Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

NESCAFE: Antioxidantii sunt esentiali pentru protejarea organismului in timpul iernii

Iarna este anotimpul zapezii, dar ai al racelii ai gripei. Deai nimeni nu poate evita frigul, asta nu implica neaparat ca nu ii putem face fata. Organismul uman are mecanisme innascute cu ajutorul carora lupta impotriva factorilor externi care pot afecta buna functionare a acestuia. Printre acestea, se numara ai antioxidantii.
 
Studiile recente furnizate de NESCAFE au aratat ca antioxidantii actioneaza ca un sistem de autoaparare al organismului impotriva atacurilor radicalilor liberi asupra celulelor din corpul uman.

In urma reactiilor metabolice care au loc in mod normal in organismul nostru se pot forma ai radicali liberi. Reactivitatea lor chimica poate dauna tuturor macromoleculelor celulare afectând, astfel, organismul. Conform studiului “Free radicals and antioxidants in health and disease” realizat de K. Bagchi ai S. Puri ai furnizat de NESCAFE, in afara reactiilor interne, exista cauze externe care favorizeaza formarea radicalilor liberi, ca: fumul de tigara, poluantii din mediu, radiatiile, razele ultraviolete, anumite pesticide ai solventi industriali.

Antioxidantii functioneaza ca un scut de protectie impotriva consecintelor negative ale procesului de oxidare produs de radicalii liberi. Rolul acestor elemente este de a reduce reactiile oxidante, diminuând atacurile asupra tesuturilor ai contribuind la mentinerea unui organism sanatos.

“Trecerea de la cald la rece poate duce de multe ori la situatii neplacute, cum ar fi virozele ai gripa. Frigul in sine nu provoaca in mod direct aceste afectiuni, dar favorizeaza ceilalti factori care slabesc protectia naturala a organismului – se petrece mai putin timp in exterior, oamenii sunt mai putin activi. Antioxidantii joaca un rol important in procesul de aparare a celulelor organismului, de aceea fiecare persoana ar trebui sa consume zilnic alimente care aduc un aport de antioxidanti.”, declara Elena Casapu, specialist NESCAFE in nutritie.

Studiile furnizate de NESCAFE au demonstrat ca un consum moderat de cafea poate asigura o parte semnificativa din cantitatea de antioxidanti necesara organismului. Cafeaua are un continut bogat de antioxidanti, fiind un stimulent foarte bun in viata de zi cu zi.

Astfel, consumul moderat de cafea solubila, sustinut de o dieta echilibrata ai de exercitiile fizice, ajuta la intarirea organismului, atât in timpul sezonului rece, cât ai in celelalte perioade ale anului.

In cadrul programului de informare Despre cafea cu sanatate, NESCAFE va prezenta toate beneficiile cafelei solubile asupra organismului uman. Astfel, consumatorii vor intelege ca un consum moderat de cafea solubila actioneaza in mod pozitiv asupra sanatatii corpului. Pentru mai multe informatii accesati www.miciobiceiurisanatoase.ro.

NESCAFE pune la dispozitia consumatorilor de cafea solubila ai un Infoline, la care pot afla informatii ai primi recomandari despre consumul de cafea solubila ai efectele acesteia de la consultantul Nestle. Infoline-ul gratuit poate fi accesat la numarul 0800 637 853 (0800NESTLE), numai din reteaua Romtelecom de luni pâna vineri, intre orele 09.00 – 18.00, cu exceptia sarbatorilor legale.

Despre NestlE

Compania elvetiana NestlE, liderul mondial al industriei alimentare, a fost fondata in anul 1866 de catre Henri NestlE ai este astazi cea mai mare companie de produse alimentare din lume, fiind prezenta in 84 de tari, cu 456 de fabrici ai un numar de 283.000 angajati. NestlE a patruns pe piata româneasca in 1995, in momentul de fata având peste 700 de angajati.

Referinte:

1. K. Bagchi and S. Puri, (1998) – Free radicals and antioxidants in health and disease, Eastern Mediteranean, Health Journal, Volume 4, Issue 2, Page 350-360

2. //coffeescience.org/retail/Antioxidants.pdf

3. www.cosic.org

Bucuresti, 15.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.