metalshow

Ness Technologies dezvolta cu succes solutii integrate pentru eSanatate

Experienta Ness in implementarea unui sistem electronic national de sanatate in Slovacia ar putea aduce beneficii sistemul medical roman

Ness Technologies, Inc. (NASDAQ: NSTC si TASE: NSTC), un furnizor global de servicii si solutii IT, a adus in discutie importanta si rezultatele obtinute pana in prezent in urma implementarii solutiilor proprii in domeniul eSanatatii in cadrul conferintei “eHealth 2010” organizate saptamana trecuta de catre Grupul Agora in parteneriat cu Ministerul Sanatatii.

Ness Technologies detine o expertiza solida in dezvoltarea si implementare de solutii integrate pentru eHealth, cum sunt ERP, RCM (Revenue Cycle Management), BI (Business Intelligence) si Data Warehousing si ofera servicii de consultanta in vederea respectarii de catre organizatii a reglementarilor si prevederilor in domeniu (Compliance services) si servicii de “remediere”, cu scopul atingerii anumitor standarde (MMA – Medicare modernization act – Remediation services).

Peter Linhardt, Ph.D. eHealth Solution Architect Ness Technologies, in calitate de reprezentant al companiei in cadrul conferintei, a vorbit despre implementarea retetelor electronice – ePrescription – si modul in care acestea pot influenta pozitiv atat gestionarea datelor, cat si comunicarea intre institutiile medicale si pacienti. „România, ca şi Slovacia, sunt undeva la zece, cincisprezece ani în urmă în ceea ce priveşte sistemele eHealth. Trebuie să învăţăm şi să combinăm experienţa care s-a acumulat în alte părţi, să evităm paşii înapoi care s-au făcut în alte ţări şi să continuăm în direcţia corectă.”

Ca dovada a succesului implementarii unui astfel de sistem integrat, Peter Linhardt, Ph.D a prezentat demersurile si rezultate obtinute in cadrul proiectul eHealth derulat in prezent in Slovacia. Fiind castigatorul licitatiei publice pentru implementarea primei faze a sistemului slovac de servicii de sanatate electronice, proiect evaluat la 32,4 milioane EUR (fara TVA), Ness Technologies a inceput demersurile pentru crearea unui Portal National de Sanatate (National Health Portal), care va asigura furnizarea de informatii centralizate referitoare la sanatate catre pacienti, personalul din domeniul sanatatii si organizatii externe; realizarea unui sistem electronic de planificare a consultatiilor – eAllocation, eScheduling, eVaccination, eAllergies; crearea de procese electronice de prescriptie a medicamentelor si furnizare a lor –ePrescription si eMedication; crearea unei carti de sanatate, Electronic Health Book, pentru fiecare cetatean, ce furnizeaza cetatenilor si medicilor date medicale despre un pacient.

“Cele mai bune rezultate sunt obtinute prin aplicarea metodei pasilor mici, implicand intreaga populatie, obtinand consensul tuturor partilor implicate si respectand standardele internationale si nationale. Beneficiile utilizarii unui portal national de sanatate, precum si a fiselor electronice, se refera la acuratetea datelor, eliminarea ilizibilitatii si a erorilor, economisirea timpului, eliminarea posibilitatii de a avea date duplicate, reinnoirea validitatii sau anularea retetelor. De asemenea este pastrat istoricul medical al pacientilor si evolutia acestora poate fi urmarita mult mai usor de catre medicii specialisti.”

Bucuresti, 15.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *