metalshow

Nikon D5100: 16,2MP, ecran rabatabil si filmare Full HD

SKIN, unic importator Nikon in Romania si distribuitor al unora dintre cele mai importante branduri internationale din domeniul tehnologiei informatiei, are placerea sa anunte lansarea aparatului DSLR Nikon D5100, alaturi de microfonul extern realizat special pentru filmare cu DSLR, Nikon ME-1.

Succesorul modelului Nikon D5000, noul D5100 combina performanta senzorului de 16,2MP si a procesorului de imagine performant EXPEED 2, prezente si la modelul superior, Nikon D7000, cu o serie de specificatii menite sa simplifice fotografierea si sa transforme arta fotografica intr-o activitate distractiva pentru oricine: ecran rabatabil, mod efecte speciale, filmare Full HD cu focalizare automata, mod HDR (High Dynamic Range).

La o privire rapida asupra aparatului foto, iese in evidenta ecranul cu unghi variabil de 3 inci, care are o rezolutie de 920 de mii de pixeli. Acesta se deschide pe orizontala, pentru o manevrare usoara chiar si pe trepied. In modul Live View ecranul ofera posibilitati de creativitate unice, permitand fotografierea si filmarea din orice unghi si obtinerea de perspective inedite.

D5100 dispune de un mod efecte speciale, introdus in premiera la un aparat DSLR Nikon. Intre cele sapte efecte se regasesc cel de culoare selectivă, care permite selectarea a maximum trei culori ce vor aparea intr-o imagine sau intr-un film, in timp ce restul imaginii va fi monocrom, precum si efectul vedere de noapte (Night Vision), care ridica valoarea ISO pana la 102400 si capteaza imagini si filme monocrom clare chiar si in lumina foarte slaba. In plus, D5100 dispune de un mod special HDR (High Dynamic Range), care surprinde doua imagini la diferite expuneri cu o singura declansare, pe care le combina pentru a realiza o singura imagine cu un interval dinamic mai ridicat.

Filmarea Full HD (1080p) cu 30fps si sunet stereo este usor accesibila datorita butonului dedicat, situat in apropierea declansatorului. Aceasta pozitionare ofera o stabilitate mai buna la pornirea si oprirea filmarii. Nikon D5100 poate filma cu focalizare automata continua (AF-F), iar filmele pot fi editate direct in aparatul foto.

Performantele exceptionale ale noului Nikon D5100 sunt subliniate si de celelalte specificatii tehnice: interval ISO intre 100 si 6400 (extensibil pana la ISO 25600), 11 puncte de focalizare, cadenta de 4 fps la declansare, receptoare infrarosu (fata si spate) pentru utilizarea eficienta a telecomenzii optionale, sistem dual de reducere a prafului. Aceste specificatii recomanda D5100 oricarui fotograf ce doreste un aparat DSLR foarte performant intr-un corp compact si usor (560g impreuna cu baterie si card).

Odata cu modelul D5100, Nikon lanseaza microfonul extern ME-1, creat special pentru a fi folosit alaturi de aparatele DSLR precum D5100 sau D7000. ME-1 se monteaza pe patina de blit a aparatului foto, se cupleaza prin intermediul jack-ului stereo de 3,5mm, oferind un sunet fidel in timpul filmarii, fara zgomote de fond datorate focalizarii automate sau vantului.

Nikon D5100 va fi disponibil prin partenerii Nikon din Romania la finalul lunii aprilie.

Specificaţii D5100

Senzor imagine

Senzor CMOS cu 16,2 milioane pixeli efectivi

Sistem de reducere a prafului

Sistem de curăţare a senzorului de imagine, sistem de control al fluxului de aer

Format fişier

NEF (RAW): 14 biţi, comprimat; JPEG: fin, normal sau de bază; NEF + JPEG

Vizor

Pentaoglindă cu acoperire a cadrului de 95% şi mărire de 0,78x

Monitor

LCD TFT de 7,5 cm, aprox. 921.000 puncte (VGA), cu unghi variabil şi unghi de vizualizare de 170°, acoperire a cadrului de aprox. 100%

Viteză declanşator

1/4000 până la 30 s în paşi de câte 1/3 EV sau 1/2 EV, bulb, durată (este necesar un dispozitiv opţional de acţionare la distanţă fără fir ML-L3)

Mod acţionare

4,0 cadre pe secundă

Focalizare automată

Modul senzor de focalizare automată Nikon Multi-CAM 1000 cu detecţie fază TTL, 11 puncte de focalizare

Mod zonă AF

AF punct unic, AF zonă dinamică, AF zonă auto, Urmărire 3D (11 puncte)

Servomecanism obiectiv

Focalizare automată (AF): AF cu un singur servomecanism (AF-S); AF cu servomecanism continuu (AF-C); Focalizare manuală (MF)

Măsurare expunere

Măsurare expunere TTL utilizând un senzor RGB cu 420 pixeli

Metodă de măsurare

Matrice, central evaluativ, punct

Mod expunere

Auto, Auto fără bliţ, moduri scenă: Portret, Peisaj, Copil, Sport, Prim-plan, Portret de noapte, Peisaj de noapte, Petrecere/interior, Plajă/zăpadă, Asfinţit, Înserare/zori, Portret animal de casă, Lumânări, Înflorire, Culori de toamnă, Alimente;
programat auto (P), automat cu prioritate declan
șator (S), automat cu prioritate diafragmă (A), manual (M)

Efecte speciale

Schiţă color, Culoare selectivă, Efect miniaturizare, Vedere de noapte, Siluetă, Cheie înaltă, Cheie joasă

Sistem Picture Control

Standard, Neutru, Intens, Monocrom, Portret, Peisaj

Compensare expunere

-5 la +5 EV în pași de 1/3 sau 1/2 EV

Sensibilitate ISO

ISO 100 – 6400, Hi1, Hi2 (echivalent 25.600) în paşi de 1/3 EV

Bliţ încorporat

Bliţ automat cu ridicare; P, S, A, M: Ridicare manuală cu declanşare buton, Număr ghid: aprox 13 m

Balans de alb

Automat, incandescent, fluorescent (7 tipuri), lumina soarelui, bliţ, înnorat, umbră, presetare manuală, toate mai puţin presetare manuală cu reglare fină

Servomecanism obiectiv cu vizualizare în timp real

Focalizare automată (AF): AF cu un singur servomecanism (AF-S); AF cu servomecanism complet (AF-F); Focalizare manuală (MF)

Mod zonă AF cu vizualizare în timp real

AF prioritate faţă, AF zonă extinsă, AF zonă normală, AF cu urmărire subiect

Focalizare automată vizualizare în timp real

AF cu detectare de contrast oriunde în cadru (aparatul foto selectează punctul de focalizare automat atunci când este selectat AF prioritate chip sau AF urmărire subiect)

Selectare automată scenă

Disponibil în modurile Auto şi Auto fără bliţ

Măsurare film

Măsurare expunere TTL utilizând senzorul de imagine principal

Dimensiune cadru (pixeli) şi cadenţă cadre

1920 × 1080, 30p/25p/24p, H ridicat/normal; 1280 × 720, 30p/25p/24p, H ridicat/normal; 640 × 424, 30p/25p, H ridicat/normal

Format fişier şi compresie

MOV; Codificare video avansată H.264/MPEG-4

Dispozitiv înregistrare audio

Microfon monoaural încorporat sau microfon stereo (opţional NIKON ME-1); sensibilitatea poate fi ajustată

Redare

Redare cadru complet sau miniatură (4, 9 sau 72 imagini sau calendar) cu mărire redare, redare filme, prezentare diapozitive, afişare histogramă, zone luminate puternic, rotire automată a imaginii şi comentariu imagine (până la 36 de caractere)

Conectivitate

USB de mare viteză; Ieşire video: NTSC, PAL; ieşire HDMI: Conector HDMI cu mini pini tip C; Terminal accesoriu: Cablu la distanţă MC-DC2 (disponibil separat), dispozitiv GPS GP-1 (disponibil separat); Intrare audio: Mufă stereo mini-pin (diametru 3,5 mm)

Limbi disponibile

Arabă, Chineză (Simplificată şi tradiţională), Cehă, Daneză, Olandeză, Engleză, Finlandeză, Franceză, Germană, Indoneziană, Italiană, Japoneză, Coreeană, Norvegiană, Poloneză, Portugheză, Rusă, Spaniolă, Suedeză, Tailandeză, Turcă

Acumulator

Un acumulator reîncărcabil Li-ion EN-EL14

Adaptor CA

Adaptor CA EH-5a/5b; necesită conector de alimentare EP-5A (disponibil separat)

Dimensiuni (lăţime x înălţime x diagonală)

Aprox. 128 × 97 × 79 mm

Greutate

aprox. 560 g cu acumulator şi card de memorie

Accesorii furnizate

Acumulator Li-Ion reîncărcabil EN-EL14 , Încărcător acumulator MH-24, Capac ocular DK-5, Capac cauciuc pentru ocular DK-20, Cablu USB UC-E6, Cablu audio-video EG-CP14, Curea aparat foto AN-DC3, Capac corp BF-1B, Capac cuplă accesorii BS-1, CD View NX2


Bucuresti, 05.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *