metalshow

Noi lansari de produse Symantec

1. Symantec atrage din nou atenţia asupra sofisticării criminalităţii cibernetice
2. Symantec deţine una dintre cele mai bune soluţii de securitate
3.  Noile programe Symantec oferă acces permanent la cele mai bune practici
4. Creşteri de performanţă cu Norton Internet Security 2008 şi Norton AntiVirus 2008
5. Symantec lansează Veritas NetBackup 6.5
6. Soluţiile Symantec simplifică managementul instalării aparatelor virtuale

1. Symantec a lansat cel mai recent raport Internet Security Threat Report (ISTR), potrivit căruia criminalii cibernetici devin din ce în ce mai profesionişti – chiar şi din punct de vedere comercial – în dezvoltarea, distribuirea şi folosirea codurilor şi serviciilor maliţioase. În timp ce criminalitatea cibernetică continuă să fie condusă de câştigul financiar, criminalii cibernetici folosesc metode, unelte şi strategii tot mai sofisticate de atac pentru a desfăşura o activitate maliţioasă. Symantec a detectat o creştere a folosirii de toolkit-uri sofisticate pentru desfăşurarea de atacuri maliţioase. Un exemplu al acestei strategii a fost MPack, un toolkit pentru atacuri de tip malware,  construit profesional şi vândut pe piaţa neagră. Odată lansat, atacatorii puteau instala colecţia MPack de componente de soft pentru a instala coduri maliţioase pe mii de calculatoare din întreaga lume şi să monitorizeze succesul atacului prin mijloce diverse de măsurare a controlului online protejat prin parole şi a consolei de management. Mpack exemplifică, de asemenea, un atac coordonat, fapt pe care Symantec l-a raportat drept o tendinţă crescută în volumul precedent al ISTR, unde criminalii cibernetici dezvoltau o combinaţie de activităţi maliţioase.
Tollkit-urile de phishing, care reprezintă o serie de scripturi care permit unui atacator să instaleze automat phishing pe site-urile web care imită site-uri legitime, sunt de asemenea disponibile criminalilor cibernetici profesionişti şi comerciali.

2. Soluţia Endpoint Protection 11.0 de la Symantec™ revoluţionează lumea securităţii şi infrastructura clienţilor. Aceasta combină Symantec AntiVirus™ cu prevenirea avansată a ameninţărilor într-un singur agent şi oferă protecţie fără egal împotriva pericolelor la adresa laptopurilor, desktopurilor şi serverelor.

Într-un interval scurt de timp, clienţii au reuşit să îşi protejeze reţeaua folosind cinci dintre cele mai bune tehnologii, care sunt controlate printr-o singură consolă.

Symantec oferă clienţilor săi posibilitatea să testeze noua soluţie revoluţionară şi îi încurajează să ofere feedback. Aceştia pot vizita Symantec Technology Network la https://forums.symantec.com pentru a împărtăşi comentariile şi întrebările lor cu alte persoane care testează soluţia şi cu experţi tehnici de la Symantec. Cu ajutorul clienţilor care testează noile soluţii, Symantec îşi îmbunătăţeşte produsele înainte de a le lansa.

3. Symantec Corp. a anunţat lansarea a două programe noi Symantec Services, concepute pentru a ajuta partenerii să-şi îmbunătăţească portofoliul de servicii. Programele vor satisface nevoile clienţilor şi vor contribui la creşterea veniturilor acestora, oferindu-le acces la cele mai bune practici şi tehnici de sprijin ale companiei. Symantec Authorized Consulting Partner Program şi Symantec Authorized Technical Assistance Partner Program sunt primele dintre programele specifice pentru parteneri pe care Symantec intenţionează să le introducă în următoarele 12-18 luni.

gClienţii caută parteneri care să le asigure o ofertă complexă de produse, servicii şi suport – mai ales pentru medii mai complexe de produse sau clienţi”, a afirmat Kurt Klein, Chief Executive Officer, CMT. „Serviciile sunt cruciale pentru maximizarea recuperării investiţiilor tehnologice, asigurând o bună implemetare şi configurare, completate de procese operaţionale eficiente care încorporează cele mai bune practici IT”, a mai spus Klein.

Odată cu noul Symantec Authorized Consulting Partner Program, partenerii pot să îşi dezvolte capabilităţile actuale de consultanţă şi să ofere o paletă largă de servicii avansate care îmbunătăţesc expertiza Symantec cu cele mai bune practici de securitate, mentenanţă şi management de sisteme şi de stocare. Symantec Authorized Consulting Partner Program le va permite partenerilor să edifice o practică de consultanţă mai profitabilă prin îmbunătăţirea expertizei, accesând cele mai bune practici de consultanţă ale Symantec, training tehnic şi suport avansat. Printre alte beneficii de parteneriat se numără oportunităţile de co-marketing pentru a îmbunătăţi brandul Symantec şi pentru a-şi diferenţia afacerea pe o piaţă competitivă, planificarea comună a business-ului, accesul prioritar la Symantec Enterprise Support şi supravegherea muncii tehnice.

Pe măsură ce necesităţile clienţilor evoluează, Symantec intenţionează să ofere partenerilor resurse suplimentare prin intermediul Symantec Authorized Technical Assistance Partner Program, pentru a extinde nivelurile de asistenţă a clienţilor pentru soluţiile Symantec şi pentru a oferi servicii adiţionale de valoare adăugată. Acest program este axat pe creşterea satisfacţiei şi fidelităţii clienţilor, oferind training de asistenţă tehnică pentru principalele mari produse, precum Backup Exec şi Symantec AntiVirus, dar şi acces telefonic în timp util la experţii Symantec.

4. Symantec Corporation a anunţat lansarea Norton Internet Security 2008 şi a Norton AntiVirus 2008, cele mai bune soluţii de securitate din industrie. Acestea au fost îmbunătăţite pentru a oferi utilizatorilor de calculatoare o protecţie completă  împotriva noilor ameninţări online, cum ar fi atacurile din spatele downloadurilor. În plus, Norton Internet Security 2008 va include Norton Identity Safe, pentru a proteja identităţile utilizatorilor atunci când aceştia cumpără, încasează sau caută online. De asemenea, compania a optimizat fiecare produs în vederea creşterii performanţei, a îmbunătăţit suportul tehnic şi a redus întreruperea semnalului utilizatorilor. Datorită produselor Norton 2008, utilizatorii beneficiază de soluţii puternice care îi protejează eficient de noile ameninţări şi extind protecţia de la calculatorul personal la reţelele wireless şi la identităţile online.

gProdusele noastre din 2008 oferă noi tehnologii valoroase de protecţie pentru blocarea ameninţărilor înainte ca acestea să pătrundă în sisteme. De asemenea, ele aduc îmbunătăţiri semnificative ale performanţei care fac experienţa utilizatorilor finali mai bună decât oricând”, a afirmat Janice Chaffin, preşedinte de grup al Consumer Business Unit, Symantec. “Cu instrumentele de securitate de ultimă generaţie şi cu o performanţă îmbunătăţită, Norton Internet Security 2008 şi Norton AntiVirus 2008 ajută la îndeplinirea promisiunii Symantec de a oferi încredere într-o lume interconectată”.

Totodată, ambele produse includ tehnologia SONAR de detectare a comportamentului, care feresc sistemele de codurile maliţioase înainte de crearea definiţiilor standard a viruşilor şi de detectare spyware. În Norton Internet Security 2008, SONAR va face o scanare completă de fiecare dată când o aplicaţie încearcă să stabilească o conexiune în exterior, protejând mai departe identitatea informaţională prin îmbunătăţirea eficienţei firewall împotriva ameninţărilor necunoscute. Noua funcţionalitate completează securitatea bogată existentă a Norton Internet Security, care include cele mai bune abilităţi de protecţie rootkit, precum şi noile tehnologii Threat Interceptor de protecţie a vulnerabilităţii. Tehnologiile Threat Interceptor conţin: Threat Interceptor – Browser Defender; Threat Interceptor – Intrusion Prevention; şi Threat Interceptor – Generic Exploit Blocking. Norton Internet Security include, de asemenea, toate opţiunile şi funcţionalitatea Norton AntiVirus, care reprezintă în continuare cel mai înalt standard de siguranţă în detectarea de viruşi, având 33 de premii consecutive Virus Bulletin 100.

Norton AntiVirus 2008 şi Norton Internet Security 2008 sunt însoţite de Symantec Security Response, o echipă dedicată de experţi în intruziune, ingineri în securitate, vânători de viruşi, alături de echipe globale de suport tehnic care lucrează în tandem pentru a oferi companiilor şi consumatorilor o acoperire extinsă. Symantec Security Response oferă clienţilor o expertiză globală permanentă de securitate a Internetului, pentru a-i proteja de ameninţările complexe actuale care există pe Internet. Această informaţie de securitate este trimisă zilnic clienţilor pentru a le asigura protecţia completă. Norton Add-on Pack furnizează soluţii opţionale precum antispam şi parental control. 

5. Symantec Corp. a anunţat disponibilitatea ultimei versiuni a Veritas NetBackup, cea mai bună dintre soluţiile de protecţie a informaţiilor enterprise. NetBackup 6.5 oferă singura platformă din industrie care permite combinarea celor mai bune oferte de protecţie a datelor, inclusiv casete, virtual tape libraries (VTLs), disk-backup, deduplicarea datelor, protecţie completă a datelor (CDP), snapshot-uri şi copiere.

Cu Veritas NetBackup 6.5, Symantec oferă acum primul pilon de tehnologie al iniţiativei de business Storage United, care ajută companiile să răspundă celor mai mari provocări de stocare printr-o abordare unificată pentru soft. Pe baza acestei iniţiative, Symantec a prezentat cel de-al doilea pilon al Storage United odată cu anunţarea soluţiei de management al resurselor de stocare (SRM), Veritas CommandCentral Storage 5.0.

NetBackup 6.5 oferă clienţilor o singură platformă pentru managementul integrat end-to-end al tehnologiilor heterogene de protectie a datelor. Platforma NetBackup oferă companiilor flexibilitate şi posibilitatea de a alege cele mai bune tehnologii de copiere, snapshot, CDP, de deduplicare a datelor, de criptare, tehnologii pentru casete virtuale şi tradiţionale, fie de la Symantec, fie de la cei mai importanţi vendori. Noile caracteristici şi îmbunătăţiri ale NetBackup 6.5 includ capabilităţi extinse de backup bazat pe disc, deduplicarea datelor, recuperarea granulară pentru VMware, integrarea cu aplicaţiile de backup şi VTL, management heterogen al snapshot-ului şi programe novatoare de licenţiere şi de stabilire a preţurilor.

Odată cu NetBackup 6.5, Symantec a introdus şi prima opţiune de stabilire a preţurilor pentru softul de protecţie a datelor enterprise. Astfel, clienţii au posibilitatea să aleagă softul de licenţiere NetBackup după un model bazat pe capacitate (pe toate datele protejate) sau să folosească în continuare modelul tradiţional per-server.

6. Symantec Corporation a anunţat îmbunătăţirea Veritas Cluster Server pentru VMware ESX şi Veritas Application Director. Acestea consolidează mediile VMware pentru producţie şi simplifică managementul aparatelor virtuale în centrele de date. Cluster Server pentru VMware ESX este o soluţie   de recuperare a datelor destinată marilor companii. Aceasta oferă acum sprijin extins pentru medii de aplicaţii business şi dezvoltă capabilităţile de recuperare a datelor prin suportul extins pentru data replication. Application Director introduce capabilităţi diferite de management al aparatelor virtuale, pentru a le controla şi pentru a optimiza utilizarea resurselor de server în centrele mari de date cu sute sau chiar mii de servere fizice şi aparate virtuale.

gSymantec răspunde provocărilor majore ale gestionării centrelor complexe de date prin furnizarea unei singure platforme care poate să reducă timpul de oprire şi să îmbunătăţească capacitatea de control la nivelul mediilor de servere virtuale şi fizice”, a afirmat Mark Lohmeyer, Vice President, Server Foundation product group, Symantec. “Companiile dispun acum de o soluţie care le permite să instaleze cu încredere virtualizarea serverelor în medii de producţie prin protejarea închiderii aplicaţiilor cheie şi printr-o mai bună gestionare a instalării serverelor virtuale şi fizice”, a adăugat  Lohmeyer.

Aceste noi îmbunătăţiri completează soluţiile actuale ale Symantec pentru centrele de date care oferă  protecţie vastă, disponibilitate înaltă, recuperarea datelor şi capabilităţi de management de stocare pentru mediile fizice şi virtuale. Pe lângă Cluster Server pentru VMware ESX şi Application Director, Symantec oferă capabilităţi unice pentru mediile VMware prin soluţiile Veritas CommandCentral Storage şi Veritas NetBackup. NetBackup 6.5 oferă cel mai bun backup consolidat din industrie şi capacităţi flexibile de recuperare pe cinci nivele. CommandCentral Storage 5.0 oferă vizibilitate de stocare end-to-end, aparate virtuale de localizare, servere fizice, sisteme de stocare şi discuri fizice. Aceste soluţii îi ajută pe clienţi să reducă complexitatea gestionării diverselor centre de date fizice şi virtuale, dar şi cheltuielile, prin standardizarea la un nivel comun al softului de infrastructură.

Bucuresti, 2.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *