free download 78 travel guides written by experts

Noi dezvoltari sub steaua Mercedes-Benz: FleetBoard pentru camioanele Mercedes-Benz

• Noi funcţii pentru pachetul “Managementul vehiculelor” la bordul camioanelor Mercedes-Benz
• Serviciile de FleetBoard Analiza performanței, Înregistrarea curselor şi Service oferă acum mai multe informaţii cu privire la regimul de exploatare si economisire.
• Funcţiile indică utilizarea PPC, consumul şi nivelul AdBlue, programele de conducere şi presiunea pneurilor.

Patru noi caracteristici ale serviciilor FeetBoard promit o transparenţă sporită în domeniul Managementului vehiculelor din categoria camioanelor Mercedes-Benz. Daimler FleetBoard, furnizorul sistemului telematic pentru autovehicule comerciale, a lansat funcţionalităţile extinse pentru serviciile Analiza performanţei, Înregistrarea cursei şi Service, în cadrul Expoziţiei Internaţionale de Vehicule Comerciale 2014 (IAA). Aceste funcţii indică gradul de utilizare a PPC (Predictive Powertrain Control), consumul AdBlue, nivelul AdBlue, programele de conducere utilizate şi presiunea pneurilor. Noile caracteristici vor fi disponibile la sfârşitul anului, oferind potenţial suplimentar de economisire.

PPC în Analiza performanţei FleetBoard

Mai mult de jumătate din camioanele Actros vândute în Germania sunt acum comandate cu sistemul de asistenţă PPC al Mercedes-Benz. În viitor, serviciul de Analiza performanţei FleetBoard va indica gradul de utilizare a acestui sistem pentru camioanele Mercedes-Benz. Utilizatorii pot vedea din datele evaluate dacă şoferul conduce fără cruise control, cu limitator sau cu PPC. În plus, pot fi analizate toleranţele de viteză din domeniul superior şi inferior definite de şofer (denumite şi valorile de histerezis). Consumul de combustibil poate fi redus şi mai mult prin stabilirea optimă a toleranţelor de viteză şi a cruise control-ului anticipativ cu PPC.

Consumul AdBlue în cadrul Analizei performanţei FleetBoard şi înregistrarea curselor

Daimler FleetBoard a îmbunătăţit serviciile de Analiza performanţei şi Înregistrarea călătoriilor printr-o funcţie suplimentară. Consumul AdBlue al camioanelor Mercedes-Benz, care respectă standardele Euro V şi Euro VI, poate fi determinat acum cu ajutorul serviciilor FleetBoard. Aceste date suplimentare sprijină companiile de transport în desfăşurarea analizelor cuprinzătoare ale costurilor de operare. Serviciul Înregistrarea curselor FleetBoard indică suplimentar nivelul de AdBlue al autovehiculului.

Afişarea modurilor de conducere în Analiza performanţei FleetBoard

Şoferul poate utiliza transmisia manuală sau automată sau poate activa unul din modurile speciale de conducere disponibile pe camionului Mercedes-Benz, precum Economy, Power sau Off-road. Prin intermediul noii caracteristici ”Modurile de conducere” din Analiza performanţei, managerul flotei poate monitoriza programele activate şi poate utiliza aceste informaţii ca bază pentru măsuri de reducere a consumului de combustibil şi a uzurii.

Indicarea presiunii pneurilor în FleetBoard Service

Noua funcție de monitorizare a presiunii pneurilor în FleetBoard Service va permite operatorilor şi managerilor de flotă să asigure în viitor o presiune ideală a pneurilor pentru camioanele Mercedes-Benz. Această nouă caracteristică are rolul de a reduce uzura sporită şi consumul de combustibil, precum şi perioadele de imobilizare.

Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz sunt disponibile online la: www.mercedes-benz.ro şi www.media.mercedes-benz.ro.

Informaţii despre FleetBoard

Daimler FleetBoardGmbH este un furnizor de top de servicii de internet bazate pe telematică pentru autocamioane, autovehicule comerciale uşoare şi autocare, de pe piaţa europeană. Serviciile FleetBoard sprijină activităţile de transport marfă de lungă distanţă, distribuţie şi construcţie. Scopul principal este optimizarea rutelor şi reducerea costurilor de operare ale flotei.

La cerere, autovehiculele comerciale Mercedes-Benz pot fi dotate cu echipamente FleetBoard din fabrică. Autovehiculele de tipul noului Actros sunt echipate standard cu sistemul FleetBoard.

Sistemul telematic poate fi instalat şi pe camioanele altor producători. Toate autovehiculele beneficiază de o reţea extinsă de distribuţie şi service.

Produsele acestui subsidiar 100% Daimler, cu sediul în Stuttgart, au câştigat numeroase premii. Daimler FleetBoard a fost auditat şi certificat DEKRA în conformitate cu DIN EN ISO 9001:2008.

Bucuresti, 03.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *