bucharest tech week 2021

NOD32 recunoscut

Prestigiosul laborator  de evaluare a solutiilor de securitate si cercetare a codurilor malitioase, AV-Test.org, a afirmat faptul ca sistemul antivirus NOD32 a fost prima solutie de acest gen ce a  detectat la nivel generic, automat si eficient  vulnerabilitatea aparuta in Microsoft Word.

Desi troianul Win32/Ginwui se raspandeste prin intermediul fisierelor Microsoft Word, s-a constatat ca si celelalte aplicatii Microsoft Office pot fi afectate. De exemplu, un document Word poate fi inserat in cadrul unei foi din Excel.

Fiind cunoscuta gravitatea acestei vulnerabilitati, si faptul ca Microsoft a anuntat lansarea unui patch tocmai in data de 13 iunie, specialistii companiei ESET au decis includerea unui sistem de detectie la nivel general a tuturor amenintarilor informatice de acest tip,  protejand utilizatorii in totalitate.

“Specialistii companiei ESET au rezolvat cu rapiditate problema ce ameninta clientii sai, fiind capabili sa ofere o solutie generica impotriva acestei vulnerabilitati. Succesul a fost confirmat de catre laboratorele AV-test.org”, afirma Andreas Marx, CEO al AV-Test.org.

 “ESET nu a fost numai una din primele companii ce a avut o solutie rapida si eficienta impotriva troianului Win32/Ginwui, cat si prima ce a  inclus in sistemul antivirus o metoda de detectie generica foarte eficienta, capabila sa blocheze orice tip de amenintare informatica ce incearca sa exploateze vulnerabilitatea”, a completat Andreas Marx.
 Aceasta metoda de detectie ofera o protectie suplimentara foarte eficienta pana in momentul lansarii patch-ului oficial.

 ESET recomanda o serie de masuri de protectie:

  • utilizarea unui format de document ce nu poate fi infectat in aceeasi maniera precum cele de 

tip .doc ; in schimb este recomandat sa se utilizeze documente de tip .rtf, .pdf cat si altele pentru realizarea schimbului de informatie;

  • in cazul in care este nevoie neaparat de a folosi tipurile de documente expuse acestei vulnerabilitati, este fundamental sa le vizualizati folosind programul Microsoft Word Viewer;
  • este fundamental sa nu acordati incredere nici unui document Word nesolicitat ce este primit prin intermediul e-mail-ului este recomandata utilizarea unei solutii antivirus updatata periodic ce integreaza tehnici de detectie proactive facand astfel posibila prevenirea atacurilor viitoare de acest gen.

Sistemul antivirus NOD32 se actualizeaza in mod automat, furnizand o solutie proactiva, bazata pe tehnologia ThreatSense, prin intermediul careia utilizatorii sunt deja protejati impotriva acestor tipuri de amenintari. 

Bucuresti, 23.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *