metalshow

Noi orizonturi de actiune si formare

lansate la editia a III-a "Scoala Banilor Europeni"

La finele saptamanii precedente, o noua promotie de cursanti, provenind atat din mediul de afaceri, consultanta, cat si din sectorul public, a absolvit editia a III-a a reuniunii de informare, consiliere si training "SCOALA BANILOR EUROPENI", organizata in parteneriat de EUROLINK-House of Europe si Knowledge Management Institute – sucursala Romania, la sediul CRFB.

Cu acest prilej, participantii au beneficiat de cateva informatii-cheie de ultima ora privind noi oportunitati de finantare europeana si nationala pentru o gama foarte larga de domenii economice. De pilda, reprezentanta Agentiei Nationale de Consultanta Agricola (ANCA), Dr. Ing. Viorica BOBOC a prezentat drept studiu de caz modul in care parteneriatul incheiat intre Consorzio Latte Pecorino Romano (produse lactate pe baza laptelului de oaie si capra din Sardinia) si ANCA va conduce la punerea in practica a unei strategii sectoriale pentru acest gen de produse romanesti, menita sa puna in valoare potentialul insuficient valorificat de dezvoltare, mai ales pe baza prezentarii unor proiecte comune in vederea obtinerii de finantari UE.

Un dialog consistent a fost purtat, de asemenea, intre Presedintele Asociatiei Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE), Dl Radu ONOFREI, pe de-o parte, si reprezentantii ministerelor care gestioneaza ca autoritati de management sau organisme intermediare programele cu fonduri europene. De altfel, obiectivul central al parteneriatului institutional intre EUROLINK-House of Europe si ACRAFE se bazeaza pe transformarea instrumentelor de lucru oferite de reuniunile de training, Comunitatea "Knowledge Management" si Programul "Ombudsmanul Fondurilor Europene" (StructuralFunds.ro) intr-o platforma activa si dinamica de actiune pentru imbunatatirea intregului proces de accesare al finantarilor UE, indeosebi prin mentinerea unui ritm intens de consultari cu responsabilii autoritatilor de gestionare a fondurilor din cadrul Comitetului Interministerial instituit de Guvern. Printre punctele cele mai importante solicitate au fost cele legate de suplimentarea numarului de experti care gestioneaza sau evalueaza proiectele si necesitatea garantarii unei mai mari transparente in deciziile luate cu privire la proiectele selectate, in special prin ameliorarea sistemului achizitiilor publice.

Un expert bancar a oferit si o prezentare concreta si a raspuns intrebarilor cu privire la modul nou in care se pot asigura co-finantarile pentru proiectele de dezvoltare agricola si rurala. In acelasi context, un experimentat auditor international a prezentat oportunitatile de finantare curente pentru certificarea unora dintre IMM-uri in sistemul managementului calitatii, HACCP, precum si in domeniul protectiei mediului. De asemenea, acesta a prefatat initiativa de colaborare cu Platforma "EU-RO Clearing Funds" in vederea formarii si certificarii in noi profesii vitale pentru atragerea fondurilor europene, precum aceea de auditor intern.

In final, noile studiile de caz / povesti de succes supuse atentiei de catre Presedintele Knowledge Management Institute – sucursala Romania, Dl Octavian SERBAN, s-au referit la avantajele folosirii metodelor Managementului Cunoasterii (KM) pentru scrierea si implementarea unor proiecte de succes si in Romania, precum si acelea legate de formarea si dezvoltarea unui departament de profil in cadrul organizatiei.

Ne face placere sa reamintim ca proiectul nostru este sprijinit de urmatoarele institutii: Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM), Centrul Regional de Formare Bucuresti (CRFB) de sub egida ANFP-Guvernul Romaniei, CRENoS (Centro Ricerche Economiche Nord Sud – Italia), ACRAFE (Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene). Parteneri Media: CalendarEvenimente.ro, Tribuna Economica, NewsChannel.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, PRwave.ro, Finantare.ro, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, GhiseulBancar.ro, Comunicatii Mobile, ComunicateMedia.ro, StiriEvenimente.ro, Early Warning Support – "EU-RO Clearing Funds". Sponsor Tehnic: Phaeton Gala – PR & Lobby Consulting.

Bucuresti, 29.03.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *