free download 78 travel guides written by experts

Netherland

Joseph O’Neill
Editura Leda

As putea spune ca e un roman din care afli foarte multe despre cricket. As putea spune ca e un roman de descoperire personala si de reanalizare a vietii atunci cand totul se schimba in jurul tau. As putea spune ca e si un roman politist – in fond cineva moare si unul dintre planuri urmareste exact acest lucru: prezentarea intamplarilor ce au dus la acest deznodamant si evident dezvaluirea ucigasului. As putea spune ca e un roman ce arata impactul unui oras mare asupra unui om. As putea spune ca e un roman despre viata.

Si totusi n-as spune tot. Netherland este un roman ce include toate elementele anterioare – si totusi mai mult de atat. Povestea unui om – Hans – si a vietii (nu in intregime). Insingurarea unei persoane – si totusi cautarea tovarasilor, gasirea lor si crearea unui grup pentru multi ciudat (data fiind varietatea culturilor si mediilro de provenienta a membrilor) care se joaca cricket pe unde reusesc in New York. Povestea unui om si a vietii sale dupa ce nevasta alege sa il paraseasca si sa ii ia si copilul. Veti calatori in cele peste 360 de pagini ale romanului si veti cunoaste New Yorkul post caderea turnurilor gemene; veti ajunge si la Londra si veti vedea un tip de familie si influenta asupra unei relatii.

Joseph O’Neill s-a nascut in 1964 in Irlanda. Romanul Netherland a aparut in mai 2008 si a primit in 2009 PEN/Faulkner Award.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *