creative night talks
Shadow

Noi schimbări anunţate pentru sezonul 2017 din DTM – Alex Zanardi câştigă la Roma

DTM: două curse cu lungime egală în fiecare weekend din 2017 ● Blancpain GT Series: ROWE Racing începe sezonul 2017 cu două clasări în Top 10 ● General: Alex Zanardi obţine a şasea victorie în Maratonul de la Roma

Nu contează că vorbim de DTM, de IMSA WeatherTech SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. “BMW Motorsport News” ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.


DTM: două curse cu lungime egală în fiecare weekend din 2017

Schimbările pentru următorul sezon DTM, anunţate în cursul săptămânii trecute, promit mai multă acţiune şi mai mult spectacol spre deliciul spectatorilor. Cele două curse, una sâmbătă şi una duminică, vor avea, de acum, aceeaşi lungime. Fiecare cursă va dura 55 de minute plus un tur. De asemenea, regulamentul sportiv stipulează un pit stop obligatoriu pentru fiecare cursă. Mai mult, utilizarea huselor pentru pneuri nu mai este permisă din acest sezon. Prin urmare, piloţii se vor confrunta de acum cu provocarea de a aduce anvelopele maşinilor cât mai rapid la temperatura optimă de funcţionare. Numărul mecanicilor care pot fi utilizaţi de o echipă pentru pit stopuri a fost şi el redus la opt oameni, fiind disponibile doar două pistoale pneumatice pentru roţile unei maşini, iar opririle se pot efectua oricând. Sezonul 2017 din DTM începe cu cele două curse de la 6 şi 7 mai, la Hockenheimring (Germania).

Blancpain GT Series: ROWE Racing în puncte la deschiderea sezonului

Echipa ROWE Racing s-a bucurat de un început de succes pentru acest sezon din Blancpain GT Series Sprint Cup, prima etapă având loc la Misano (Italia). Echipa a evoluat din ce în ce mai bine de la o sesiune la alta şi a încheiat weekendul cu două clasări în puncte. Tom Blomqvist (Marea Britanie) şi Philipp Eng (Austria) au început cursa de calificare de sâmbătă de pe locul al 25-lea, cei doi aflându-se la comenzile #99 BMW M6 GT3. Coechipierii lor, Markus Palttala şi Jesse Krohn (ambii din Finlanda), au plecat de pe poziţia a 28-a a grilei, dar cei patru au dovedit un spirit de luptă admirabil. Krohn şi Palttala s-au calificat pe poziţia a zecea, în timp ce Blomqvist şi Eng au obţinut locul al 16-lea pe grilă pentru cursa principală de duminică. Cele două echipaje au continuat performanţele de sâmbătă şi au reuşit să intre în Top 10 imediat după start. În cele din urmă, Blomqvist şi Eng au fost cei mai bine clasaţi, ocupând locul al şaselea chiar înaintea coechipierilor Palttala şi Krohn, care au încheiat pe poziţia a şaptea. Anul acesta, Blancpain GT Series Sprint Cup constă din cinci etape. Următoarele curse vor avea loc la Brands Hatch (Marea Britanie), la 6 şi 7 mai.

General: Alessandro Zanardi sărbătoreşte a şasea victorie în Maratonul de la Roma

Duminică de succes pe handcycle în capitala Italiei: pilot oficial BMW şi ambasador al mărcii BMW, Alessandro Zanardi (Italia) a câştigat din nou Maratonul de la Roma. A fost cea de-a şasea victorie a lui în acest prestigios eveniment. În prima jumătate a cursei, condiţiile au fost uscate, după care a început o ploaie torenţială, ceea ce a făcut ca străzile să devină foarte alunecoase. În ciuda acestor condiţii, Zanardi a trecut linia de sosire după 1h10,06. El a fost mai lent cu doar 50 de secunde faţă de performanţa de anul trecut, când a stabilit un nou timp-record în condiţii de vreme uscată. “La jumătatea distanţei s-a dezlănţuit iadul şi a plouat torenţial până la final”, a comentat Zanardi. “Dar sunt foarte mulţumit cu performanţa mea. Am rulat foarte repede, dar nu a fost uşor să menţin acea viteză pe ploaie. Poate că era posibil la evenimente ca Maratonul BMW de la Berlin, unde traseul este plan şi rapid, dar la Roma, cu viraje strânse şi pavate, este precum pilotaj pe gheaţă, aşa că a trebuit să încetinesc, iar condiţiile dificile m-au costat mult timp. Aşa că, per total, sunt foarte fericit de rezultat şi de cea de-a şasea victorie a mea la Roma.” Maratonul de la Roma datează din 1995 şi este unul dintre cele mai mari evenimente de maraton din Europa.

Campionatul de Turisme ale Marii Britanii: început de sezon de succes la Brands Hatch

Echipa West Surrey Racing a început noul sezon din Campionatul de Turisme al Marii Britanii (BTCC) cu o prestaţie generală solidă. În prima cursă de duminică, Andrew Jordan şi Rob Collard (ambii din Marea Britanie) au ocupat locurile la şaselea, respectiv al şaptelea la comenzile modelelor BMW 125i M Sport, după ce au luat startul de pe poziţiile a 11-a şi a 15-a. În contrast, Colin Turkington (Marea Britanie) a avut un început dezamăgitor de stagiune. El a fost implicat într-o coliziune cu altă maşină în chiar primul tur, astfel că a fost nevoit să abandoneze. În manşa a doua, Collard a urcat pe locul al doilea şi a fost recompensat cu o clasare pe podium în primul weekend de cursă al anului. Coechipierul lui, Jordan, a putut sărbători o nouă clasare în Top 10, după ce a fost al şaptelea. Cu toate acestea, probabil cea mai impresionantă performanţă a venit din partea lui Turkington: după ce a luat startul de pe poziţia a 32-a, pilotul în vârstă de 35 de ani şi-a făcut loc prin pluton şi a fost recompensat cu locul al zecelea pentru acest efort. Cursa a treia a reprezentat finalul ideal pentru un weekend de deschidere perfect în BTCC. După o bătălie atractivă în fruntea plutonului, Jordan a reuşit să se claseze înaintea lui Turkington în bătălia pentru victorie. După 24 de tururi, Collard a trecut linia de sosire pe locul al şaselea, completând o performanţă remarcabilă a echipei. Al doilea weekend de cursă al sezonului va duce piloţii şi echipele la Donington (Marea Britanie), în perioada 15-16 aprilie.

Silverstone 24h: nouă maşini BMW la sosire

Nouă maşini BMW au încheiat cu succes cursa de 24 de ore de la Silverstone (Marea Britanie), desfăşurată în weekend. Echipa QSR a încheiat pe locul al şaselea în clasamentul general, cu un model BMW M235i Racing. A fost suficient pentru a obţine victoria în categoria Cup1. Clasamentul general a înregistrat un alt BMW M235i Racing, înscris de Securtal Sorg Rennsport, care s-a clasat în Top 10, pe poziţia a opta, astfel că a obţinut locul al doilea în categoria Cup1. Ei au fost urmaţi pe locurile al treilea şi al patrulea de echipele JJ Motorsport şi DUWO Racing. În clasa SP3-GT4, Moss Motorsport UK a obţinut victoria cu un model BMW M3. Intersport Racing a terminat pe poziţia a treia la aceeaşi categorie, cu un BMW M3 CSL. Cor Euser Racing a completat weekendul de succes pentru BMW M3, terminând pe locul al treilea în categoria A3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *