free download 78 travel guides written by experts

Negocieri exclusive cu Groupama

Banca Comerciala Romana S.A., BRD-Groupe Societe Generale S.A., Banca Transilvania S.A. si Casa de Economii si Consemnatiuni CEC S.A in negocieri exclusive cu Groupama pentru vanzarea participatiilor de 25% detinute de fiecare in Asiban S.A.

Banca Comerciala Romana S.A. (BCR)., BRD-Groupe Societe Generale S.A. (BRD), Banca Transilvania S.A. (BT), Casa de Economii si Consemnatiuni CEC S.A (CEC) si Groupama S.A. anunta ca au ajuns la un acord comun in ceea ce priveste principalele conditii privind achizitia de catre Groupama International a 100% din actiunile Asiban S.A. (Asiban) si ca sunt in negocieri exclusive pentru a finaliza aceste conditii. Perfectarea contractului aferent acestei tranzactii va presupune obtinerea prealabila a autorizatiilor necesare cerute de lege. O declaratie ulterioara pe aceasta tema va fi facuta odata cu semnarea contractului.
Actionarii Asiban sunt incantati de perspectiva incheierii tranzactiei cu unul dintre cei mai mari asiguratori din Europa, fapt care va consolida in mod semnificativ pozitia Asiban pe piata romaneasca. Creata in 1996 de catre 4 banci romanesti de prim rang, Asiban este un jucator de top pe piata asigurarilor de viata si generale (a treia societate de asigurari compozite in 2007 cu o cota de piata de 8%). Alaturi de reteaua sa proprie de distributie, Asiban dispune si de o platforma nationala de distributie care consta in principal in brokeri si agenti independenti. In 2007, Asiban a inregistrat prime brute subscrise de 185,8 milioane euro, in crestere cu 39% fata de anul trecut si cu aproape 7% mai mult decat media pietei romanesti.

Pentru Groupama, aceasta achizitie reflecta angajamentul sau strategic de a-si dezvolta activitatea internationala, devenind astfel un jucator international de referinta, in special pe pietele Europei Centrale. Romania reprezinta un obiectiv major al acestei strategii, materializata deja prin achizitia societatilor de asigurare BT Asigurari (in decembrie 2007) si OTP Garancia Asigurari (in februarie 2008), ultima dintre acestea urmand a fi finalizata dupa obtinerea autorizatiilor cerute de lege.

Consultantii Vanzatorilor
Rothschild & Cie actioneaza in calitate de consultant financiar exclusiv al celor patru actionari vanzatori si al managementului Asiban in legatura cu tranzactia. Avocatii de la Ţuca Zbarcea si Asociatii au reprezentant interesele actionarilor vanzatori, iar Concept Business Consult a actionat in calitate de consultant al acestora si al Asiban.

Consultantii Cumparatorilor
Raiffeisen Investment Romania SRL este consultantul financiar al Groupama in legatura cu aceasta tranzacti, iar societatea de avocatura Gide Loyrette Nouel a actionat in calitate de consilier juridic exclusiv pentru Groupama.

Despre BCR
BCR, parte a grupului austriac Erste Bank, este lider pe piata bancara romaneasca, gestionand active de peste 17 miliarde de euro. Banca ofera persoanelor fizice si clientilor corporativi o gama complexa de produse si servicii financiare de inalta calitate, inclusiv servicii de Internet banking si e-commerce. BCR emite 23 de tipuri de carduri de credit si debit, detine cea mai mare retea de ATM – 1.500 automate si cea mai mare retea de terminale electronice de plata – peste 15.000 mii de terminale. In prezent, banca are 581 agentii situate in majoritatea oraselor de peste 10.000 locuitori si 52 centre de afaceri pentru clientii corporativi. BCR ocupa de asemenea o pozitie puternica, prin filialele sale specializate, pe diverse segmente ale pietii financiare romanesti: leasing, actiuni, fonduri de investitii, fonduri de pensii si asigurari.

Despre BRD
BRD, cu active de peste 11,5 miliarde de euro, este a doua bana romaneasca si, in acelasi timp, a doua societate romaneasca din punctul de vedere al capitalizarii la Bursa de Valori Bucuresti. BRD face parte din unul dintre cele mai mari grupuri din zona Euro, Groupe Societe Generale. Banca are in Romania peste 2,3 milioane de clienti, specializandu-se in trei activitati comerciale principale: persoane fizice si IMM-uri, intreprinderi mari si banca de investitii.

Despre Banca Transilvania
Banca Transilvania, a patra banca a Romaniei din punctul de vedere al activelor a devenit in cei 14 ani de existenta o institutie financiara care dispune de 470 agentii in toata tara. Cu 6,000 de angajati si o cota de
piata de 5,5%, Banca Transilvania este una dintre principalele companii cotate la Bursa de Valori Bucuresti.

Despre CEC
CEC a fost creata in 1864, avand un statut de banca de economii. Astazi, CEC a devenit o banca comerciala care ofera produse si servicii conforme cu cele mai recente norme bancare atat persoanelor fizice cat si clientilor corporativi. Potrivit statisticilor recente, CEC ocupa locul 9 printre cele 42 banci romanesti cu o cota de piata de peste 4% din punctul de vedere al activelor. Obiectivul bancii CEC, pe
termen mediu, este de a deveni lider pe piata serviciilor bancare oferite persoanelor fizice si IMM-urilor din regiunile rurale si urbane cu mai putin de 50.000 de locuitori.

Despre Groupama
Grupul are o strategie si o ambitie clara – sa obtina o crestere profitabila si sa creeze valoare, pentru a figura printre primii 10 asiguratori din Europa. De la crearea sa la sf.rsitul secolului al XIX-lea, pentru a deservi comunitatea agricola, Groupama a fost un partener fiabil pe parcursul tuturor schimbarilor sociale si economice din ultimii 100 de ani. Compania a anuntat venituri de 14,9 miliarde de euro .n 2007. Cu 11 milioane de clienti si peste 30.000 de angajati, Groupama este prezenta in 11 tari, in special in Europa. In Franta, Groupama dispune de o prezenta locala importanta prin intermediul retelei sale diversificate de distributie, permitand membrilor si clientilor – de la persoane fizice si liber-profesionisti pana la institutii si clienti corporativi – sa beneficieze de solutii pentru a combina asigurarile, serviciile si produsele bancare. La nivel international, Groupama intentioneaza sa-si dezvolte prezenta utilizandu-si expertiza si cele mai bune practici pentru a prelua oportunitati in toate segmentele pietii de asigurari. Groupama si-a consolidat dezvoltarea sa i Europa Centrala si de Est prin semnarea unui partenariat regional exclusiv de lunga durata cu OTP Bank privind distributia asigurarilor de viata si generale si prin achizitia a 100% din OTP Garancia Asigurari, unul dintre liderii pietei asigurarilor din Ungaria, impreuna cu filialele sale de asigurari din Bulgaria, Rom.nia si Slovacia. Cu aceasta tranzactie si cu achizitia societatii Asiban, Groupama va dispune de o platforma apta pentru a deveni un actor semnificativ pe piata asigurarilor din aceasta regiune.

Bucuresti, Paris, 3.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *