free download 78 travel guides written by experts

Noi notebook-uri de la Dell

Dell a anunţat astăzi lansarea a două noi notebook-uri: Latitude™ D620 şi Latitude D820. Aceste două noi produse, mai înguste şi mai uşoare decât modelele din generaţiile precedente, dispun de conectivitate wireless în bandă largă, funcţii pentru securitate biometrică şi procesoare Intel® Core Duo™.

În plus, cele două sisteme sunt extrem de durabile. Venind în întâmpinarea clienţilor care îşi doresc putere sporită de calcul, Latitude D620 şi Latitude D820 sunt disponibile, începând de astăzi, în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (zona EMEA), la preţul de 714 lire sterline (995 EUR), respectiv 804 lire sterline (1045 EUR). Aceste preţuri nu includ TVA şi taxele de livrare.

Notebook-uri ultramoderne, cu o multitudine de funcţii Greutatea minimă a notebook-ului Latitude D620 este de 2 kg1. La această greutate, sistemul include procesor Intel® Core Duo, afişaj cu aspect lat WXGA, de 14,1”, 512 MB de memorie partajată2 DDR2, hard drive SATA de 40 GB3 şi capabilitate Wi-Fi 802.11 b/g .  Configuraţia de bază pentru Latitude D820 (greutate minimă – 2,54 kg4) include: procesor Intel® Core Duo, afişaj cu aspect lat WXGA, de 15,4”, 512 MB de memorie partajată2 DDR2, hard drive SATA de 40 GB3 şi capabilitate Wi-Fi 802.11 b/g . În cazul ambelor modele, conectivitatea wireless în bandă largă va fi asigurată prin Vodafone5.

„Clienţii Dell au jucat un rol important în crearea acestor noi notebook-uri Latitude, prin feedback-ul pe care ni l-au oferit”, a declarat Eric Greffier, Director, Corporate Client Products, Dell EMEA. „Ambele modele demonstrează eficienţa sistemului Dell™ de vânzare directă în satisfacerea aşteptărilor clienţilor.”

Dell a colaborat în mod proactiv cu utilizatorii săi la dezvoltarea funcţiilor şi a accesoriilor de design pentru aceste două noi produse. Printre avantajele oferite de Latitude D620 şi Latitude D820 se numără:     

·    UltraConectare – le permite angajaţilor să lucreze cu adevărat  „oriunde”, păstrându-şi în permanenţă liniile de comunicare deschise şi conservându-şi productivitatea indiferent de locul în care trebuie să lucreze la un moment dat.
o    În Europa,5 conectarea se poate face prin Vodafone, iar în Statele Unite, prin Cingular sau Verizon Wireless.  
o    Preconfigurare pentru 802.11n6 , o specificaţie wireless care va permite creşterea semnificativă a cantitatăţii de date transmise şi a acoperirii asigurate în prezent de hardware-ul compatibil Wi-Fi.
·    Securitate inteligentă – vine în ajutorul managerilor IT, oferind acces securizat la sistem şi la reţea şi protejând, în acelaşi timp, datele confidenţiale contra accesului neautorizat.  
o    Opţiuni multiple pentru asigurarea protecţiei datelor împotriva accesului neautorizat: cititor integrat de amprente digitale (opţional), plus Smart Card şi Trusted Platform Module (TPM 1.2).
o    Uitilizatorii pot gestiona extrem de uşor toate aceste tehnologii de securitate, prin intermediul software-ului preîncărcat Dell Embassy Trust Suite.
o    Puteţi să detectaţi notebook-urile pierdute/dispărute şi să ştergeţi date de la distanţă, datorită suportului încorporat pentru software-ul CompuTrace, care permite detectarea şi recuperarea activelor IT pierdute/furate.
·    Durabilitate la nivel RoadReady™ – Produsele RoadReady sunt supuse unor teste extrem de riguroase, care le garantează rezistenţa la uzură pe termen lung.
o    Carcasa din aliaj de magneziu conferă un aspect solid, protejând, în acelaşi timp, componentele interne fragile. 
o    Configuraţiile standard ale celor două modele dispun de: tastaturi ermetizate, rezistente la lichide; protecţie permanentă pentru hard drive-uri, cu StrikeZone™; slot-uri de securitate întărite cu metal.
·    Design inovator – contribuie la creşterea productivităţii, prin funcţii create pe baza condiţiilor şi a cerinţelor reale de lucru.
o    Noile modele sunt mai înguste şi mai uşoare decât cele din generaţia precedentă.
o    Wi-Fi Catcher permite identificarea conexiunilor wireless fără deschiderea notebook-ului sau pornirea sistemului de operare, iar Location Profiler permite configurarea uşoară a setărilor, într-un multitudine de reţele şi locuri. 
o    Măriţi-vă productivitatea cu afişajele cu aspect lat, care au o zonă utilă7 cu 30% mai mare, şi cu acumulatorii de mare capacitate, care vă permit să lucraţi fără probleme toată ziua.

Utilizatorii notebook-urilor Dell Latitude D620 şi Latitude D820 îşi pot configura sistemele cu soluţiile grafice Intel® Graphics Media Accelerator 950 – care economiseşte energia consumată de acumulator – sau NVIDIA® Quadro NVS TurboCache™  – care oferă performanţe înalte.  Cele două sisteme se conformează programului Dell de Design pentru Mediu (Design for the Environment), precum şi directivei Uniunii Europene privind restricţiile de folosire a anumitor substanţe periculoase9.

Ca şi celelalte produse Latitude™, noile sisteme beneficiază de garanţie limitată, timp de trei ani. Service-ul se asigură la sediul clientului, la o zi lucrătoare după formularea cererii, la nivel internaţional.  

# # #

Notă către editori

1 Greutatea minimă pentru D620 este de 2 kg. La această greutate, sistemul include: afişaj WXGA de 14,1”, cip grafic Intel® GMA 950 , Dell™ Travel Module şi acumulator cu patru celule. Greutatea sistemelor diferă în funcţie de configuraţie şi de variabilitatea procesului de producţie.

2 Pentru grafică, pot fi alocaţi până la 224 MB din memoria sistemului, în funncţie de dimensiunea memoriei sistemului şi de alţi factori.

3 În cazul hard drive-urilor, GB = un miliard de bytes; capacitatea accesibilă totală depinde de mediul de operare.

4 Greutatea minimă pentru D820 este de 2,54 kg. La această greutate, sistemul include: afişaj WSXGA+ de 15,4”, cip grafic Intel® GMA 950, Dell Travel Module şi acumulator cu şase celule. Greutatea sistemelor diferă în funcţie de configuraţie şi de variabilitatea procesului de producţie.

5 În prezent, acest serviciu este disponibil numai în Regatul Unit, Franţa şi Germania. Clienţii care doresc să-l utilizeze trebuie să fie abonaţi Vodafone. Conectivitatea efectivă depinde de zona de acoperire a furnizorului serviciului, putând fi afectată de echipamentul folosit, de topografie, de puterea semnalului, de factorii de mediu, precum şi de alţi factori. Funcţionarea serviciului poate înregistra variaţii considerabile în interiorul clădirilor. Dell nu garantează existenţa acoperirii.

6 802.11n  este în curs de omologare de către IEEE – Institute of Electrical and Electronic Engineers.

7 Comparaţia se face între un afişaj LCD cu aspect lat, cu diagonala de 14,1” şi rezoluţia de 1280 x 800 şi un afişaj LCD standard, cu diagonala de 14,1” şi rezoluţia de 1025 x 768.

8 Durata maximă unui ciclu de acumulator pentru D620 este de 11 ore – cu acumulator primar de nouă celule şi acumulator secundar de şase celule.  

9 Se conformează cerinţelor specificate în directiva UE privind restricţiile de folosire a anumitor substanţe periculoase, din 27 ianuarie 2003.

Despre Dell
Dell Inc. (NASDAQ: Dell Inc. (NASDAQ: DELL) este este o companie receptivă la cerinţele clienţilor săi, oferind tehnologie şi servicii inovatoare, considerate fiabile şi valoaroase de către utilizatori.  Beneficiind de o poziţie unică, datorită sistemului său de vânzare directă, Dell vinde mai multe sisteme decât orice alt producător de calculatoare din lume şi se situează pe poziţia a 28-a în topul Fortune 500. Veniturile companiei din ultimele patru trimestre se ridică la cifra de 56 miliarde USD. Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi www.dell.com.  Pentru a primi noutăţi despre Dell, vizitaţi www.dell.com/RSS.

Bucuresti, 29.03.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *