free download 78 travel guides written by experts

“Noile aventuri ale lui Goofy” inveselesc vacanta copiilor

Vi-l amintiţi pe Goofy, vedeta longevivă din desenele animate Disney? De când nu l-am văzut, a mai crescut, s-a aşezat la casa lui şi a devenit tătic cu acte în regulă. Acum, fiul său, Max, e deja adolescent şi se pregăteşte de colegiu, iar Goofy, bietul, cu greu reuşeşte să comunice cu tânăra generaţie, mai ales că se pricepe ca nimeni altul la pozne şi gafe… Aflăm totul, de-a fir a păr, din animaţia “An Extremely Goofy Movie” / “Noile aventuri ale lui Goofy”, disponibilă acum pe DVD.

În ajunul plecării spre colegiu, Max se bucură la gândul că se va putea distra în voie cu prietenii săi şi va scăpa, în sfârşit, de predicile plictisitoare şi dădăceala la care îl supune tatăl său. Ghinion, însă: “bătrânul” Goofy rămâne şomer şi se hotărăşte să-şi continue studiile. Şi unde altundeva ar fi mai nimerit să meargă decât la colegiul fiului său, ca să-i fie aproape zi şi noapte, nu doar la şcoală, ci pretutindeni în campus?!

Când Goofy îşi face pe neaşteptate apariţia la cursuri costumat ca un cântăreţ disco, problemele fiului său se ridică, brusc, la pătrat. Acum, Max are de furcă nu doar cu întrecerea de skateboarding în care se confruntă cu liderul celei mai populare frăţii din campus, ci şi cu proasta reputaţie pe care i-o aduce tatăl său, neîntrecut în gafe. Când bătrânului fan disco îi cade cu tronc o bibliotecară la fel de pasionată ca şi el de muzica anilor ’70, puştiul speră ca idila tatălui să-i mai dea mână liberă, dar probleme nebănuite se ivesc la orizont, punând relaţia celor doi la grea încercare.
 
Dincolo de umorul debordant şi muzica antrenantă care animă această alegorie despre relaţia părinte-copil, “Noile aventuri ale lui Goofy” abundă în învăţăminte pentru ambele generaţii. În timp ce Max gustă plăcerile vieţii de adolescent, Goofy se confruntă cu dilemele deloc facile ale rolului de tată – mai nou, şi şomer, şi “boboc” pe băncile colegiului.  Vor mai găsi oare tatăl şi fiul o punte de comunicare între lucrurile care îi deosebesc sau se va adânci conflictul între generaţii? Descoperim în “Noile aventuri ale lui Goofy”, o animaţie Disney distribuită pe DVD de Prooptiki România.

Bucuresti, 30.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *