Shadow

Niro Investment Group își consolidează poziția pe piața hotelieră din România

  • Lansarea oficială a parteneriatului pentru deschiderea hotelului Corinthia Grand Hotel du Boulevard
  • Parteneriat strategic cu SAHEG, susţinut de către HAMA, pentru deschiderea unui centru de excelenţă în domeniul ospitalității în România
  • Anunțarea unui nou hotel premium destinat oamenilor de afaceri

Grand Hotel du Boulevard

Niro Investement Group, unul dintre cele mai mari grupuri de afaceri din România cu experienţă în domeniul investiţiilor imobiliare, în dezvoltarea şi administrarea activelor, și-a anunțat planurile oficiale de extindere în industria hotelieră și a turismului. Pe 10 mai 2018, cu ocazia ceremoniei oficiale de lansare a parteneriatului pentru amenajarea Grand Hotel du Boulevard, hotel ce urmează a fi redeschis la finalul anului 2019 sub brandul hotelier de lux Corinthia, a fost anunțată o investiție semnificativă în dezvoltarea proiectelor hoteliere, estimată la aproximativ 60 de milioane de euro, pentru următorii 4 ani.

Evenimentul a avut loc în impresionantul salon renovat al clădirii istorice din cadrul Grand Hotel du Boulevard, în prezența reprezentanţilor din administraţia locală şi din mediul privat, a oficialilor lanțului hotelier Corinthia și consultanţilor Beaufort Global, a reprezentanților Swiss Alpine Hospitality Education Group și a asociaţiei hotelire HAMA, precum și a altor distinși oaspeți locali și internaționali.

“Este o perioadă extraordinară în ceea ce privește dezvoltarea Niro Investment Group și suntem onorați să fim partenerii unor nume de marcă din sectorul hotelier de lux internaţional precum Corinthia, sprijinind astfel creșterea pieței hoteliere și turistice locale,” a afirmat dl. Nicolae Dumitru, președinte al Niro Investment Group. “Redeschiderea Grand Hotel du Boulevard reprezintă un proiect imobiliar major al companiei noastre dezvoltat în sectorul ospitalității, în condițiile în care intenționăm să dezvoltăm în timp un portofoliu valoros de hoteluri și restaurante în România. Sunt convins că având expertiza necesară, implicarea echipei noastre de profesioniști, dar și sprijinul partenerilor noștri, ne vom putea baza pe succesele anterioare ale companiei pentru a ne extinde în continuare prezența grupului în noi domenii de activitate”.

În martie 2018, lanțul hotelier Corinthia Hotels și Niro Investment Group au anunțat semnarea unui parteneriat pe termen lung pentru deschiderea unei noi clădiri de lux în București: hotelul Grand Hotel du Boulevard, o clădire istorică emblematică care își va redeschide porțile pe 1 decembrie 2019. Construită în 1867, clădirea monument istoric a fost utilizată ultima dată ca hotel în urmă cu peste 10 ani, în prezent urmând să fie renovată pentru a se putea ridica la standardele caracteristice de lux și stil ale hotelurilor Corinthia. Proiectul de renovare a hotelului este coordonat de QP Management, o companie asociată grupului hotelier Corinthia, specializată în design, inginerie şi management care va aduce o echipă internațională de manageri de proiect, ingineri şi designeri de renume, implicați în alte proiecte mari de restaurare din lumea întreagă.

Consultanța de business în cadrul tranzacției a fost oferită de compania Beaufort Global, una dintre cele mai mari firme de investiții, dezvoltare și administrare de active cu sediul în Dubai, EAU. PORR, o companie de construcții europeană cu tradiție și abordare inovatoare, a fost angajată în calitate de contractor general pentru realizarea lucrărilor de renovare a clădirii.

Pe lângă acest parteneriat, Grupul Niro a anunţat semnarea unui contract de colaborare şi susţinere a Serviciul de Ajutor Maltez din România (SAMR), o organizație non-profit care în ultimii 25 de ani a derulat programe pentru persoanele vulnerabile – persoanele în vârstă, bolnave, persoanele cu handicap și alte grupuri vulnerabile. Serviciul de Ajutor Maltez din România este una dintre organizațiile Ordinului Suveran de Malta.

Parteneriat cu SAHEG, sprijinit de către HAMA, pentru lansarea unui centru de excelență în managementul hotelier

Pentru a susţine piața în creștere din sectorul ospitalității și al turismului, Niro Investment Group a semnat cu Institutul elvețian de educație în sectorul ospitalității Swiss Alpine (SAHEG) un acord strategic pe termen lung în urma căruia se va înființa un centru de excelență în managementul hotelier și artă culinară în România. Această inițiativă este sprijinită de asociația Hospitality Asset Managers (HAMA) din Orientul Mijlociu şi Africa. Centrul va stabili standardele de excelență în ceea ce privește formarea în domeniul managementului ospitalității și a serviciilor asociate din România și din regiune. Obiectivul institutului este acela de a aduce nivelul competențelor din sectorul hotelier la standardul cerut de turiștii locali sau internaționali care călătoresc de plăcere sau în scop de afaceri.

Un nou proiect hotelier dezvoltat de către Grupul Niro care se adresează călătorilor de business şi de leisure.

Niro Investment Group va continua să își crească investițiile în industria ospitalităţii prin amenajarea unui nou hotel premium în București, situat pe blv. Expoziției. Se estimează că noul hotel se va deschide până în 2021 și va avea o suprafață totală construită de aproximativ 30.000 m2, fiind destinat oamenilor de afaceri și turiștilor de plăcere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *