bucharest tech week 2021

Noaptea Muzeelor 2006 – program european

Perioada de desfasurare: sambata 20 mai, orele 19,30-01,00

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti, participant si in acest an la proiectul european Noaptea Muzeelor initiat in anul 2005 de catre Ministerul Culturii din Franta, va invita sa petreceti o seara cu adevarat minunata.

Programul activitatilor:

1)    19,30 –  20,30:  Hai-hui prin Beijing conferinta publica dedicata fascinantului patrimoniu cultural din Capitala Chinei.
·    Conf. Ioana Matache, director general adjunct al Muzeului.

2)    20,45 – 21,30 : “Copiii” licuricilor – concurs de costume si deghizari  fluorescente realizate de catre copii.
·    Prezinta actrita Oana Ditu de la Teatrul de Păpuşi Libelula.
·    Face painting-ul copiilor  participanti  va fi realizat de către make-up artistii firmei VITAMINA VESELĂ.

3)    21,30 – 22,00 : Festival de podoabe, costume si arme apartinand diferitelor comunitati de pe glob. Vor fi prezentate, in premiera, intr-un spectacol inedit, desfasurat la lumina facliilor si în ritmuri salbatice de tobe, piese de etnografie mondiala din patrimoniul Muzeului National de Istorie Naturala « Grigore Antipa ».
·    Comentariu stiintific: Alexandru Iftime, muzeograf
·    Spectacol organizat cu participarea membrilor Asociatiei Culturale INDART.

4)    23,00 – 24,00
·    Colectare entomologica de insecte nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale.
·    Interceptarea speciilor de lilieci din grădina Muzeului cu ajutorul detectorului de ultrasunete. Demostratiile vor fi realizate de catre cercetatorii Muzeului National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”, cu participarea vizitatorilor voluntari. (demonstraţiile vor avea loc numai in conditii de vreme favorabila)
sau
·    Insectele zilelor şi nopţilor noastre – conferinta dedicata metodelor, instrumentelor si instalatiilor utilizate în colectarea stiinţifica a insectelor. (prezentarea se va desfasura in amfiteatrul Muzeului, numai in conditii de vreme nefavorabila)
·    Conf. dr. Aurora Stanescu
5)    Spectacolul de sunet si lumina organizat în Sala  Pestilor (parter, expunerea permanenta) în colaborare cu firma VIDEOLINK, este accesibil vizitatorilor in tot intervalul cuprins intre orele  20,30 si  01,00.

6)    Vizitarea Muzeului in intervalul 20,30-01,00 este gratuita.

Participarea la evenimentele trecute în program (atat ca si concurenţi cât şi ca spectatori sau voluntari) este tot gratuită şi se face prin inregistrarea  numărului de persoane şi a activităţilor alese, prin e-mail, la adresa auroras@antipa.ro sau la telefon 312.88.26, interior 137.

Autor proiect: dr. Aurora Stanescu

Bucuresti, 12.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *