free download 78 travel guides written by experts

Nikon – marele castigator la TIPA 2008

cele mai prestigioase premii din industria fotografică

SKIN, importator şi distribuitor al unora dintre cele mai importante branduri internaţionale din domeniul tehnologiei informaţiei, anunţă câştigarea de către Nikon a trei premii TIPA pentru categoriile cel mai bun       D-SLR profesional, cel mai bun D-SLR expert şi cel mai bun obiectiv profesional.
TIPA (Technical Image Press Association) este cea mai de seamă asociaţie de presă în domeniul imaginii din Europa. Premiile sale sunt atribuite de cele mai importante 30 de reviste de fotografie din 13 ţări europene şi acordate produselor pe care juriul le consideră a fi cele mai bune din categoria respectivă în termeni de calitate, performanţe şi beneficiu pentru utilizatorul final. Nikon a câştigat în cadrul categoriilor cel mai bun D-SLR profesional (D3), cel mai bun D-SLR expert (D300) şi cel mai bun obiectiv profesional (AF-S NIKKOR 14-24mm f/2,8G ED).

Robert Cristina, Manager Professional Products şi NPS la Nikon Europa a declarat: "Suntem încântaţi că eforturile noastre de proiectare au fost recunoscute în această manieră. Aceste trei premii confirmă angajamentul nostru pentru a pune la dispoziţie cele mai bune tehnologii optice şi de realizare a imaginilor în industria fotografică”.

Cel mai bun D-SLR profesional: Nikon D3
“Acest D-SLR profesional este o realizare cheie pentru Nikon. Este primul aparat foto de la Nikon cu un senzor de dimensiuni FX full-frame de 23,9x36mm. Astfel, fiecare pixel al senzorului CMOS de 12,1 megapixeli are o dimensiune mai mare, ceea ce înseamnă că performanţele obţinute în lumină scăzută ale acestui aparat foto sunt cu adevărat incredibile…”, a comentat juriul TIPA. D3 a fost, de asemenea, lăudat pentru şasiul său robust, din aliaj de magneziu şi pentru rapiditatea în modul rafală.

Cel mai bun D-SLR expert: Nikon D300
Juriul TIPA a justificat astfel alegerea sa: “Cu aspectul său solid, manevrabilitate excelentă, o construcţie de calitate şi izolare împotriva intemperiilor, Nikon D300 oferă o calitate profesională la un preţ rezonabil. Senzorul CMOS de 12,3 megapixeli oferă rezultate uimitoare…" D300 a fost, de asemenea, recunoscut pentru sistemul său rapid, receptiv de focalizare automată şi pentru funcţiile sale high-end precum Live View, conectivitate HDMI şi protecţie anti-praf. 

Cel mai bun obiectiv profesional: AF-S NIKKOR 14-24mm f/2,8G ED
“Acest obiectiv cu unghi ultra-larg oferă o paletă extinsă de oportunităţi de fotografiere pentru profesionişti şi iubitorii de fotografie interesaţi de o calitate optică superbă…” concluzionează juriul TIPA. Juriul a menţionat, de asemenea, tehnologia Nano-Crystal a obiectivului, care atenuează aberaţiile optice.

Premiile stabilesc şi mai clar poziţia de top a Nikon în domeniul industriei foto şi recunosc efortul continuu depus de companie în vederea realizării standardelor de excelenţă.

Bucuresti, 16.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *