free download 78 travel guides written by experts

Noi vrem pamant! Muncit!

– radiografia agriculturii romanesti prezentata in reportajul „Romania, te iubesc!” a fost lider absolut de audienta

România are un potential uriaș de agricultură, însă se lovește încă de bariere. Sunt puțini cei care au dus agricultura la rang de business, iar aceștia își împart primele locuri în topul afacerilor cu cereale. Astfel, micii fermieri își fac cu greu loc pe lângă cei care au transformat agricultura în industrie. 93% din agricultori abia trăiesc din ce cultivă.

Pe tot parcusul emisiunii, peste 1.5 milioane de români au fost alături de Alex Dima în prezentarea situației din agricultura românească.

România, te iubesc! a înregistrat 8.5 puncte de rating și 20.4% share în intervalul de difuzare 18:00 – 18:59, pe publicul comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani. Următorul post clasat a obținut de aproape 3 ori mai puțin, înregistrând 3 puncte de rating și 7.1% share pe această categorie.

La nivelul publicului din mediul urban, PRO TV a condus cu 7.3 puncte de rating și 14.6% share. Postul clasat pe locul doi a înregistrat o audiență medie de două ori mai mică: 3.4 puncte de rating și 6.7% share.

La nivel național, PRO TV rămâne și de această dată pe primul loc cu o audiență medie de 8.3 puncte de rating și 16.1% share, în timp ce locul secund a obținut doar 3.8 puncte de rating și 7.5% share.

Reportajul lui Alex Dima, corespondent special Știrile PRO TV a făcut duminica trecută o radiografie a agriculturii din România, de la cei mai mari producători din industrie, la oameni simpli care au crescut muncind pământul primit de la părinți și la mici fermieri care au schimbat viața de oraș pe traiul liniștit de la țară.

Agricultura s-a dovedit a fi o afacere prosperă pentru cei care dispun de mijloacele necesare să o practice, în timp ce pentru oamenii simpli este agricultură de subzistență pe care o practică de când se știu. Micii fermieri cultivă după ureche, iar asta este o problemă. “Stăm pe o comoară de care abia acum începem să fim conștienți. Suntem în momentul în care trebuie să ne hotărâm ce facem cu această comoară: facem industrie sau facem agricultură de nișă, găsim soluții pentru a da de muncă oamenilor și pentru a pătrunde pe piață cu produse bune la prețuri mari…”, spune Alex Dima.

Toate reportajele marca România, te iubesc! pot fi văzute pe romaniateiubesc.stirileprotv.ro sau pe voyo.ro.

Tu când ai spus ultima dată România, te iubesc?

Bucuresti, 27.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *