metalshow

Ricky Collard şi Nico Menzel sunt noii membri BMW Motorsport Junior

Bucureşti/München, 28 aprilie 2016. Cel de-al treilea sezon al programului BMW Motorsport Junior, care a fost relansat în 2014, a început oficial cu ocazia evenimentului de start în noul sezon organizat în München (Germania).

Directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt (Germania), i-a întâmpinat pe juniorii clasaţi pe primul loc în precedentele două sezoane, Jesse Krohn (Finlanda) şi Louis Delétraz (Elveţia), precum şi pe nou-veniţii din acest an, Ricky Collard (Marea Britanie) şi Nico Menzel (Germania).

“Aş dori să le urez bun venit noilor juniori, Ricky Collard şi Nico Menzel, în familia BMW. Ambii sunt foarte talentaţi şi au fost selectaţi pentru că au fost mai buni decât ceilalţi candidaţi. Acum sperăm că vor urma exemplul excelent dat de predecesorii lor, Jesse Krohn şi Louis Delétraz”, a declarat Marquardt. “Apariţia comună a celor doi la volanul BMW M6 GT3 în ADAC GT Masters este dovada că regândirea programului nostru de juniori a fost un succes complet. Până acum, în fiecare an am reuşit să găsim şi să susţinem piloţi talentaţi şi remarcabili şi să le oferim instrumentele de care au nevoie pentru o carieră în elita competiţiilor GT. Jesse şi Louis sunt o dovadă evidentă a acestui lucru.”


În acest weekend, Krohn şi Delétraz merg la Sachsenring (Germania), unde vor participa la prima lor cursă împreună, cu BMW M6 GT3. Ei concurează într-o maşină înscrisă de Schubert Motorsport în ADAC GT Masters, una dintre cele mai puternice competiţii GT din lume. “În fiecare an, aştept cu nerăbdare să lucrez în programul Junior”, a spus Krohn. “Acum sunt în cel de-al treilea an de pregătire şi am un program competiţional excelent cu BMW M6 GT3. Sper că voi putea să-mi utilizez experienţa pentru a oferi unul-două sfaturi noilor mei colegi.” Delétraz a comentat: “Evenimentul de primire este o ocazie bună de a-i cunoaşte pe noii juniori şi de a întâlni cunoştinţe vechi. Am avut o perioadă bună împreună. Acum aştept cu nerăbdare programul la Sachsenring. Voi participa la prima cursă GT din cariera mea şi sunt sigur că voi învăţa multe din ceea ce va fi, cu siguranţă, o experienţă magnifică. Abia aştept să ajung la start.”

În cadrul unui test cu BMW M235i Racing, care a avut loc în luna martie, Collard şi Menzel au impresionat un juriu format din specialişti BMW Motorsport. Ei au fost recompensaţi cu şansa de a beneficia de un program vast de pregătire în cadrul programului BMW Motorsport Junior. Acesta a început cu evenimentul de primire din această săptămână, când au fost întâmpinaţi oficial de directorul BMW Motorsport – Jens Marquardt -, au efectuat un tur cu ghid prin atelierele BMW Motorsport şi au efectuat un exerciţiu de pregătire media. A doua zi a fost programată o excursie în grup prin Alpii Bavarezi. Pe parcursul anului, juniorii BMW Motorsport 2016 vor participa la o serie de curse cu BMW M235i Racing. De asemenea, ei vor efectua numeroase module de fitness, pregătire psihologică şi antrenament pe simulator.

“Sunt foarte mândru că fac parte din acest programe”, a declarat Collard. “Pentru mine, aceasta este o şansă fantastică de a mă dezvolta ca pilot de curse. Până acum am acumulat experienţă doar în monoposturi. Acum voi participa la primele mele competiţii de turisme cu BMW M235i Racing. Sunt sigur că voi primii multe sfaturi valoroase de la instructorul-şef Dirk Adorf. Şi, probabil, tatăl meu va putea să-mi ofere câteva sfaturi.” Tatăl lui Ricky, Rob Collard (Marea Britanie), a pilotat modele BMW în British Touring Car Championship (BTCC) încă din 2008. În 2016, el se află la comenzile unui BMW 125i M Sport. Ricky Collard a participat, în 2014, în campionatul Formula Ford. A ocupat locul al doilea la finalul stagiunii 2015 şi a fost printre finalişti în sondajul pentru “BRDC Young Driver of the Year” realizat la renumitele Premii Autosport. În 2016, alături de apariţiile în BMW M235i Racing el va lua startul în Formula 3.


Nico Menzel are motorsportul în ADN. Pe de-o parte, aceasta se datorează faptului că s-a născut la Adenau (Germania), localitate aflată pe bucla Nordschleife de la Nürburgring (Germania). Pe de altă parte, el a moştenit aceste gene de la tatăl său, Christian Menzel (Germania), unul dintre cei mai buni piloţi germani de maşini sport din ultimele decenii, care a câştigat cursa de 24 de ore de la Nürburgring, cu un BMW 320d, în 1998 şi a contribuit astfel la prima performanţă de top a unui diesel în sporturile cu motor. În 2013, Nico Menzel a luat parte la Formula BMW Talent Cup, când a încheiat pe locul al doilea în clasamentul general. În ultimii ani, Menzel a acumulat o experienţă competiţională valoroasă în ADAC Formula Masters, apoi în Porsche Carrera Cup Asia. “Este fantastic să revin, după 2013, în familia BMW”, a declarat Menzel. “Încă mai cunosc unele persoane din acea perioadă şi privesc cu încredere spre un program interesant şi variat pe parcursul următoarelor luni. Perspectiva unei participări pe Nordschleife este, fără îndoială, deosebit de atractivă pentru mine, din moment ce locuiesc la doar 10 minute de circuit. Cred că va fi un an fantastic.”

Dirk Adorf (Germania) a fost instructorul-şef al tinerilor piloţi încă de când programul BMW Motorsport Junior a fost regândit. Privind spre cel de-al treilea sezon, el a declarat: “Sunt fericit că testul final a produs doi piloţi care sunt atât de promiţători şi talentaţi precum Ricky şi Nico, pe care îi vom pregăti pe parcursul următoarelor luni. Personal, m-a bucurat să văd toate cele trei generaţii împreună la evenimentul de primire. Cred că traseul deschis de Jesse şi Louis la BMW Motorsport este un exemplu foarte bun şi un stimulent deosebit pentru generaţia următoare. Ricky şi Nico pot vedea imediat ce pot reuşi în cadrul programului BMW Motorsport Junior”.

Informaţii despre programul BMW Motorsport Junior, modelul BMW M6 GT3 Junior şi detalii despre toţi piloţii puteţi afla în Media Guide ataşat (engeleză, PDF).
2016 BMW Motorsport Junior Programme Media Guide PDF
Comunicat de presă format PDF PDF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *