Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Noi oportunități de formare și carieră profesională în managementul destinației de ospitalitate turistică (OMD)

Prin recenta aderare a României la Programul ”European Cultural Routes” (Rutele Culturale Europene – ”Roman Emperors and Danube Wine Route”), gestionat de Consiliul Europei cu sprijinul Comisiei Europene și de Institutul European al Rutelor Culturale, se deschid pentru operatori din turism și zonele cu potențial în domeniu perspective deosebit de bune, inclusiv și în baza revizuirii Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD), a cărei Președinție o deține România și al stimulentelor cuprinse în noua Strategie de Dezvoltare Durabilă.

Organizațiile de Management al Destinației (OMD), care s-au constituit până în prezent sau sunt în curs de înființare, în baza Legii Turismului, oferă oportunitatea creșterii substanțiale a numărului de vizitatori, dar și a locurilor de muncă și veniturilor obținute în industria ospitalității.

Spre a veni în sprijinul organizațiilor profesionale și patronale din turism, ca și al comunităților locale cu care se crează parteneriate public-private, a fost lansat Programul de Formare a Promotorilor și Experților în Managementul Destinației de Ospitalitate Turistică (OMD) în Regiunea Dunării și Litoralul Mării Negre.

promo-OMD

Programul se adresează tuturor celor care vor să devină în mod rapid și flexibil Promotor sau Expert, să dezvolte o carieră de succes în expertiza / consultanța acordată operatorilor și beneficiarilor zonelor / obiectivelor din industria ospitalității, să dețină o abordare inovativă și inter-disciplinară spre a fi în mod profitabil în contact cu bunele practici și rețelele de parteneri care derulează proiecte cu finanțare europeană.

Cele două categorii de practicieni pentru a lucra în Organizațiile de Management al Destinației sunt:
1. Promotori / organizatori evenimente – pentru persoanele fără studii superioare finalizate
2. Experți în managementul ospitalității – pentru persoanele deținătoare de diplomă universitară / masteranzi etc.

Programul este conceput în două module: primul se adresează exclusiv Promotorilor, iar cel de-al doilea modul se adresează celor ce se formează ca Experți (include și primul modul).

Organizatorii Programului sunt: Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (CIO-SUERD), proiect coordonat de Fundația EUROLINK-Casa Europei și fondat în parteneriat cu Academia Română și Departamentul de Training și Consiliere al Asociației ”Comunitățile Locale Riverane Dunării” CLDR, membră a Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunării – Viena (CoDCR) și membră co-fondatoare a Hub-ului Macro-Regional Dunăre-Marea Neagră, coordonat de Cluj IT Cluster.

Formatorii acreditați ANC ai programului dețin un portofoliu și o vastă și diversă experiență:
• Senior Consultant Sever AVRAM – Comisar Regional Dunărean din partea CLDR în cadrul Rețelei Europene a Comisarilor Dunăreni; Coordonator General CIO-SUERD ”Jean Bart”
• Knowledge Management Specialist Sandu ZAMFIRESCU – Expert și Trainer în Social Media – Promovare și Marketing Online.

Având un caracter multi- și inter-disciplinar, cursurile se încadrează în conceptul UE de tip ”lifelong learning”, promovat prin Centrul pentru Inovare și Dezvoltare la Distanță. Cursurile se desfășoară online, prin intermediul unei platforme educaționale, accesibilă oricărui cursant în mod flexibil. Participanții primesc, în urma evaluării finale, Certificat de Absolvire cu Anexă detaliată a modulelor și modalitatea de evaluare, eliberat de Departamentul de Formare și Consiliere al Asociației CLDR, membră a Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunării (Viena) și Catedra Internațională Onorifică „Jean Bart” în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (CIO-SUERD), proiect fondat de Fundația EUROLINK-Casa Europei în parteneriat cu Academia Română.

Oportunitățile și beneficiile pentru cursanți includ, printre altele, eliberarea Scrisorii de Recomandare către angajatori, posibilitatea de a face stagii profesionale în companii și organizații membre sau partenere și cooptarea în cadrul Grupurilor de Lucru CLDR.

Detalii suplimentare și înscrieri se pot solicita Secretariatului CIO-SUERD la adresa ciosuerd@gmail.com, până cel târziu în data de 15 aprilie 2019 sau direct pe siteul programului: https://ciosuerd.houseofeurope.ro/promotor-expert-omd.

Parteneri Media Asociați: Agenția Națională de Presă AGERPRES, Radio7, Juridice.ro. Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicații Mobile, SmartFinancial.ro, BrandInfo.ro, Opinia Națională, PRwave.ro, ComunicateMedia.ro, Tribuna Economică, Tomisul Cultural, 24PHarte.ro, ”Buletin Dunărean”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *