free download 78 travel guides written by experts

NNDKP castiga la Curtea Internationala de Arbitraj de la Paris

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen a reuşit să obţină recuperarea unui prejudiciu în cadrul unui proces desfăşurat în faţa Curţii Internaţionale de Arbitraj de la Paris, pentru clientul său Remar Paşcani SA. Prejudiciul a rezultat din neplata mărfurilor livrate şi penalităţi de întârziere, ambele sume privind compania germană Schneider Fahrzeug und Containertechnik GMBH.

Semnificativ pentru acest proces, care a durat un an şi jumătate, este faptul că soluţia susţinută de NNDKP şi încuviinţată de Tribunalul Arbitral reprezintă o premieră faţă de situaţiile anterioare.

Tribunalul Arbitral a acceptat punctul de vedere susţinut de NNDKP, potrivit căruia procedura trebuie să se desfăşoare atât în limba germană (limba contractului) cât şi în limba engleză, respectiv faptul că dreptul aplicabil arbitrajului nu va fi dreptul niciunei părţi (nici dreptul român, dar nici dreptul german) implicate, ci va fi dreptul internaţional ce rezultă din Convenţia Internaţională asupra contractelor de vânzare internaţională de mărfuri (Convenţia Naţiunilor Unite). Anterior se considera că procedura se derulează în limba contractului iar dreptul aplicabil este cel al uneia dintre părţi.

„În contextul actual, în care la nivel internaţional se caută soluţii pentru identificarea modalităţilor alternative de soluţionare a litigiilor, acest succes confirmă experienţa NNDKP în ceea ce priveşte modalităţile alternative de soluţionare a litigiilor şi anvergura internaţională a NNDKP în ceea ce priveşte reprezentarea clienţilor, inclusiv in faţa instanţelor internaţionale”, a declarat doamna avocat Ana Diculescu-Şova, Partener Senior şi totodată Coordonator al Departamentului Litigii al NNDKP.

Echipa dedicată acestui proces, coordonată de Mădălin Niculeasa, avocat cu experienţă în litigii pe plan local şi internaţional, a alocat un număr de peste 100 de ore gestionării acestui litigiu, ore materializate atât în participarea la dezbaterile orale din faţa Tribunalului Arbitral, cât şi în dezbaterile scrise ce au avut loc pe parcursul procedurii.

Departamentul Litigii din cadrul NNDKP a reprezentat cu succes, pe parcursul acestui an, clienţi în peste 250 de dosare de litigii. Departamentul Litigii al casei de avocatură NNDKP a fost înfiinţat în anul 2001, în prezent fiind cel mai puternic pe piaţa de profil din România şi clasat pe prima poziţie în topul ghidurilor legale internaţionale Chambers Europe şi European Legal 500. 

Bucuresti, 27.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *