metalshow

Ness Technologies prezinta solutii pentru ePrescription la conferinta eHealth 2010

Soluțiile IT oferite de Ness pentru emiterea rețetelor electronice, implementate cu succes în Slovacia, ar aduce un plus de eficiență sistemului român de sănătate

Ness Technologies, Inc. (NASDAQ: NSTC și TASE: NSTC), un furnizor global de servicii și soluții IT, va prezenta în cadrul conferinței eHealth 2010, organizate de către Grupul Agora în parteneriat cu Ministerul Sănătății, soluțiile dezvoltate și implementate până în prezent pentru emiterea de rețete medicale electronice. Evenimentul va avea loc în București pe 8 iulie a.c. și va prezenta soluții IT&C și de finanțare concrete pentru sistemul de sănătate din România, ducând la o mai bună conștientizare a problemelor și posibilelor soluții din sistem.

Ness Technologies, în calitate de partener Gold al evenimentului, va aduce în discuție importanța implementării unei soluții de tip eHealth, precum asigurarea unor servicii medicale de calitate, moderne, în timp real și cu costuri minime, cetățenilor unei țări, având ca efect final creșterea calitativă a nivelului sănătății populației și a gradului de satisfacție al acesteia referitor la interacțiunea cu sistemul de sănătate finanțat din fonduri publice.

O soluție integrată eHealth are în componența sa, de obicei, soluții pentru care Ness deține o expertiză solidă, de tipul ERP, RCM (Revenue Cycle Management) pentru automatizarea sistemelor informaționale și poate aduce o reducere de până la 30% a costurilor administrative, BI (Business Intelligence) și Data Warehousing, dezvoltarea și implementarea de aplicații specifice, outsourcing. Ness oferă organizațiilor din domeniul sănătății și servicii de consultanță în vederea respectării de către acestea a reglementărilor și prevederilor în domeniu (Compliance services) și servicii de “remediere”, cu scopul atingerii anumitor standarde (MMA – Medicare modernization act – Remediation services).

Reprezentantul Ness Technologies Slovacia, Peter Linhardt, Ph.D, eHealth Solution Architect, va vorbi despre implementarea rețetelor electronice – ePrescription – și modul în care acestea vor influența pozitiv atât gestionarea datelor, cât și comunicarea între instituțiile medicale și pacienți. Ca studiu de caz, Peter Linhardt, Ph.D, va prezenta managerilor din sistemul român de sănătate proiectul eHealth derulat în prezent în Slovacia. În calitate de lider de consorțiu, Ness a câștigat de curând licitația publică pentru implementarea primei faze a sistemului slovac de servicii de sănătate electronice, proiect evaluat la 32,4 milioane EUR (fără TVA).

“Climatul economic actual, în care este prezentă tendința de scădere a numărului de angajați asigurați, impune o schimbare dramatică a felului în care serviciile de sănătate sunt oferite cetățenilor. Ness Technologies oferă în acest sens soluții concrete de eficientizare a proceselor, reducerea costurilor operaționale și îmbunătățirea serviciilor medicale oferite populației” declară Bogdan Popescu, Director General Ness Technologies România.

Bucuresti, 01.07.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *