free download 78 travel guides written by experts

NESTLÉ Nesquik 3in1: Sportul in echipa este important pentru dezvoltarea mentala a adolescentilor

Dintotdeauna, sportul a fost recunoscut drept una dintre cele mai bune metode pentru dezvoltarea fizică a copiilor, dar recent au fost descoperite şi beneficiile psihologice oferite copiilor în urma implicării într-un sport de echipă. Studii citate1 de NESTLÉ Nesquik 3in1 au arătat că exerciţiile sportive practicate în echipe organizate au importante efecte benefice asupra stării mentale a copiilor.

În primul rând, adolescenţii care participă la sporturi de echipă în mod frecvent se vor dezvolta armonios şi nu se vor confrunta cu probleme de greutate. De asemenea, sportul contribuie la reducerea stărilor de insomnie sau lipsă de încredere şi le oferă adolescenţilor posibilitatea de a socializa cu cât mai multe persoane şi de a avea încredere în ceilalţi, fiind recomandat adolescenţilor care au probleme de timiditate. La această vârstă, a descoperirii de sine, este foarte important ca adolescenţii să aibă parte de reuşite, experimentarea primului succes contribuind la dezvoltarea armonioasă din punct de vedere mental şi la obţinerea de rezultate bune în activităţile viitoare în care se vor implica.

O cercetare2 menţionată de NESTLÉ Nesquik 3in1 realizată de Women Sport Foundation în SUA a arătat că adolescentele care practicau sporturi de echipă în mod regulat erau mult mai implicate şi în activităţile şcolare, obţinând rezultate foarte bune la şcoală. Studiul a demonstrat puternica legătura dintre sport şi menţinerea sănătaţii fizice şi mentale pe termen lung. De aceea, este recomandat ca părinţii să îşi încurajeze copiii să se implice în astfel de activităţi şi copiii să îşi aleagă sportul preferat, pentru că le va asigura un stil de viaţă mai sănătos şi o stare de bine, dacă adolescenţii vor avea în acelaşi timp o alimentaţie echilibrată.

“Implicarea într-un sport de echipă le oferă adolescenţilor oportunitatea de a se menţine sănătoşi din punct de vedere fizic, dar le oferă şi posibilitatea de a-şi îmbunătăţi aptitudinile, având importante efecte benefice asupra stării lor mentale. De aceea, este recomandat ca părinţii să încurajeze copilul indiferent de rezultatele obţinute şi să îl sprijine, participând la cât mai multe dintre sesiunile sportive şi îndrumându-l către un sport cât mai potrivit pentru aptitudinile sale, pentru că la această vârstă este foarte important ca adolescenţii să se bucure de fiecare succes. În plus, pentru obţinerea de rezultate bune, este foarte importantă o alimentaţie echilibrată ce trebuie să conţină alimente cât mai variate. În pauzele dintre exerciţii, adolescenţii pot consuma un sandviş, un fruct sau un pahar de NESTLÉ NESQUIK 3in1, ce conţine vitaminele B1, B3, B6, calciu şi acid folic pentru o creştere armonioasă”, afirmă Elena Casapu, specialist Nestlé în nutriţie.

Unele dintre cele mai cunoscute sporturi la care adolescenţii se pot înscrie şi care le vor aduce satisfacţii sunt fotbalul, voleiul, baschetul, handbalul, rugby, atletism, gimnastica aerobică, dansul.

Despre NESQUIK 3in1

NESQUIK 3in1 este mixul între un gust excelent şi conţinutul de calciu oferite de combinaţia de cacao, lapte (35%) şi zahăr. Un pahar de NESQUIK 3in1 este o sursă de vitamina B1, B3, B6, calciu şi acid folic, care contribuie la creşterea armonioasă. Beneficiilor nutritive li se adaugă un gust intens, combinaţia de cacao şi lapte fiind pe placul tuturor.

Despre Nestlé

Compania Nestlé, cu sediul central în Vevey, Elveţia, a fost înfiinţată în 1866 de Henri Nestlé, iar astăzi este cea mai mare companie de nutriţie, sănătate şi wellness, ocupând poziţia de lider mondial în industria alimentară. În prezent, Nestlé are 280.000 de angajaţi, fabrici şi operaţiuni în aproape fiecare ţară. Misiunea companiei este de îmbunătăţi în fiecare zi calitatea vieţii consumatorilor, oferindu-le oportunitatea de a alege alimente şi băuturi mai gustoase şi mai hrănitoare, pentru a avea o alimentaţie diversificată.

Activitatea Nestlé în România a început în Bucureşti, în iulie 1995, în prezent, portofoliul Nestlé România fiind format dintr-o gamă diversificată de produse.

1
Jordan D. Metzl, M.D. and Carol Suen Shookhoff.
2 Women Sports Foundation, Ithaca College.

Bucuresti, 20.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *