free download 78 travel guides written by experts

Noi tendinte pe piata serviciilor de IPTV

In ultimii ani asistam la un accent tot mai pronuntat pus pe importanta securitatii – fie fizica sau informatica. Indiferent daca datele sunt securizate pentru clientii interni sau externi, companiile cauta sa asigure un grad de confort optim utilizatorilor, confort care in acelasi timp are functia de a asigura o eficienta sporita a proceselor si a operatiunilor derulate. Cu cat trasferul de date este mai intens si cu cat cantitatea de date este mai ridicata, cu atat securitatea este mai importanta.

Recent Juniper Networks a incheiat un parteneriat cu Microsoft care vizeaza implementarea unor solutii de securitate de inalta performanta, menite sa imbunatateasca sistemul de protectie al retelelor de servicii si aplicatii IP (Internet Protocol). Prin intermediul acestui parteneriat, Juniper Networks va oferi clientilor Microsoft® TV IPTV Edition o categorie vasta de solutii de securitate pentru retelele IPTV.

Tehnologiile Firewall si Firewall IDP (Intrusion Detection and Prevention) oferite de Juniper Networks completeaza mecanismele Microsoft TV IPTV Edition, protejand infrastructura de traficul malitios si de atacurile provocate de viermi informatici, troieni, spyware si alte amenintari IT. In plus, Juniper Networks ofera o gama larga de servicii de consultanta in securitate, sprijinind operatorii in procesul de gestionare a vulnerabilitatilor infrastructurii IT.

Solutiile Juniper Networks incluse in acest proiect sunt:
Juniper Networks NetScreen-5200 si NetScreen-5400 Integrated Firewall/IPSec Virtual Private Network (VPN) – aplicatii de securitate flexibile si performante, capabile sa protejeze retelele si centrele de date ale companiilor furnizoare de servicii Internet.
Juniper Networks Integrated Security Gateway (ISG) 1000 si 2000 cu Intrusion Detection and Prevention (IDP) – aplicatii care protejeaza accesul si comunicatiile, asigurand in acelasi timp un grad ridicat de securitate la nivel de aplicatie.

Juniper Networks NetScreen-Security Manager – aplicatie care ofera management centralizat si usor de utilizat pentru gestionarea tehnologiilor Juniper Networks Firewall/IPSec VPN (inclusiv configurarea echipamentelor, setarile retelei si politicile de securitate).

"Microsoft a decis sa-si consolideze solutiile IPTV prin combinarea acestora cu tehnologiile lider pe piata specifica," declara Christine Heckart, General Manager al Departamentului de Marketing din cadrul Microsoft TV. "Juniper Networks ofera o solutie unica de securitate pentru infrastructura IP, capabila sa imbunatateasca nivelul de securitate al retelei si sa permita operatorilor sa utilizeze retelele IP intr-un mod mai fiabil pentru a oferi o categorie vasta de servicii de televiziune."

"Pentru furnizorii de servicii Internet, serviciile IPTV sunt unele dintre cele mai importante elemente din portofoliu, ca urmare acestia solicita un nivel inalt de calitate, performanta si fiabilitate, atat pentru securizarea retelei, cat si pentru protejarea accesului abonatilor," declara Rob Sturgeon, Vicepresedinte Executiv al Diviziei de Securitate din cadrul Juniper Networks. "Parteneriatul cu Microsoft ne ajuta sa indeplinim eficient aceste solicitari si creeaza cadrul unei colaborari extinse cu furnizorii de servicii Internet, la nivel mondial."

Bucuresti, 8.06.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *