metalshow

Nevermoor. Probele de admitere ale lui Morrigan Crow

Jessica Townsend
Editura Nemira

Morrigan Crow este o tânără ciudată cu ochi negri. Ea este blestemată – toate lucrurile rele care se petrec în regat sunt puse pe seama ei: o uitătură ciudată, o replică, un gest, toate ar putea aduce probleme.

Morrigan este condamnată la moarte. Se va întâmpla când împlinește unsprezece ani. Adică foarte curând.

Chiar înainte de acest eveniment, Jupiter North, un binefăcător misterios, îi face o ofertă deosebită. Să semneze un contract. Așa, nu va fi omorâtă când va împlini 11 ani.

Nevermoor banner

Morrigan semnează contractul, deși nu crede că va putea scăpa de soartă. Jupiter își ține cuvântul și așa ajunge fata să fie supusă unor teste pentru a deveni membru al prestigioasei societăți Wundrous.

Da, până aici seamănă cu Harry Potter. Și ideea încercărilor este similară. Însă există multe diferențe, nu doar aceea de gen a eroului principal.

Morrigan trebuie să se întreacă și să depășească mulți alți copii, toți cu un dar special. Ea trebuie să descopere care este darul său. Și trebuie să câștige, pentru că alternativa nu este deloc plăcută. Nu vă dezvălui mai multe din poveste, pentru a nu vă fura plăcerea lecturii.

Adaug însă faptul că romanul se citește foarte ușor – este foarte bine scris, povestea este captivantă și aventura este atent dozată. Încercările sunt și ele interesante (fiți atenți la Bătălia din Ajunul Crăciunului). La toate acestea se adaugă o lume specială, cu tot soiul de invenții și personaje inedite – inclusiv eroul negativ, precum și o doză bună de replici înțepătoare și situații amuzante, toate făcând ca romanul să fie unul pe care nu vrei să îl lași din mână.

Nevermoor este o poveste despre găsirea identității, despre curaj și despre speranță. Este un roman despre maturizare, descoperiri, prietenie și depășirea greutăților, adesea cu zâmbetul pe buze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *