free download 78 travel guides written by experts

Noi donatii de carte din Spania pentru cititorii vranceni

·    Utilizatorii serviciilor de biblioteca se vor delecta in curind cu noi volume in limba spaniola. Rafturile Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" se imbogatesc in aceste zile cu o noua si consistenta donatie de carte in limba castiliana si valenciana

Scorpion, distribuitorul Volkswagen pe judetul Vrancea, este recunoscut drept principalul partener al evenimentelor culturale si artistice locale,  realitate concretizata  pe 15 aprilie 2008, cu ocazia implinirii a 10 ani de dealership Volkswagen pe plan local, atunci Scorpion a incheiat un parteneriat cultural cu Biblioteca Judeteana ’Duiliu Zamfirescu’. Scorpion a sustinut in toti acesti ani urmatoarele manifestari: Festivalul National de Muzica Usoara ’Florentin Delmar’, ‘Galele Teatrale Focsanene’, Festivalul-Concurs ’Barbu Lautaru’, Festivalul National de Comedie de la Galati, Revista Culturala ‘Athenaeum’, si multe alte manifestari artistice.

Dorinţa unei colaborări permanente între Biblioteca Judeţeană « Duiliu Zamfirescu » Vrancea şi Biblioteca Centrală “Convent de Sant Roc” Gandia, Provincia Valencia, Spania, exprimată de coordonatoarea  Juntei Multiculturale din oraşul spaniol, doamna Gisela Sendra Perez şi susţinută de mai multe proiecte comune, este completată de o importantă donaţie de cărţi în limba castiliană şi valenciană, trimisă cititorilor vrânceni.

După donaţia de carte de referinţă pe care a făcut-o delegaţia din Spania cu prilejul Tîrgului de carte de la Focşani, din primăvara acestui an, această nouă serie de aproape  100 de cărţi  pentru toate vîrstele, dar şi casete video şi jocuri pentru copii, reprezintă o formă de cunoaştere şi de apropiere, prin carte, de către publicul nostru cititor, a impresionantei culturi şi civilizaţii spaniole şi, în mod sigur, un mod de a continua, cel puţin la nivelul schimbului de cărţi, colaborarea între cele două biblioteci. 

Astfel, cărţi din domenii diferite, mai ales beletristică – «La cabaña del tio Tom » (Coliba unchiului Tom) de Beecher- Stowe Harriet, « La dama del perrito y otros cuentos » (Doamna cu căţelul şi alte povestiri) de Anton Chéjov, « Român în lume – Rumano en el mundo » – Poezia diasporei române după 1990, dar şi « La tercera ola » (Al treilea val) de Alvin Toffler sau « Dictionar de informatica ingles-espaniol » şi multe altele, vor putea fi consultate şi citite de publicul nostru la Centrul de cărţi în limbi străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea, din str. Republicii nr. 8, după etapa de prelucrare informatizată a lor.

Adăugate celor 200 de cărţi în limba română pe care Biblioteca Judeţeană « Duiliu Zamfirescu» le-a donat Bibliotecii Centrale din Gandia şi Şcolii de Duminică a copiilor români din Gandia, aceste donaţii reprezintă, dincolo de schimbul reciproc de informaţie culturală, între cele două biblioteci din România şi Spania, o contribuţie importantă a bibliotecii, la activitatea de integrare a românilor în comunitatea gazdă din Provincia Valenciană.

Bucuresti, 22.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *