free download 78 travel guides written by experts

Nikon sponsorizeaza concursul foto

“Focalizare pe un aliment global”, parte a proiectului ONU Anul International al Cartofului

SKIN, importator si distribuitor al unora dintre cele mai importante branduri internationale din domeniul tehnologiei informatiei si unic importator Nikon in Romania, anunta implicarea Nikon in sustinerea proiectului Anul International al Cartofului, initiat de ONU pentru combaterea malnutritiei din tarile in curs de dezvoltare. Nikon anunta cu bucurie sprijinul pentru Anul International al Cartofului, sponsorizand concursul mondial de fotografie IYP, care are ca tema centrala cartoful, „Focalizare pe un aliment global” (Focus on a global food). Concursul este impartit in doua categorii, pentru fotografi amatori si pentru profesionisti. Martina Beckmann, Communication Manager & Marketing Services al Nikon Europe B.V.: „Fotografiile sunt mai graitoare decat cuvintele. Suntem incantati sa contribuim la sporirea notorietatii pentru aceasta problema importanta, care la randul sau va contribui la atingerea scopurilor Millenium Development stabilite de catre Organizatia Natiunilor Unite. Ca si in cazul sponsorizarii Concursului de fotografie pentru Anul Orezului in 2004, suntem nerabdatori sa primim  imagini la fel de elocvente.”

Cei care doresc sa participe la concurs sunt invitati sa trimita fotografii care reflecta rolul cheie jucat de cartof in agricultura, in  economie si in securitatea hranei la nivel mondial, care sa ofere noi perspective privind biodiversitatea cartofului, cultivarea, procesarea, comercializarea si consumul acestuia si/sau sa contribuie la un schimb gratuit si international de informatie referitoare la aceasta recolta de alimente importanta la nivel global. Exista sase seturi atractive de echipamente Nikon disponibile ca premii. Pentru categoria fotografilor profesionisti premiile constau intr-un aparat foto DSLR Nikon D300 alaturi de un obiectiv AF-S DX Nikkor 18-70mm f/3.5-5.6 ED VR pentru locul 1, un obiectiv AF-S DX Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6 G VR pentru locul 2 si un obiectiv AF-S DX Nikkor 16-85mm f/3.5-5.6 G ED VR pentru locul 3. Pentru categoria fotografilor amatori premiile vor fi: un kit DSLR Nikon D60 pentru locul 1, un kit DSLR Nikon D40 pentru locul 2 si un aparat foto compact Nikon COOLPIX S600 pentru locul 3.

Detalii suplimentare despre concurs puteti afla accesand link-ul: //www.potato2008.org/en/photocontest/index.html sau scriind la urmatoarea adresa de e-mail: IYP-Photo@fao.org. Inscrierile se incheie la data de 1 septembrie 2008.

Organizatia Natiunilor Unite a declarat 2008 ca An International al Cartofului, atragand atentia ca aceasta cultura ar putea fi raspunsul pentru problemele penuriei de alimente din tarile in curs de dezvoltare. „Deoarece cartoful nu este un bun tranzactionat la nivel global, preturile sunt de obicei stabilite de costurile de productie locale, nu de regulile vagi ale pietelor internationale. in consecinta, este o recolta recomandata cu tarie pentru securitatea hranei, ce poate ajuta fermierii cu venituri scazute si consumatorii vulnerabili sa iasa din impasul ofertei si cererii globale de alimente, precum si sa reduca riscurile malnutritiei si foametei, saraciei, raritatii apei si schimbarii climatului global”, a declarat Shivaji Pandey, Director al diviziei de productie si protectie a plantelor al FAO (Organizatia pentru alimentatie si agricultura a Natiunilor Unite). ONU si-a propus prin intermediul acestui proiect sa promoveze intregul potential al cartofului ca „hrana pentru viitor”.

Bucuresti, 26.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *