Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

“Noaptea de Sanziene in livada de la Minovici”, editia a doua

”Magia artei”

Traditiile mentin comunitatea bogata si puternica, iar prin reinvierea uneia dintre ele, Asociatia Prietenii Muzeelor Minovici (www.minovici.ro) duce mai departe mostenirea culturala si civica lasata de familia Minovici. Pentru al doilea an consecutiv, Asociatia ii invita pe bucuresteni la o intalnire cu arta de calitate si cu stravechea traditie a Noptii de Sanziene, pe 23 iunie, in livada de la Minovici. Tema propusa de aceasta data este “Magia artei”, iar artisti remarcabili, de la studenti pana la profesionisti deja renumiti, si-au reunit talentele si experienta pentru a da nastere unui eveniment irepetabil. In acea noapte, studentii Universitatii Nationale de Arte Bucuresti coordonati de Lector Univ. Dr. Daniela Frumuseanu vor prezenta participantilor o expozitie decorativa Intitulata Alchimia vegetalului de la planta la pigment textil. Expozitia de instalatii este constituita din forme decorative imprimate bi si tridimensionale, reunite sub titlul Viata formelor. Raporturile spatiale dinamice stabilite dintre piesele componente, posibilitatea dialogului dintre suprafetele structurate plastic si cele naturale genereazã un spectacol inedit, într-o atmosferã marcatã de mister si originalitate.

Studentii sectiei de peisagistica din Facultatea de Urbanism (UAIM ), sub indrumarea Lector Univ.Dr. Cerasella Craciun, vor expune lucrari de arta neconventionala precum si rezultatele cercetarii lor cu tema “Gradinile pierdute ale Bucurestiului “.

La randul lor, scenografii Gabriela Turturea si Dragos Buhagian vor adauga un plus de vibratie artistica acestei nopti speciale printr-o serie de sase lucrari de sculptura tesuta prezente in cadrul expozitiei In chipuri. Pentru cei ce vor petrece Noaptea de Sanziene in livada de la Minovici foarte apreciatul interpret Marius Mihalache (tambal) a pregatit o ambianta sonora aparte, impreuna cu Dragos Mihu (tobe) si Nicu Baran (bas). Cei trei vor interpreta piese tulburatoare care, sub numele Revenirea la radacini, impletesc folclorul cu jazz-ul intr-un fel stiut numai de ei si care are un efect aparte asupra spectatorilor. Iar acest efect va capata o noua dimensiune cand coregraful Sergiu Anghel va prezenta in livada patru dintre studentii sai de la Universitatea Nationala de Arta si Cinematografie care vor interpreta momente legate de misterele sanzienelor, intitulate Gallium Verum, Cununi si cruci si respectiv Faclii.

Vesmintele sanzienelor au starnit imaginatia mai multor creatori de moda, astfel ca Ileana Olympia Andruchovici, Venera Arapu, Wilhelmina Arz, Razvan Ciobanu, Lena Criveanu, Romanitza Iovan, Oana Manolescu, Irina Marinescu, Maria Marinescu, Oana Mizil, Andreea Musat, Stephan Pelger, Catinca Roman, Cristian Samfira, Carmen Secareanu, Liliana Turoiu Udrea si Valentina Vidrascu si-au exprimat disponibilitatea de a prezenta cate o rochie originala pentru publicul acestei seri. Cum vor arata ele? Cum vor fi prezentate? Ramane sa aflati venind in gradina de la Minovici in noaptea de 23 iunie.

Cu aceeasi ocazie, vor fi premiati si castigatorii de anul acesta ai concursului de eseuri cu tema “Nevoia de modele”, tema care a dorit sa provoace tinerii sa reflecteze asupra nevoii, beneficiilor sau efectelor ascunse ale reperelor de orice fel din viata fiecaruia. Vor fi muzica, dans, lumini feerice, oaze surpriza de descoperit prin gradina si doua muzee minunate cu portile deschise pentru a fi vizitate. Va fi o intalnire… ca intre prieteni! Sanzienele vor veni ca de obicei si ca dintotdeauna in acea noapte avand grija ca toate ingredientele oferite de organizatori sa creeze atmosfera dorita si, in final, sa produca, de ce nu, magie: sa inmulteasca peste noapte prietenii muzeelor Minovici si sa sporeasca dorinta de a ne aduce mai aproape de suflet muzeele de prin preajma noastra!

Bucuresti, 10.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *