorsport” pe capotă, hayon şi capacele butucului roţii în loc de emblemele obişnuite BMW. Cu semicercurile eşalonate în albastru, violet şi roşu, emblema aniversară aminteşte de marca originală BMW M GmbH, care a fost folosită pentru prima dată pe maşinile de curse în 1973.

Grila BMW cu contur iluminat, noi finisaje coloristice pentru exterior

Farurile LED adaptive cu distribuţie variabilă a luminii, luminile adaptive pentru viraje şi asistentul BMW Selective Beam cu efect antiorbire pentru faza lungă sunt dotări standard la aceste automobile sport de lux. Opţional, lumina laser BMW este oferită cu o rază foarte lungă a fazei lungi. În plus, grila BMW dintre faruri adaugă acum un accent atractiv părţii frontale a tuturor modelelor noului BMW Seria 8. Este disponibil standard cu BMW “Iconic Glow”: iluminarea în cascadă pentru cele două elemente ale grilei creează o expresie foarte extravagantă atunci când noul BMW Seria 8 este privit din faţă. Iluminarea se activează imediat ce automobilul este deschis şi poate fi pornită sau oprită manual de către conducător.

În plus, admisia de aer de răcire caracteristică mărcii prezintă bare reproiectate cu un profil U distinctiv. Un logo M pe grila BMW M850i xDrive Coupé, BMW M850i xDrive Cabriolet şi BMW M850i xDrive Gran Coupé este o referinţă la apartenenţa la familia de modele BMW M, precum şi la performanţa motorului V8 instalat în spatele grilei radiatorului.

Există o gamă de patru noi finisaje de culoare pentru exteriorul caroseriei automobilelor sport de lux. Skyscraper Grey metalizat, San Remo Green metalizat, M Portimao Blue metalizat şi BMW Individual Frozen Tanzanite Blue metalizat sunt variante suplimentare care oferă un accent individual stilului de design modern al exteriorului.

Mai mult, versiuni suplimentare ale jantelor M, din aliaj uşor, disponibile opţional în format de 20 de ţoli sunt disponibile pentru noile modele BMW Seria 8. Totodată, noile jante M Performance de 20 de ţoli, din aliaj uşor, sunt oferite, de asemenea, ca parte a gamei de accesorii originale BMW pentru modelele cu motor cu opt cilindri.

Interior şi echipare
Redefinire a ambianţei luxoase a automobilului sport

Ambianţa generală a interiorului combină plăcerea de a conduce, estetica modernă şi luxul individual. Un element definitoriu al designului interior sunt liniile orientate spre înainte. Acest lucru este accentuat şi mai mult de lumina ambientală standard, care luminează elegant contururile bordului şi ale pragurilor.Un volan M îmbrăcat în piele, cu butoane multifuncţionale şi clapete de schimbare a vitezelor pentru selectarea manuală a treptelor transmisiei Steptronic Sport cu opt trepte, vine acum ca dotare standard pentru toate modelele noului BMW Seria 8. La BMW M850i xDrive Coupé, BMW M850i xDrive Cabriolet şi BMW M850i xDrive Gran Coupé, volanul M îmbrăcat în piele prezintă un design specific modelului pentru braţul central, împreună cu cusături decorative în culorile BMW M GmbH. Ridicându-se spre tabloul de bord din faţă şi separând clar zonele conducătorului şi pasagerului din faţă, consola largă contribuie şi la crearea unei atmosfere sportive şi atractive.

BMW Seria 8 Coupé – ca şi la BMW Seria 8 Cabriolet – oferă două locuri în spate, fiecare cu caracterul distinct al unui scaun individual. Al doilea rând al BMW Seria 8 Gran Coupé nu oferă doar spaţiu foarte generos pentru picioare: între cele două scaune exterioare cu contururi pronunţate şi tetiere integrate este disponibil un al treilea loc care poate fi folosit pe călătorii scurte şi cuprinde o centură de siguranţă completă. Aceasta înseamnă că automobilul sport de lux cu patru uşi este de fapt proiectat ca un model 4+1 locuri. Acum, echiparea sa standard include şi aer condiţionat automat pe patru zone, cu control separat al temperaturii şi al volumului de aer pentru locurile din spate.

Scaune multifuncţionale şi tapiţerie BMW Individual cu piele Merino cu caracteristici extinse, acum standard la toate variantele de model

Pachetul sport M – care este standard la toate modelele noului BMW Seria 8 – oferă şi interiorului o aură care este orientată către plăcerea concentrată de a conduce. Alţi factori care contribuie, pe lângă volanul M îmbrăcat cu piele, sunt tapiţeria M de culoare antracit a plafonului, pedalele M din oţel inoxidabil, suportul M de picior pentru conducător şi covoraşele specifice. Decoraţiile iluminate ale pragurilor şi afişajul din panoul de instrumente prezintă inscripţia de model BMW M Automobile “M850i”, dar şi sigla M. Împreună cu pachetul M Sport Pro pentru modelele cu motorizare cu şase cilindri şi pachetul M Performance pentru modelele cu motor cu opt cilindri, designul interior este completat cu centuri de siguranţă negre care poartă dungi de accent în culorile BMW M GmbH.

În plus, echiparea de bază a variantelor de model cu motorizare cu şase cilindri a fost extinsă pentru a include scaunele multifuncţionale, anterior standard doar la BMW M 850i xDrive Coupé, BMW M 850i xDrive Cabrio şi BMW M 850i xDrive Gran Coupé. Scaunele multifuncţionale oferă nu numai un sprijin lateral excelent în timpul virajelor dinamice, ci şi un nivel ridicat de confort pe distanţe lungi. Gama lor de funcţii include un suport lombar. Tetierele sunt integrate vizual în spătare şi pot fi reglate atât pe înălţime, cât şi pe adâncime, după cum este necesar. Reglarea poziţiei scaunului, a lăţimii spătarului şi a suportului pentru coapse se acţionează electric. Funcţia de memorie pentru scaunele conducătorului şi pasagerului din faţă este tot o dotare standard.

Scaunele multifuncţionale sunt combinate cu tapiţerie BMW Individual cu piele Merino cu caracteristici extinse. Acesta din urmă este disponibil într-o varietate de culori, inclusiv versiuni bicolore foarte elegante. De asemenea, suprafeţele planşei de bord şi pragurile uşilor sunt tapiţate standard cu piele.

Suprafeţele galvanizate ale contururilor orificiilor de aerisire laterale şi benzile de accent din zona mânerelor uşilor sunt coordonate armonios şi ele, permiţând ca dispozitivele de deschidere a uşilor să fie integrate în mod elegant sub formă de cleme închise. Adaptate acestora, comenzile pentru geamurile acţionate electric, încuietoarea uşii şi funcţia de memorie a scaunelor integrată în pragurile uşii prezintă acum şi suprafeţe galvanizate la toate modelele BMW Seria 8.

BMW Live Cockpit Professional, acum cu un display central mărit la 12,3 ţoli

Echiparea standard a noilor BMW Seria 8 Coupé, BMW Seria 8 Cabriolet şi BMW Seria 8 Gran Coupé include BMW Live Cockpit Professional. Reţeaua sa de afişare complet digitală constă dintr-un grup de instrumente de 12,3 ţoli (31,24 cm) în spatele volanului şi un display central a cărui diagonală a ecranului a crescut acum de la 10,25 (26,04 cm) la 12,3 ţoli (31,24 cm). Funcţia tactilă a monitorului de bord de dimensiuni mari permite o operare foarte rapidă, convenabilă şi intuitivă a numeroaselor funcţii ale automobilului.

BMW Live Cockpit Professional include sistemul de navigaţie online BMW Maps, Asistentul Personal Inteligent BMW, BMW Head-Up Display, integrarea wireless a smartphone-ului prin LAN wireless şi un sistem multimedia. În plus, echiparea standard, care include sistem de difuzoare hi-fi, telefonie cu încărcare wireless, BMW Display Key şi Comfort Acces, subliniază caracterul de lux şi progresiv al noilor modele BMW Seria 8.

Alegerea sistemelor standard şi opţionale pentru condus autonom şi parcare este şi ea una vastă. Noul BMW Seria 8 dispune standard de Driving Assistant, inclusiv alertă de coliziune frontală, avertizare de schimbare a benzii şi avertizare de părăsire a benzii, precum şi funcţia de recunoaştere a semnelor de circulaţie Speed Limit Info cu indicator de interzice a depăşirii. Asistentul de parcare, care este disponibil standard, include o cameră pentru vedere în spate, Activ PDC şi asistent de marşarier. O altă opţiune este Driving Assistant Professional, a cărei gamă de funcţii include şi tempomat activ cu funcţie Stop & Go, dar şi recunoaşterea semaforului şi asistent automat pentru limitarea vitezei, precum şi asistent de control al direcţiei şi al benzii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *