metalshow

NESCAFÉ: Metodele naturale sunt cele mai eficiente pentru mentinerea unei greutati corporale normal

În timpul verii, tot mai multe persoane sunt preocupate de felul în care arată şi adoptă diferite regimuri alimentare pentru a pierde în greutate şi a avea o siluetă cât mai fermă. Puţini ştiu că diversele obiceiuri şi alimentele naturale consumate în mod frecvent îi pot ajuta în menţinerea unei greutăţi normale şi că nu este nevoie de eforturi majore pentru a fi mereu în formă.  

Un studiu recent citat de NESCAFÉ1 arată că vitamina C contribuie la procesul arderii grăsimilor, iar cantitatea zilnică recomandată ar trebui să fie în jur de 75 de miligrame. O jumătate de grepfrut furnizează organismului aproximativ 44 de miligrame de vitamina C, iar majoritatea fructelor sunt bogate în vitamina C şi conţin şi fibre, necesare, de asemenea, în procesul de slăbire.

De asemenea, cafeaua, consumată după micul dejun, este un stimulent pentru procesul de ardere al grăsimilor. Studiile citate de NESCAFÉ2 au demonstrat cum cafeina accelerează procesul de ardere a grăsimilor şi că un consum moderat de cafea, fără adaos de lapte sau zahăr, este benefic în timpul unui regim de slăbit. Cafeaua solubilă este un produs 100% natural, important este ca aceasta să fie consumată cu moderaţie, aproximativ 2-3 căni de cafea pe zi.

„Dacă dorim să slăbim sănătos este important să avem o alimentaţie echilibrată bazată în special pe cereale integrale, legume, fructe şi peşte şi să consumăm cu moderaţie produsele care conţin zahăr şi grăsimi şi de asemenea să nu uităm să facem mişcare în fiecare zi. Alte recomandări de care trebuie să mai ţinem seama sunt consumul alimentelor în porţii mici, iar servirea mesei trebuie să se facă în bucătărie şi nu în faţa televizorului. Alături de alimente putem consuma şi o cafea solubilă 100% naturală după masă, întrucât cafeaua solubilă are un conţinut caloric de doar 1 Kcal/porţie (1.8g de cafea + 150 ml de apă).” declară Elena Casapu, specialist NESCAFÉ în nutriţie.

În afară de alimentele care ne ajută să ardem caloriile, specialiştii în nutriţie şi fitness ne oferă câteva metode la îndemâna tuturor care ne pot ajuta să ardem caloriile. Activităţi precum plimbatul, dansul, ciclismul sau pur şi simplu urcatul scărilor sunt metode eficiente prin care putem arde calorii. În 15 minute de plimbare sau 20 de minute de dans într-un ritm moderat ardem 100 de calorii. Dacă alegem să facem jogging timp de 30 de minute vom avea mai multă energie şi cu 320 de calorii în minus.  

Un alt studiu menţionat de NESCAFÉ3, realizat la Universitatea Vanderblit din Nashville, Tennesse, a demonstrat că şi râsul contribuie la arderea caloriilor. 45 de prieteni au urmărit filme de comedie în aceeaşi cameră, iar cercetătorii au calculat numărul de calorii consumate în timp ce râdeau, concluzia studiului fiind că aceştia au consumat cu 20% mai multe calorii datorită râsului. Astfel, studiul a arătat că 10 sau 15 minute de râs pe zi determină arderea a aproximativ 50 de calorii, în funcţie de organismul fiecăruia şi de intensitatea râsului.

Menţinerea unei greutăţi normale pentru organism nu trebuie să fie un proces dificil, de fapt,  este simplu dacă respectăm recomandările legate de alimentaţie şi stilul de viaţă.

1 Studiu realizat de cercetatori în nutriţie Bonnie Beezhold şi Profesor Johnston  la Universitatea Arizona, Statele Unite ale Americii 

 2 Heaney R.P. American Journal of Clinical Nutrition 2001,(74): 343-347

3 Studiu realizat la Universitatea Vanderblit din Nashville, Tenesse

Bucuresti, 05.07.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *