Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Neinvins de viata

Neinvins de viataLouis Zamperini cu David Rensin
METEOR PUBLISHING

Un baiat nu tocmai cuminte, dar talentat la sport, ajunge la Jocurile Olimpice de la Berlin (si reuseste sa obtina rezultate foarte bune). O viata si cu bune si cu rele ia insa o turnura neasteptata pe 27 mai 1943 cand avionul sau B-24 se prabuseste in Oceanul Pacific.

Incepe lupta pentru supravietuire. Louis Zamperini si alti doi supravietuitori ai accidentului trebuie sa faca fata noii provocari si sa reziste. O sa aflati cum au ajuns sa prinda rechini pentru a-i manca si cum au reusit sa bea apa. O lupta care a durat 47 de zile si in care s-au strabatut 3.000 de kilometri. Dar odata ajuns pe pamant lucrurile nu se imbunatatesc. Louis este luat prizonier si ajunge in lagarele japoneze. Urmeaza 2 ani de tortura si umilinte infatisati sincer, simplu, fara exagerari.

Veti face cunostinta cu modul in care erau tratati prizonierii, cu atmosfera din lagar si cu incercarile prin care a trecut Louis Zamperini. De la facut curat la porci cu mainile goale si pana la batai si lovituri crunte, Louis le-a cunoscut pe toate. Asta in timp ce „Japonezii faceau tot ce puteau ca sa ne distruga vointa si respectul de sine.” (p. 155).

In vreme ce el se straduia sa nu cedeze, familia afla ca este mort – cei de la Army Air Corps l-au declarat astfel si au trimis condoleante oficiale familiei.

Dupa doi ani de calvar, Louis cunoaste din nou gustul libertatii, insa in mod cert experienta prin care a trecut l-a schimbat pentru totdeauna. Cum a fost intoarcerea la libertate, la familie si cum a mers mai departe aflati tot din aceasta carte de memorii.
Louis Zamperini este, cu siguranta, un exemplu de tenacitate, de putere, de dorinta de a supravietui. Razboiul este dur, iar romanul de fata arata inca o data ca lupta pe front este mult mai usoara decat sa ajungi prizonier si ca in lagare s-au petrecut fapte altfel de neconceput, iar cei aflati la putere in acele locuri au fost capabili de acte de cruzime inimaginabile in mod obisnuit. „Neinvins de viata” este o carte cuceritoare, interesanta, captivanta in felul sau. Memoriile sunt usor de citit, iar experienta lui Louis merita descoperita.

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *