Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

NESCAFÉ: Dozarea corecta a cafelei este esentiala pentru a avea un consum moderat

Fiind a doua băutură ca popularitate la nivel mondial, de-a lungul timpului au existat diverse mituri sau credinţe populare despre cafea, majoritatea dintre ele fiind combătute de studiile ştiinţifice din domeniu în ultimii ani. Mulţi consumatori de cafea nu ştiu diferenţele dintre tipurile de cafea şi modalităţile de preparare specifice pentru fiecare dintre ele, acestea fiind însă esenţiale pentru a ne asigura că avem un consum moderat.

Studiile1 citate de NESCAFÉ arată că atunci când vorbim despre consumul moderat este important să vedem care este concentraţia cafelei, respectiv cantitatea de cafeină conţinută de fiecare cană de cafea consumată. Aceasta diferă în funcţie de tipul de cafea, originile cafelei şi de reţetă, în plus, fiecare persoană are o sensibilitate diferită la cantitatea de cafeină consumată în funcţie de metabolism. În medie, 300 mg de cafeină reprezintă cantitatea totală optimă de cafeină pe care o poate consuma zilnic o persoană adultă cu o stare de sănătate bună.

Dacă analizăm cantitatea de cafeină în funcţie de tipul de băutură consumată, la 150 ml cantitatea variază astfel: aproximativ 65 mg în cana de cafea solubilă şi 85 mg în cana de cafea măcinată.

Specialiştii citaţi de NESCAFÉ arată că, în primul rând, este esenţial să ne preparăm cafeaua corect şi să nu adăugăm mai multă cafea decât este necesar. De exemplu, la o cană de cafea NESCAFÉ de 150 ml se adaugă doar 1-2 linguriţe de cafea solubilă pură. Iar pasul doi, ca şi în cazul altor alimente, este să avem un consum moderat pe parcursul zilei, de aproximativ 2-3 căni de cafea.

Un consum echilibrat şi o dozare corectă sunt necesare pentru a beneficia de efectele pozitive ale consumului de cafea solubilă sau măcinată asupra organismului. Practic, beneficiile cafelei măcinate şi cele ale cafelei solubile sunt similare, ambele fiind 100% naturale. Cafeaua solubilă se produce la fel ca şi cafeaua măcinată, singura diferenţă fiind extracţia apei în cazul cafelei solubile.

Cercetările ne arată că într-adevăr cafeaua este parte dintr-un stil de viaţă echilibrat dacă avem o alimentaţie diversificată şi facem exerciţii fizice în mod regulat, iar recomandarea este dozăm întodeauna corect cafeaua pentru a avea un consum moderat de cafeină.

1 //www.ico.org/caffeine.asp; //www.coffeeandhealth.org/topics/summary/.

Bucuresti, 17.12.2012

{mosloadposition user9}
By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.