free download 78 travel guides written by experts

Noi instrumente Facebook pentru controlul timpului petrecut pe rețelele sale

Facebook anunță lansarea unui set de instrumente pentru Facebook și Instagram, concepute pentru a-i ajuta pe utilizatori să gestioneze timpul pe care îl alocă acestor două platforme: un tablou de bord, un memento zilnic și un nou mod de a limita notificările. Noile opțiuni, ce vor fi disponibile în curând, au fost create pe baza colaborării cu academicieni, cu reputați experți și organizatii specializate în sănătate mentală, a unor cercetări ample efectuate de rețeaua socială și a feedback-ului primit de la comunitatea acesteia.

Facebook logo

Facebook a dezvoltat noile instrumente din dorința de a se asigura că timpul petrecut de utilizatori în aplicațiile sale este rezultatul unei decizii asumate și că le oferă acestora inspirație și o experiență pozitivă. Prin aceste noi opțiuni, obiectivul Facebook este de a le oferi utilizatorilor mai mult control asupra timpului petrecut pe platformele sale. De asemenea, își propune ca aceste instrumente să încurajeze conversațiile între părinți și adolescenți cu privire la obiceiurile online potrivite pentru aceștia.

În procesul de creare a acestor instrumente au fost implicati experți și oameni de știință de renume precum Robert Kraut (Carnegie Mellon), Sonja Lyubomirsky (UC Riverside), Dacher Keltner, Emiliana Simon-Thomas și Matt Killingsworth (Greater Good Science Center, UC Berkeley). De asemenea, Facebook a dezvoltat parteneriate cu clinicieni și organizații de sănătate mentală precum Save.org și National Suicide Prevention Lifeline.

Pentru a accesa noile instrumente, vizitati pagina de setări din fiecare aplicație. Pe Instagram selectati “Your Activity” iar pe Facebook, optiunea “Your Time on Facebook”. În partea de sus, veți vedea un tablou de bord care vă arată timpul mediu petrecut utilizand aplicația de pe dispozitivul respectiv. Apăsați orice bară pentru a vedea timpul total inregistrat pentru ziua in curs. Sub tabloul de bord, puteți seta un memento zilnic pentru a vă trimite o alertă atunci când ați atins timpul pe care ati decis sa il petreceti in aplicație in ziua respectiva. Aveți posibilitatea să modificați sau să anulați memento-ul în orice moment. De asemenea, puteți selecta “Notification Settings” pentru a accesa rapid noua setare “Mute Push Notifications”. Aceasta va limita notificările dvs. Instagram sau Facebook pentru o perioadă de timp, atunci când aveti nevoie să nu fiți deranjat.

Facebook consideră că este responsabil cu a-i ajuta pe utilizatori să conștientizeze cât timp petrec pe platformele sale, pentru a-și putea gestiona mai bine experiența. Un alt pas făcut în acest sens a fost în decembrie 2017, când platforma a împărtășit opinii legate de prioritatea echipei sale de a crea experiențe care îi ajută pe oameni să se conecteze și să construiască relații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *