free download 78 travel guides written by experts

Noaptea alba a institutelor culturale

Noaptea albă a institutelor culturale este în fiecare an o experiență culturală unică și propune un vast program de evenimente nocturne, pe durata a aproape 16 ore. Anul acesta la cea de-a șasea ediție, Noaptea Institutelor Culturale de desfășoară de vineri 22 iunie seara până la primele ore ale dimineții de sâmbătă. Noutatea ediției a șasea este prezența Centrului Cultural Turc în rețeaua de evenimente organizate sub umbrela EUNIC.

Anul acesta, programul include 14 centre şi institute culturale membre EUNIC care își deschid porțile vineri 22 iunie: British Council, Centrul Ceh, Institutul Balassi – Centrul Cultural al Ungariei, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Institutul Camões/Ambasada Portugaliei, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Goethe-Institut, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso“, Institutul Polonez, Centrul Cultural și de Informare al Ucrainei și Centrul Cultural Turc Yunus Emre.

Noaptea Institutelor Culturale înseamnă proiecții de filme, expoziții fotografice, concerte de chitară, de pian și de jazz, dar și fado, flamenco sau electro, infuzii de cultură pop, workshopuri – de caligrafie, modelare de sticlă și origami -, boardgames, dar și sport (baschet, hochei, tir cu arcul, triatlon cultural) dansuri, lansări de carte și, bineînțeles, multe mâncăruri din țări diferite, de la gulaș la paella, macarons, delicatese portugheze și porții generoase de tortilla de scurtmetraje.

Noaptea Institutelor Culturale a crescut cu fiecare an atât ca număr de organizatori, ca număr de evenimente, cât şi ca număr de participanţi, fiind unul din cele mai vizibile şi apreciate evenimente din Bucureşti.

Programul Nopții Institutelor Culturale 2012 poate fi consultat pe: //www.icr.ro/nic2012.

Bucuresti, 22.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *