Shadow

Necunoscuta din Sena

Guillaume Musso
Editura TREI

“Într-o anchetă, nu există niciodată lucruri întâmplătoare. Fiecare descoperire este ca o tușă de penel pe o pânză impresionistă.”

Este luni, 21 decembrie, Paris, Franța.

O femeie este scoasă din Sena. Goală, având doar un ceas și o brățară, femeia este dusă la spital, pentru că era agitată și amnezică. Dar femeia fuge și nimeni nu știe unde s-a dus și cine este.

Necunoscuta din Sena

Fotografiile ei sugerează că ar fi vorba de o celebră pianistă, Milena Bergman. Dar acest lucru este imposibil pentru că Milena murise într-un accident aviatic cu ceva timp în urmă.

Roxane Monthchrestien este o polițistă care în urma unei gafe este transferată temporar la BANC – Biroul Afacerilor Neconvenționale. Acesta a fost creat în 1971 și se ocupa de anchetarea cazurilor neobișnuite – tot ce are legătură cu paranormalul.

Oricât de ciudat pare, acest birou încă există, iar responsabilul, Batailley, a fost recent atacat și se află la spital.

Fiul lui Batailley, Raphaël, fusesei logodnicul Milenei.

Ce legătură ar putea exista între Dionisos, Raphaël și tatăl lui, Milena și necunoscuta din Sena?

Interesant este și faptul că titlul ales pentru acest nou thriller de Guillaume Musso face trimitere la unul dintre misterele Parisului. O femeie chiar a fost scoasă din Sena – o tânără de 16 ani a cărei identitate a rămas necunoscută și despre care se presupune că s-a sinucis întrucât nu existau urme de violență pe corpul ei. Un angajat de la morgă a realizat o mască mortuară fiind fascinat de frumusețea ei, iar masca arată o tânără care a zâmbit în fața morții.

Revenind de la romanul Necunoscuta din Sena, acesta este un thriller captivant în care elementele de mitologie se îmbină cu realitățile secolului 21. Așa cum și-a obișnuit deja cititorii, Musso include detalii de background (unele pasaje fiind cam lungi).

“Un thriller autentic, care se citește pe nerăsuflate.” – Le Parisien

„O poveste pasionantă, impregnată de mitologie.” – Lire

„În noul roman al lui Musso, intriga polițistă se îmbină perfect cu emoțiile intense.” – Le Figaro Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.