free download 78 travel guides written by experts

Noi subiecte in premiera la “Documentarele 360° GEO”

În fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 19.00, la TVR 2

În intervalul 7 – 11 aprilie, seria Documentarelor 360° GEO continuă cu noi subiecte fascinante despre lumea care ne înconjoară:

Astfel, luni ne plimbăm prin Grădina din Java. La Jakarta, în Indonezia, un cuplu de vindecători îi tratează pe săraci cu plante din grădina lor. Dealurile din împrejurimile oraşului Bogor reprezintă Grădina Raiului pentru Indonezia – o zonă renumită pentru grădinile sale luxuriante. Aici, oamenii practică o medicină milenară pe bază de plante numită jamu.

Marţi, aflăm cum arată oraşul Ierusalim în zori. Zona veche a Ierusalimului este alcătuită din patru cartiere: evreiesc, armean, creştin şi musulman. Cartierul evreiesc este bogat şi curat. Cel armean pare puţin dărăpănat. Cartierul musulman este suprapopulat şi plin de viaţă, iar cel creştin este invadat zilnic de turişti.Totuşi, ele au ceva în comun: produc zilnic o cantitate uriaşă de deşeuri pe care trebuie să le adune gunoieri de toate confesiunile.

Miercuri, vizităm Toscana – Carierele de marmură. În nord-vestul Toscanei, munţii Apenini adăpostesc cele mai bogate rezerve de marmură din lume. Apreciată pentru culoarea sa albă şi puritatea sa excepţionale, marmura de Carrara este exploatată din timpul Romei antice.

Joi, aflăm cum arată Atacama – viaţa în pustiu. O dată pe an, la începutul lunii septembrie, pe străzile satului Ayquina din nordul statului Chile este sărbătorită Fecioara din Guadalupa, ocrotitoarea deşertului Atacama. Acesta este un eveniment foarte important pentru locuitorii indigeni ca şi pentru cei care au părăsit regiunea în căutarea unor mijloace de subzistenţă.

Iar vineri, mergem la pescuit alături de Pescarii de crabi din Ţara de Foc. Pe la jumătatea lunii iulie, în timpul iernii antarctice, când temperaturile coboară până la minus 20 de grade Celsius, începe în Ţara de Foc sezonul de pescuit al crabului regal de Patagonia, o specie gustoasă şi rară.

Bucuresti, 07.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *