metalshow

Noi aparitii in colectia Rosu si Negru de la Editura Vremea

Simon R. Green
Trimişii Luminii şi ai Întunericului

Traducere de Sorana Graziella Cornea

Cel de‑al doilea volum al seriei de autor Simon Green îl pune pe John Taylor în faţa celui mai important şi periculos caz din cariera sa: Graalul Nesfânt, cupa din care Iuda Iscarioteanul a băut la Cina cea de Taină a reapărut şi face victime, undeva în Zona Întunecată. Eroul nostru trebuie să găsească acest obiect. Din nefericire pentru el şi prietenii care‑l ajută, Suzie Puşcă‑de‑Vânătoare, Eddie‑Lamă şi Alex Morrisey, John Taylor nu‑şi poate folosi, nici de data aceasta, puterile speciale, pentru că Graalul Nesfânt amplifică răul prin prezenţa sa, încurajează şi accelerează tendinţele şi evenimentele negative şi îi corupe pe toţi cei care intră în contact cu el, deşi este totodată o sursă de mare putere… Pe lângă nefastul trofeu, pentru care se luptă şi Trimişii Luminii şi cei ai Întunericului, John Taylor continuă să‑şi caute propria menire şi încearcă să afle adevărata identitate a mamei sale. Secretul acesteia ameninţă să distrugă Zona Întunecată şi pe toţi cei aflaţi în jurul acestui tărâm.

Simon Richard Green (n. 1955) este considerat unul din cei mai importanţi autori SF şi fantasy. Seria Zona Întunecată cuprinde până acum opt volume şi două povestiri, publicate între 2003 şi 2007.

J. Hadley Chase
Totul se plăteşte

Traducere de Aristiţa Avramescu

Există ceva pentru care cei mai mulţi dintre noi ar face orice? Se pare că da: BANII. Mai ales dacă sunt mulţi şi vin toţi deodată. Aproape un milion de dolari este o sumă tentantă pentru Helen, soţie de milionar falit, dar cu o asigurare de viaţă sănătoasă, şi pentru Glyn Nash, şoferul lor.

Dester, fost producător celebru la Hollywood, îşi face asigurare de viaţă în favoarea soţiei sale. Din pricina înstrăinării dintre ei, cade în alcoolism, este concediat şi nu mai poate fi de folos decât dacă moare. Pentru asta, soţia lui îşi dă toată silinţa. Într‑atât încât şi Dester observă. Nemaiavând nimic de pierdut, se sinucide, anulând astfel asigurarea şi fericirea bănoasă a complicilor. Dar Glyn şi Helen mai au o şansă: să transforme sinuciderea în CRIMĂ. Tentant? Uşor? Merită?

Scriitorul englez James Hadley Chase (1906 – 1985), cunoscut ca „maestrul thrillerului” din generaţia sa, este autorul unui şir de romane a căror intrigă duce întotdeauna la un deznodământ neaşteptat. Influenţat de romanul poliţist american, stilul său este alert şi colorat.

Bucuresti, 1.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *